hunde med på ski...

Frantz 29/10 2012 21:53

Er der nogen der har erfaring på om der er nogle steder ,hytter eller lejligheder, i Sverige eller Norge hvor der er tilladt at have hund med?

(Tilføjelse fra Skisport-redaktionen: Ny artikel med information om skiferie med hund: https://www.skisport.dk/artikler/skiferie-med-hund/ - 11. januar. 2018)

Kommentarer:
Der er i alt 3 svar i denne forumtråd.

Andreas Jonsson 30/10 2012 11:56

Sv: hunde med på ski...

Hej

Du kan nemt finde lejligheder eller hytte hvor du må medbringe hund. Har selv haft to hunde med til både Norge og Sverige flere gange.

Du skal dog være opmærksom på hvilke regler der gælder for at man må tage sin hund med. Det kan blive rigtig dyrt hvis du bliver taget i tolden. Du skal nok regne med at det kommer til at koste 1500-2000 at få papirerne i orden for at kunne medbringe hunden til f.eks. Norge første gang. Efterfølgende vil det være noget billigere. Jeg mener at kunne huske at hunden skal vacciners mere end 3 måneder i forvejen så hvis du skal afsted i denne sæson skal du skynde dig at tage til dyrlægen med den.

(Link fjernet - det virkede ikke længere)

Fiorella Sparta 30/10 2012 16:50

Sv: hunde med på ski...

regler for rejse med hunde er som følger:

EU (dvs også Sverige): identitetsmærkning (dvs chip), eu pas samt gyldig rabiesvaccination foretaget min 21 dage før afrejse til det pågældende land.

For Norge gælder at hunden skal have en ormekur før afrejse -den skal gives TIDLIGST 10 dage før du rejser. Dette skal gives hos en dyrlæge og denne skal attestere i passet at hunden har fået ormekuren. Herefter skal du en tur til norsk dyrlæge senest 7 dg efter indrejse i Norge hvor hunden får en ny ormekur og en attest på dette.

De gamle regler om blodprøvetagning gælder ikke længere i Sverige og Norge så det bliver knapt så dyrt som i "gamle dage". Sverige og Norge overgik til disse nye regler 1.1.2012

Kaj Kruuse 30/10 2012 20:09

Sv: hunde med på ski...

Hej

Vi skal selv have en lille hund med til Norge denne vinter.
Tager du til Kvitfjell hotel-lejligheder, må du gerne medbringe hund, det er der vi tager hen denne vinter.
tager du til Gaustablik, må du også der medbringe hund til Gaustablik hotel og lejligheder, fælles for begge steder er, at der er en merudgift til rengøring, ca. 500-800kr. pr. lejlighed.
Norge har valgt at følge reglerne som gælder i EU landene, dvs. de gamle krav om en blodprøve er afskaffet. Der er 4 ting du skal have på plads: ID-mærkning, Rabies-vaccination, kæledyrspas og en ormekur som tidligst må gives 10 dage før afrejse og skal gives af en dyrlæge, skal i være i Norge mere end 7 dage, skal hunden også have en ormekur foretaget af en norsk dyrlæge, det er de regler som gælder her og nu.
Som der rigtigt skrives, så kan du nemt finde lejligheder/hytter hvor det er tilladt med hund, send blot en mail, med forespørgsel om hund er tilladt, til det pågældende sted i ønsker, det var det jeg gjorde.

Hilsen
Kaj

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen