Snesikkerhed Flachau

Søren Thorsted 25/09 2017 21:35

Jeg ved godt det er forskelligt fra år til år...og vejret/sne kan afveksle. men alligevel. Nogle der har erfaring med sikkerhed for at kunne komme til at stå på ski hen over juleferien i Flachau i Østrig? Er det for usikkert at booke noget nu her....lyder til at være en hyggeligt sted for en familie med unge og gamle. og til at finde overnatning til rimelige priser og tæt ved mortorvej.

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Søren Christensen 25/09 2017 22:42

Sv: Snesikkerhed Flachau

Det kan være rigtig svært at sige noget om. Har været der i uge 10 hvor forholdene var perfekte med masser af sne og frostgrader, og har været der i uge 3, 4 og 5 hvor der har manglet sne og været plusgrader. Ulempen ved området er at det ikke ligger særligt højt. Mener byen ligger i omkring 700 m.o.h. og højeste skiløb er omkring 2200. Men når vejrguderne er gode ved området er det perfekt. Virkeligt et fantastisk skiområde med noget for alle i familien. Min første skiferie gik til Flachau og det var fantastisk. - Det er meget svært at spå om hvordan sæsonen bliver. Sidste år havde den del af alperne meget sne og gode forhold tidligt på sæsonen, hvorimod det kneb lidt mere for de sydlige alper. Det er et stort lotteri, men Flachau, Wagrain og hvad der ellers ligger i det område har så godt et sneanlæg, så du skal ikke være nervøs for om man kan stå på ski. DET KAN MAN !

Claus Peter Nielsen 26/09 2017 10:46

Sv: Snesikkerhed Flachau

Vi var i Flachau over nytår for et par år siden, hvor natursnesituationen var meget ringe. Men det var imponerende hvor meget af pistesystemet der var i gang ved Flachau med kunstsne. Alle 3 nedfarter til byen var åbne men alle pister var smallere end normalt under gode sneforhold.
Også ved Flachauwinket og Zaugensee var det muligt at komme rundt i systemet.
Vi havde en fin ferie men det var lidt underligt at køre på en hvid piste ned gennem et helt grønt landskab.
Det er korrekt, som det er skrevet, at det er umuligt at spå om snesituationen tidligt på sæsonen og nogle gange har vi da været lidt nervøse inden skituren over nytår.
Men jeg kan sige at vi efter mange nytårsture aldrig har oplevet, at der ikke kunne løbes på ski i de områder vi har besøgt ( Wagrain/Flachau, Saalbach, Skiwelt Wilder Kaiser )

Jens Rasmussen 26/09 2017 18:05

Sv: Snesikkerhed Flachau

Vi har været på ski de sidste par år omkring jul og sne situationen har været dårlig - generelt. Vi har gjort det at vi har ventet med at bestille til nogle dage før - så ved du hvor højt du skal "op" for at finde ordentligt skiføre. Vi skal afsted igen til jul i år regner vi med og venter også her med at bestille til sidste øjeblik. Hvis nu vinteren starter rigtigt godt så er der jo mange områder (som bl.a. SkiAmade og Wilderkaiser) der er kanon gode og der er altid ledige pladser i hytter, lejligheder eller på hoteller.

Claus Peter Nielsen 27/09 2017 10:51

Sv: Snesikkerhed Flachau

Hvis man vælger Flachau som udgangspunkt for skiferien er der mulighed for at købe et udvidet liftkort som jeg mener hedder Salzburger super skicard. Dette kort giver adgang til en lang række områder og herunder Obertauern som er højtbeliggende, mere snesikkert og ca. ½ times kørsel fra Flachau. De seneste år har vi købt dette kort og har haft fantastiske dagture i Obertauern.kombineret med lokalområderne ved Flachau/Wagrain/St. Johan/Zaugensee.
MVH Claus Peter.

Jeanette 27/09 2017 22:04

Sv: Snesikkerhed Flachau

Hejsa
Vi var i Wagrain sidste år ugen op til jul. En af de bedste skiferier og vi havde pisterne for os selv.
Stort set hele området var åbent fra Flachau til Alpendorff og Kleinarl og hvad hører til der ude.
Der var en del kunst sne, men den er af en kvalitet der er helt i top. Vi bestilte dog først to dage før afrejse da vi lige ville se vejrforhold an. Så umiddelbart turde jeg sagtens satse på juleferien der.
Vores liftkort gjaldt ikke til Obertauern men til fx. Schladming som vi kørte de 30 min for at komme til.
God skisæson-vi er snart i gang.
Hilsen Jeanette

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen