Lavinekursus - hvor og hvordan?

Profilbillede af Sebastian Sonny Pein Gaarn

Hej alle,

som overskriften ganske rigtig afslører, så søger jeg råd og anbefalinger til, hvor jeg søge et lavinekursus. Jeg er som så mange andre blevet bidt af "offpist-bølgen" og sidste år kørte jeg den dybe pudder uden den rette viden. Det var en ambivalent følelse, hvorom alting er, kan I anbefale nogle kurser?

Jeg har læst at SAAC har gratis kurser - nogen der har erfaring med det?

De bedste hilsner,
Sebastian

Kommentarer Svar  
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Hej

Jeg har været på SAAC - og kan kun anbefale det.

https://www.skisport.dk/artikler/offpiste-med-omtanke/

http://www.saac.at/

vh
thomas

Profilbillede af Jesper, Skilivigno
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Hej Sebastian

Hvis de gratis SAAC-kurser også omfatter de to-dages kurser på deres hjemmeside, så lyder det meget interessant. Absolut værd at overveje. Sandsynligvis er underviserne Staatlich Geprüfter Skiführer eller Staatlich Geprüfter Bergführer. Det er værd at undersøge nærmere.

Jeg har udover Sne- og Lavinekurser taget gennem min skiinstruktøruddannelse (dog kun for skiinstruktører) taget Mountain Leader kurser på Glenmore Lodge i Skotland. De fleste kurser i Skotland og enkelte kurser i Tyskland og Frankrig. I de kurser jeg har taget er der en mindre del sne- og lavinekundskab. Det har være super godt. ... De kører også deciderede offpiste og lavinekurser. Spørgsmålet om de har hele sæsonens kurser på hjemmesiden.
"Skills-courses" er egenfærdighedskurser og "Qualification-courses" kræver typisk et CV over aktiviteter man har lavet og kan føre til eksamen.
Måden der undervises på er rigtig meget procedure og ofte med mange gentagelser. Det kan jeg godt li', for træning giver kundskaber. skotterne har præcis en plan for hvad og hvor meget de vil formidle. Skriv evt. til dem. De er meget servicemindede... hyggelige menneskerTidligere havde Österreichischer Alpenverein kurser i offpiste, sne- og lavine;
Österreichischer Alpenverein - Portal Österreichischer Alpenverein
https://www.alpenverein.at

God fornøjelse

Jesper, Skilivigno

Profilbillede af Sebastian Sonny Pein Gaarn
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Hej Jesper,

mange tak for det uddybende svar, det sætter jeg stor pris på. Jeg beklager mit langsomme respons. Jeg må lige undersøge om gratis kurset hos SAAC omfatter to-dages kurser. Det ved Thomas i tråden, måske? (Jeg kunne ikke svare på hans indlæg - yderst besynderligt).

Det lyder som nogle spændende kurser hos Mountain Leader i Skotland! Jeg er ikke skiinstruktør - men jeg vil lige smutte forbi deres hjemmeside. Tak for svar, Jesper :-)

Hvis du, Thomas, læser dette, så kan du måske svare på ovenstående? Hvor tog du kurset henne?

Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

I Norge er "Topptur" (Randonnee) bølgen eksplodert i løbet af de siste 10 år. Det har også medført at efterspørgslen og udbudet av lavinekurser (skredkurs) er steget markant.

De fleste kurser tager dog udgangspunkt i randonnee/touring-udstyr, da vi er nogen der mener at man må ud i sneen og og erfare naturens (og sneens) fare-signaler, for at danne seg nødvendig ferdigheter og kunnskap omkring laviner og ikke minst adferd i lavine-potensielt terreng - og det gør man bedst ved at gå og køre i den.

Norsk Fjellsportforum har udarbejdet en nasjonal standart for skred undervisning, og vi er en del guide-virksomheder som tilbyder kurser fra 3 dage til 12 uger
Du kan se hvem her:
http://www.fjellsportforum.no/om/arrangorer-medlemmer/

Nu er jeg jo nok litt farget, efter som jeg arbejder innen for feltet professionelt - men du skal ikke vælge noget som er mindre en 3 dage. Lavinekunnskap er super komplekst, og selv "grundkundskaben" kan umuligt formidles med tilfredsstillende læringsutbytte på mindre en 3 dage... (mener jeg nu om ikke andet)

Om du lure på noget i relasjon til norske kurser, så spør'! Så jeg skal forsøge at hjelpe ;)

Profilbillede af Pernille Hansen
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Jeg er for nyligt faldet over www.snesikkerhed.dk
De mennesker bag er yderst kompetente, så måske har de det du søger

Profilbillede af Nicolaj
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Sebastian, har du fundet ud af mere?
Jeg er også meget interesseret i et lavinekursus.... man kunne måske koordinere noget sammen?

Mvh
Nicolaj

Profilbillede af Sebastian Sonny Pein Gaarn
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Hej Nicolaj

Nej, desværre, men jeg vil da undersøge det link, som du fremsendte. Blev du klogere?

Søg   Svar på indlæg