Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Fam.nielsen 11/11 2007 16:40

Hej,

Vi er 2 voksne og 3 børn i alderen 4-12 år der efter 2 gange i Norge (Hemsedel og Geilo) nu har tænkt at tage turen mod Østrig, men hvor ?

Vi tager hovedsagligt sydpå fordi vi gerne vil kunne drikke en kop kakao i terrænet uden at det koster 200kr. Kulden er ikke et problem, hellere det end smattede eller isede pister.

Vi er ikke superrutinerede, så halvflade blå pister, der dog godt må være lange er ønskelige. Afterski behøves slet ikke, og det må også gerne være et mindre sted, da vi ikke ønsker at betale for noget vi alligevel ikke bruger. Vi har overvejet Lofer i uge 9. Nogen der har god erfaring med det ? Vores bekymring er om det vil blive for småt ,og dermed måske for "crowded"

Vi bruger stort set alle dage på pisterne.

Bliver vi overraskede over niveauet når vi kommer derned?

De store børn 11+12 år drøner på røde pister nu, men mor der har kørt i to år med den mindste på 4 i sele, har mest været på de lange grønne og er bekymret for om det vil være for svært. Ambitionsniveauet er at vi alle 5 kan køre alene på en blå når ugen er omme. (Dansk skiskole er et must)

En anden ting vi har erfaret er, at når vi er 5 er hoteller med pension pludselig en mangelvare i Østrig, og lejligheder er nu inde i billedet. Er der normalt opvaskemaskine i lejlighederne sydpå?

Håber nogen vil øse ud af deres erfaringer :-)

Alt i alt: Godt skiløb på børnenes præmisser til billige penge - hvor og hvordan ?

Mange hilsner
Fam. Nielsen

Kommentarer:
Der er i alt 10 svar i denne forumtråd.

Laila 11/11 2007 17:16

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Hej med jer.
Vi kan varmt anbefale jer at tage til Østrig, for det første er det varmere og mere hyggeligt.
Jeg vil anbefale Wagrain vi har selv været der 2 gange med vores børn på 6-8 år.
Vi var der første gang da den yngste var 3 år, de kom begge på ski skole som er super god, det er danske ski instruktører, hvor der også er after ski for børn.
Ja alle lejligheder vi kender til er fuldt møbleret med opvaskemaskine etc.
De fleste pister i Wagrain er havl røde / blå, så det en god sted at begynde.
Vi kan varmt anbefale det.

God ski.

Sanne 11/11 2007 18:30

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Hej med jer:o)
Wagrain kunne være et godt bud, jeg skal afsted næste med min datter på 8 for anden gang, og første gang var i Wagran, men i år prøver vi Saalbach på opfordring fra nogle venner. Prøv at gå ind Slopetrotter's hjemme side, der kan i indtaste nogle "krav", og så kommer den med nogle distinations forslag.
Ha' en go' tur.
//Sanne

Irene 19/11 2007 11:53

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Hej !

Jeg kan varmt anbefale Hinterglemm(Saalbach), vi var der sidste år med 3 børn 8,6 og 2 år. Der var danske skilærer ved nogle af skiskolerne. Og vores hotel lå lige ved liften og pisten, så nemmere kan det ikke blive.
Vi gav 10500,00 kr med halvpension, på Hotel Gungau.
Håber I finder noget.

Irene

Lisbet 11/11 2007 20:04

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Vi er en familie på 4 - to børn på 10. Vi tog sidste år til Lofer efter to år i Sverige (Idre). Og vi er altså rørende enige om, at turen igen i år går til Skandinavien.
Lofer er et fint sted - og vi var heldige, at der faktisk var sne, da vi var der sidste år i uge 5.
MEN...I Idre var der ca 10 meter til liften. Når der var frokost kørte vi bare ned i hytten og holdt en pause. Alle kunne selv komme frem og tilbage.

