Små børn med på ski.

Stine 28/12 2011 13:04

Vi har planer om en skitur til Sverige (eller Norge) i uge 7, hvor vi håber på, at vores knap 3-årige søn kan få sin første skioplevelse.
Mit spørgsmål er nu: Findes der skibørnehaver/skoler i fx Idrefjäll? - ´Hvor mange timer er de små afsted dagligt på skiskole? (Han er ikke renlig og mener ikke nødvendigvis bleskift er med i skiskoleprisen ;) )

Er der nogle af Jer, der har erfaringer med at tage et barn i den alder med på ski? - Og evt. kan anbefale en distination? (eller har andre gode råd?)

Kommentarer:
Der er i alt 4 svar i denne forumtråd.

Thomas Bakke 07/01 2012 23:14

Sv: Små børn med på ski.

Hej Stine

Det er der helt sikkert mange meninger om, jeg vover nu alligevel pelsen!

Jeg har to unger, første gang de var på ski var de henholdsvis 27 måneder og knap 4år.

Mit råd er at investere den første tur i at lege i sneen, gå rundt med ski på, evt. Bruge en skisele så han får fornemmelsen og glæden ved at stå selv, i løbet af meget kort tid vil han få fornemmelse for det og kunne dreje skiene selv, og så gem skiskole til næste år!

Mit mål med de første skiferier har været simpelt, ; glem ambitionerne, det er ligemeget hvor meget børnene har lært i løbet af ugen, det handler og at de får en god oplevelse, og gerne vil afsted igen!

Mine unger er nu 5 og 6 år, vi er lige landet efter en fantastisk uge i Les Arcs, Frankrig, de er meget sikre på skiene og kører med overalt, på alle pister også i dyb sne. Og vigtigst af alt!, de syntes det er fantastisk!!!

God fornøjelse.

Johnc 08/01 2012 16:51

Sv: Små børn med på ski.

Hej Stine.

Sidste gang jeg var i Idre (2004) var jeg meget betaget af deres skibørnehave. Ligeledes at der i tilknytning til børnehaven var "snurre lifter" og bånd, således at de børn som havde lyst kunne "træne" ballance og lift køring. Der var godt med personal i børnehaven så de blev tage sig godt af. Forældre kunne aflever deres små og så selv nyde bakkerne lidt. Ved ikke hvad det koster. Så selv om de måske er for små til skiskole, får de alligevel lidt skiskole i børnehaven. Jeg synes det var helt kannon. Vil lige nævne at mit barnebarn på dengang 15 md. var på ski i Branäs sidste vinter. Ikke i skiskole (for lille) men vi kunne benytte alle faciliteter i skole området. Fik tillige en usædvanlig god service i skiudlejningen. De fandt og tilpassede de absolut mindste ski de havde. Hun synes det var vældig sjovt. Dog var der ikke nogen desideret børnehave som i Idre. Så...... Idre og deres børnehave kan jeg kun anbefale. Hvis den stadig findes. Men mon ikke. Svenskerne kan der med børn. Også de helt små.

Go fornøjelse.
Mvh
Johnc

Pauline 28/12 2011 13:55

Sv: Små børn med på ski.

Jeg tror ikke at de tager børnene hvis de ikke er renlige, men er ikke sikker. Vores første skiture med børn gik til Kläppen i Sverige, som er et paradis for familier med småbørn (der er stort set ikke andre)... Jeg tror vi var der 3 år i træk indtil det blev for kedeligt. Men det er et super super sted med så små børn.

Bremer 07/01 2012 22:15

Sv: Små børn med på ski.

Hej Stine

Jeg er bange for, at din søn skal være fyldt 3 år, for at komme i skiskole i Sverige.
Vi har været afted med vores drenge fra den mindste var 2½, og de har været i skiskole fra han var 3½. Den daglige lektion varer 60-75 min, og det har været meget passende for vores børn.

Jeg skrev et indlæg efter sidste års skiferie som du kan læse her:

http://www.skisport.dk/forum/skiferie-med-boern/

Mvh Rasmus

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen