« Til oversigten

Tag hunden med på ski

Der er mange fordele ved at tage hunden med på skiferien, og den kan sagtens være i lejligheden eller hytten, når I er ude på bjerget på ski.

Hvorfor efterlade jeres højt elskede firbenede familiemedlem i en trist hundepension bag tremmer og på cementgulve i stedet for, at tage den med på tur ud i det hvide landskab. Den holder både af frisk luft, motion og at være sammen med sin familie i stedet for at blive ladt tilbage. Få styr på reglerne og skaf et pas til hunden. De ekstra penge er givet godt ud, og I sparer en dyr regning i hundepensionen og har en hund, der også kommer til udlandet og oplever noget nyt.

Hund med på skiferie i bilen

Det er selvfølgelig en forudsætning, at jeres hund kan holde til at køre i bil, og at den er forsvarligt anbragt ligesom børn og voksne, der er fastspændte med sikkerhedsseler. Et hundebur eller en kasse er første klasses, men en køresele til hunden dur også.


Når vi skriver at en hund skal kunne køre på skiferie mener vi ikke således

Frankrig og Østrig

Der er endnu ikke så mange, der tager hunden med, men det kommer. I Frankrig er det helt almindeligt at se en masse hunde, hvor franskmændene har dem med i deres lejligheder og lufter hunde. Især om aftenen er der et leben og en vuffen i sneen. Når pisterne er tomme, er de perfekte at lege på for hundene, der nyder at komme ud, og deres efterladenskaber bliver selvfølgelig samlet op, så sneen ikke bliver ulækker.

I Østrig er det også nogle steder ret almindeligt, at se hunde i for eksempel restauranter eller hoteller, hvor de er indlogeret sammen med deres ejere. Både til ski og vandreferie. Hundene er godt opdraget og hverken gør eller er til besvær i restauranterne, hvor de næsten kan være svære at få øje på, selv om de er store, fordi de bare ligger og sover under bordet, eller er holdt i en sele sat fast til et bordben eller en stol. Det koster selvfølgelig lidt ekstra at have hunden med, men undersøg det på forhånd, så hunden ikke automatisk bliver dømt ude i forhold til skiferien.

Og husk at spørge om der må være hund i lejligheden, hytten eller hotellet og regn med, at I skal betale ekstra for hundens ophold og måske også et ekstra beløb til rengøring.


Alt efter hvor du er, så findes der masser af gode områder for hunde i både Alperne, samt i Norden

OBS på norske regler

Dyrlægen skal kontaktes i god tid før rejsen. I EU skal hunden have et pas, være ID-mærket med elektronisk chip og nummeret skal stå i passet. Den skal være vaccineret mod rabies senest 21 dage før rejsen, men så gælder den også i tre år.

Der er specielle regler i nogle lande, der kræver, at hunden har fået en ormekur mod rævens dværgbændelorm, der kan smitte mennesker. Det gælder fx Norge, Storbritannien, Irland og Finland. Hunden skal have kuren tidligst 120 timer og senest 24 timer før rejsen ind i landene. Det er dyrlægen, der skal give hunden tabletten og dokumentere det i passet.

Du kan læse mere om de helt specifikke regler for de forskellige lande på Fødevarestyrelsens hjemmeside eller på Spørgdyrelægen.dk her.

Vores erfaring er, at hunde elsker at lege i sneen

Forskellige meninger

Der er rigtig mange forskellige meninger, når det gælder at rejse med hunden på ski. Mange synes, at det er bedre end at sende hunden på hundepension, da man på en skiferie alligevel bare er væk en 6-7 timer, præcis som en almindelig arbejdsdag. Andre kunne aldrig drømme om, at tage en hund med på skiferie. Hvordan folk vælger at gøre, blander vi os ikke i :)

Tip hvis du skal afsted: Smør dine hunds poter ind med potevoks, voksen danner en beskyttende hinde over trædepuderne, som gør at frosten ikke er så hård mod poterne.

> Se alle Højmarks hoteller hvor hun er velkommen her.

Se alle Snowtrex skirejser, hvor du kan tage hunden med.