I Lofer tog vi gondol-liften op i området og kom ikke ned igen, før skidagene var ovre. Pisterne var længere - men det var også meget hårdere. Du kunne ikke stå på ski hele vejen ned, uden at stå på røde pister. Pisterne er generelt sværere end i Sverige. Maden er ikke noget at skrive hjem om. (Til gengæld er det hyggeligt at drikke glühwein i pauserne)
Børnene gik i skiskole, med gode skilærere (på engelsk !!). Men skiskolerne varede 5 timer hver dag, så de måtte pjække, hvis vi skulle ha tid sammen.

Vi mødte en familie, der sidste år havde været i Trysil. De var også helt klare på, at de skulle tilbage til Norge.

Hvis I mener Norge er for dyrt, så kunne I overveje Sverige. Vi har været superglade for Idre Fjâll, og skal i år til Åre.

god tur under alle omstændigheder

Jane 12/11 2007 08:44

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Prøv Maria Alm - ligger vist lidt højere end lofer.
De har danske skiinstruktører ansat ved skiskolen i byen. Man skal bare huske at nævne det når man booker.
Maria Alm er et fantastisk sted for børn - og man kan jo bare bestille enkelte timer med en dansk lærer. Godt nok lidt dyrere, men efter min mening mange gange mere effektiv.
Personligt synes vi der er mange fordele ved at tage sypå i stedet for nord på.
Vi synes det er nemmere at kommer sydpå end nordpå med båd og mindre veje.
Det er ikke så koldt sydpå. Dagene er længere sydpå. Der er ofte mere sne sydpå. Der er mange hyggelige steder på pisten hvor man lige kan få en cola og et glas Glühwein eller cacao. I Maria Alm kan man tage gondolen ned og aftermiddagen hvis man er træt eller hvis sneen i bund ikke er for god. Der er mange fine blå pister.

Jens 12/11 2007 09:18

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Hej!
Det kan godt være at du synes jeg svarer i øst når du spørger i vest, men når jeg læser dit indlæg finder jeg svarene på alle dine spørgsmål i Sverige. Vi har selv været 4 år i Sverige med små børn og kan kun anbefale det. Prøv f.eks. Kläppen - billigt, hytter lige ved pisten, varieret skiterræn, svensk(men let forståelig)skiskole i 5 kvarters lektioner, legestue for små børn, aktiviteter for lidt større børn, og sidst men ikke mindst har vi endnu aldrig oplevet området overfyldt, heller ikke i uge 7. Håber I får en god ferie der hvor I nu tar hen.

Jens

Jan Johansen 12/11 2007 11:36

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Vedr. Klæppen!

Vi plejer at sige at vi tager hjem, når skiferien går til Klæppen!
Har været der 10 gange, og skal derop igen i 08.
Vi kan dog ikke finde de gode lange løjper der er i f.eks. "Wilder Kaiser" i Østrig. "Wilder Kaiser" skiområde nås f.eks. fra byerne Ellmau, Going eller Scheffau!

Jan

Kasper 12/11 2007 17:04

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Hejsa

Prøv Lofer eller Maria Alm. Der er der danske skiinstruktører og jeg ved, at bl.a. Højmark og Team Benns har rejser dertil til rimelige penge.

God ferie - Fam. Jensen

Gl2100 13/11 2007 11:02

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Vi kan varmt anbefale Berchtesgaden i Sydtyskland. Her skal vi ned på 3. år, bor på hotel med fuld pension. 2 voksen og 2 børn incl. liftkort for under kr. 6.000,-.
Her er mulighed for 5 forskellige skiområder, så det kræver man selv har bil med. Et af områderne er kendt som træningssted for Tysklands bedste skiløbere. Her får I - som I Østrig - hyggen ved at sidde ude at spise, evt. solbade, og så er det bare ikke koldt. Endvidere flot landskab og utrolig hyggelig by.
Check Team Benns, onlineski.

Benny Christensen 20/11 2007 09:27

Sv: Østrig med børn efter 2 gange i Norge.

Det I forespørger er Wagrain.
Go' tur!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen