Anbefalinger til social skitur til Østrig i uge 13

Profilbillede af Kasper

Jeg skal arrangere en skitur til Østrig i uge 13 for fire personer (i starten af 30'erne). Den ene skal på ski for første gang, og vi andre er øvede. Jeg kunne godt bruge lidt inspiration til hvilken destination, vi bør kigge på. Fokus er på socialt samvær, hyggeligt (nemt) skiløb og noget afterski.

Uge 13 er jo lidt sent, så jeg har selv kigget lidt mod højderne i Sölden, Ischgl eller Zell am See. Jeg har ikke selv været på nogen af de destinationer, og der er helt sikkert andre, jeg bør overveje. Vi kører i egen bil.

Input og anbefalinger modtages gerne. På forhånd tak.

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Jakob
Sv: Anbefalinger til social skitur til Østrig i uge 13

Hej Kasper
Se min artikel om herreskitur her: https://www.skisport.dk/artikler/herretur-oestrig/ (jeg antager at det er en vennetur du er ved at arrangere).
Jeg kan varmt anbefale Hintertux, men skriv bare hvis du har yderligere spørgsmål...
Vh.
Jakob

Sv: Anbefalinger til social skitur til Østrig i uge 13

Zell am See ligger ikke specielt højt (max 2000m), men det gør Kitzsteinhorn / Kaprun derimod, de to områder nævnes ofte i flæng da de ligger ret tæt sammen, bare lige så du er klar over forskellen!

Sölden er et fantastisk område, jeg har været der flere gange på forskellige tider er året. Fælles er dog at der næsten altid har været rigtig mange mennesker, noget der godt kan være en stor udfordring for en nybegynder! Men der er nogen virkeligt lækre store brede blå pister der er helt perfekte at lære/lege på ved Giggijoch. På gletshceren længere oppe er der også nogle lækre og brede blå pister. I øvrigt er der virkelig gang i afterski og nattelivet i Sölden hvis man er til den slags.

St. Anton kunne måske også være en mulighed, byen ligger også relativt højt og igen er der masser af gode blå pister og masser af gang i byen.

Hintertux ville jeg ikke anbefale til en nybegynder, jeg tror han/hun ville få store udfordringer på toppen af gletscheren, i hvert fald hvis han skal over til de ellers dejlige blå pister på "Olperer" bjerget, der skal man nemlig ned af en virkelig stejl rød piste der er så stejl at jeg har kørt på flere sorte pister der var fladere! Der er selvfølgelig også et par blå pister længere nede, men man bliver nok træt af at køre på de samme 2-3 pister i længden!

Til gengæld kunne det øvrige Zillertal generelt godt være en overvejelse værd, specielt med udgangspunkt i Gerlos har du mere eller mindre direkte adgang til nogen rigtig gode begyndervenlige pister. Kommer du lidt længere ud i området stiger udfordringerne dog en del da det meste af området ved Zell am Ziller består af røde pister (som dog er rigtig gode at køre på).

Mayrhofen i Zillertal kunne også være en mulighed, jeg er dog ikke fan af hvordan de har skruet området sammen, jeg har kun været der en gang og synes det var fantastisk forvirrende at finde rundt i, selvom jeg ellers generelt ikke er udfordret af at finde vej! Kan du finde noget i Vorderlanersbach har du én lift op til nogen gode og begyndervenlige pister og også kun en kort bustur til Hintertux!

Profilbillede af Kasper
Sv: Anbefalinger til social skitur til Østrig i uge 13

Wooow. Tusind tak for meget udførligt og præcist indlæg. Det er værdsat, og masser af områder, jeg vil kigge nærmere på.

St. Anton har jeg egentlig læst nogen steder skulle være lidt udfordrende for begynderen. Det er ellers et sted jeg har fået anbefalet af rigtig mange, det samme med Sölden.

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Anbefalinger til social skitur til Østrig i uge 13

St Anton er mit favorit sted tæt fulgt af Valdisere. Det er et fuldstændigt forrygende ski område, og en dejlig by som byder på alt hvad hjertet begærer, af afterski, gode spisestder og aktivt natteliv (hvis man orker). På trods af det vil jeg ikke anbefale det hvis i har en begynder med. Der er nogen af de andre steder som er nævnt meget mere velegnede. Min erfaring med St Anton startede i 1980, og jeg har været der, minimum 1-2 uger siden hvert år, så jeg skulle mene jeg kender stedet ret godt :-)

Profilbillede af Kasper
Sv: Anbefalinger til social skitur til Østrig i uge 13

Efter at havet kigget alle muligheder igennem, og brugt alt for meget tid på nettet, så faldt valget på Sölden. Næste år bliver det så nok en af de andre :-).

Søg   Svar på indlæg