Skiferie med Børn

Bremer 07/03 2011 21:38

De sidste par år, har jeg selv søgt flittigt efter informationer og gode råd omkring skiferie med små børn. Derfor har jeg samlet vores egne erfaringer, og deler dem nu med Jer og håber, at der er nogen der kan have glæde af det.

Vores familie består af 2 voksne og 2 drenge på henholdsvis 4½ og 6½ år. Forældrene er øvede skiløbere, der har stået på ski fra barnsben, og som kan køre i alle terræner.
Drengene har været afsted på ski 3 gange. Første gang var en 2-dages tur til Ulricehamn, 2. gang en 5-dages tur til Lindvallen Sälen og i år en hel uge i Stöten Sälen.

Det har været meget vigtigt for os, at drengene skulle have udelukkende positive oplevelser med skiløb/skiferie. Derfor har vi også valgt at trappe langsomt op, og nyde de små sejre i stedet for at fokusere for meget på begrænsningerne.
Vi har valgt at rejse nordpå, da pædagogikken og synet på børn minder meget om i Danmark.

Den første tur til Ulricehamn var en ren tilvænningstur. Min hustru have ski på og kørte med storebror på 4 imellem benene og senere med en sele, mens jeg løb ved siden af i vandrestøvler og var klar til at være lift, støttehjul og fejeblad for lillebror på 2½ år.

Sidste år tog vi en "kortuge" i Lindvallen og havde 5 dage på ski. Det var mere reel skiferie og drengene var i skiskole mandag til torsdag. Yngste mand på 3 år var i "skiskole" i 60 min., hvor der blev kørt på transportbånd og senere på tallerkenlift på babybakkerne. Storbror på 5 startede ugen med en sele, men blev meget hurtigt selvkørende. Han voksede lidt fra et nybegynderhold og der var desværre ikke plads på et hold for let øvede. Fra 4 år og op varer skiskolen 75 min.
Lillebror overtog selen og endte turen med at kunne køre selv på grønne bakker, dog stadig med problemer med at styre farten.

Skiskolen i Lindvallen er super gennemført. Børnene bliver behandlet med stor omsorg og respekt, og vores oplevelse med skilærerne var udelukkende postiv.
Børnene har et armbånd med kontaktoplysninger på forældrene og et klistermærke med navn på hjelmen. Det er altså en fed følelse for børnene, at få hilsner af et veloplagt og serviceminded liftpersonale gennem hele ugen.

Lindvallen er et lidt kedeligt udseende område, da alle pister ligger parallelt hen ad fjeldet. Lifterne er velfungerende og med et par express-stolelifter bliver der hurtigt flyttet skiløbere op på kammen. Pisterne er desværre ret korte pga. de relativt lille faldhøjde, men til gengæld er det et optimalt sted for nybegyndere og børnefamilier.
Der er rigtig mange grønne pister og knapp/tallerkenlifter i bunden af området. Ved Snötorget ligger der 5 lifter på stribe med gode børnebakker og så lige en ski-in McD.
Fra Gustavstorget kan man tage stolen til SnöGubbeBorg (Snemands-land) og Spökskogen (Spøgelsesskoven). Her kan børnene køre under/gennem diverse forhindringer og kigge på de sjove figurer.

I år valgte vi en hel uge i Stöten, som er et fint område efter nordiske forhold. Der er skiløb for skiløbere af alle niveauer. Liftsystemet er delvist forældet – der er for eksempel kun 2 stolelifte – een 6-stols express og en gammel og langsom 3-stolslift.
Skiskolen er velfungerende med egen bakke og lift med 100% forkørselsret. I alle andre lifter fletter skiskolen med resten af køen.
Stöten Mitt og Hotellet er klart bedste beliggenhed for familier med småbørn lige ved henholdsvis Soltorget og Skidtorget.
Området ved Soltorget er ideelt for nybegyndere og børn, men lifterne er lange og langsomme. Den lange T-lift op til "Mormors Styrtløb" trækker tænder ud, hvis man følges med et barn, og den gamle stolelift til toppen er meget langsom og stopper jævnligt undervejs. På begge lifter kan man stiger af 2/3 oppe.

Håber der er nogen der kan bruge vores erfaringer.

Kommentarer:
Der er i alt 0 svar i denne forumtråd.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen