Lavinekursus - hvor og hvordan?

Profilbillede af Sebastian Sonny Pein Gaarn

Hej alle,

som overskriften ganske rigtig afslører, så søger jeg råd og anbefalinger til, hvor jeg søge et lavinekursus. Jeg er som så mange andre blevet bidt af "offpist-bølgen" og sidste år kørte jeg den dybe pudder uden den rette viden. Det var en ambivalent følelse, hvorom alting er, kan I anbefale nogle kurser?

Jeg har læst at SAAC har gratis kurser - nogen der har erfaring med det?

De bedste hilsner,
Sebastian

Kommentarer Svar  
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Hej

Jeg har været på SAAC - og kan kun anbefale det.

https://www.skisport.dk/artikler/offpiste-med-omtanke/

http://www.saac.at/

vh
thomas

Profilbillede af Jesper, Skilivigno
Sv: Lavinekursus - hvor og hvordan?

Hej Sebastian

Hvis de gratis SAAC-kurser også omfatter de to-dages kurser på deres hjemmeside, så lyder det meget interessant. Absolut værd at overveje. Sandsynligvis er underviserne Staatlich Geprüfter Skiführer eller Staatlich Geprüfter Bergführer. Det er værd at undersøge nærmere.

Jeg har udover Sne- og Lavinekurser taget gennem min skiinstruktøruddannelse (dog kun for skiinstruktører) taget Mountain Leader kurser på Glenmore Lodge i Skotland. De fleste kurser i Skotland og enkelte kurser i Tyskland og Frankrig. I de kurser jeg har taget er der en mindre del sne- og lavinekundskab. Det har være super godt. ... De kører også deciderede offpiste og lavinekurser. Spørgsmålet om de har hele sæsonens kurser på hjemmesiden.
"Skills-courses" er egenfærdighedskurser og "Qualification-courses" kræver typisk et CV over aktiviteter man har lavet og kan føre til eksamen.
Måden der undervises på er rigtig meget procedure og ofte med mange gentagelser. Det kan jeg godt li', for træning giver kundskaber. skotterne har præcis en plan for hvad og hvor meget de vil formidle. Skriv evt. til dem. De er meget servicemindede... hyggelige mennesker

Scottisch National Outdoor Center / Glenmore Lodge
https://www.glenmorelodge.org.uk/
Du skal muligvis finde en underside med "courses overseas"


Tidligere havde Österreichischer Alpenverein kurser i offpiste, sne- og lavine;
Österreichischer Alpenverein - Portal Österreichischer Alpenverein
https://www.alpenverein.at

God fornøjelse

Jesper, Skilivigno
https://www.facebook.com/Skilivigno.dk/

Søg   Svar på indlæg