Roskilde/Hedeland Skicenter

På dage hvor vinteren er over os, er Hedeland Skicenter nær Roskilde bestemt et besøg værd. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. Det gør de danske bakker desværre heller ikke. Forvent derfor ikke at ankomme til hverken høje fjelde eller stejle Alpe-skråninger. Forvent derimod at ankomme til Danmarks længste skibakke - kunstigt fremstillet af skientusiaster - til glæde for skientusiaster.

Man har på Hedeland Skicenter mulighed for at introducere børnene for skiløbet, få nybegynderen på ski for første gang eller blot pudse formen lidt af. Man kan også blot tage til Hedeland for at komme i stemning til skiferien og for at nyde, at alpint skiløb faktisk nogle gange kan lade sig gøre, indenfor landets grænser.
Hedeland Skicenter består af en kunstigt anlagt bakke. Der er hele tre lifter, der sørger for transporten op på bakken. I den ene side bakken er der en børnelift og i den anden side er der lavet et område med bl.a. rails og bokse. I weekenderne vil der også ofte være skiskole. Således har man fra skicenterets side sørget for at få det optimale ud af bakken, til glæde for de der kigger forbi i løbet af vinteren.

Historien bag

Hedeland Skicenter drives af initiativrige ildsjæle fra Roskilde Skiklub, der igennem tiderne har lagt ufattelige kræfter i at skabe Skicenteret. Centeret råder over en 50 meter høj kunstigt anlagt bakke i en grusgrav i Hedeland, som er et stort natur- og fritidsområde nær Hedehusene på Sjælland.
Igennem 1980’erne var der talrige forhandlinger mellem skiklubben og myndighederne, i forsøget på at skabe en kunstig skibakke. Roskilde skiklub havde et ønske om at anlægge en 70 meter høj bakke. Det hele endte med en 50 meter høj menneskeskabt bakke, og en piste på 282 meters længde.
Bakken var klar i 1987 og har siden taget imod mange alpine skiløbere hver vinter. Vores klima bevirker jo at temperaturne svinger meget hen over de kolde måneder. Derfor varierer antallet af dage, hvor anlægget er i drift, fra vinter til vinter. I gode vintre har man kunnet holde åbent op imod 40 dage, hvor man i dårlige sæsoner har kunnet tælle åbningsdagene på en hånd.

Kanoner og pistemaskine

Udviklingen af Hedeland Skicenter har aldrig stået stille, man har således gennem årene anskaffet intet mindre end 4 snekanoner. Men man stopper ikke her, i slutningen af 2012 ankom - så vidt vides - kongerigets første pistemaskine til Hedeland. Man kan med investeringen, fremover presse sneen hårdere på bakken, dermed muligvis flere åbningsdage på centeret fremover. Ydermere vil en præpareret piste bestemt også være til glæde for de besøgende.

Skileje, mad og drikke

Skicenteret holder ofte åbent på hverdagsaftener efter større snefald, hvor bakken er belyst, men ellers er det primært åben i weekenderne. Man kan leje ski og støvler på centeret og man kan også købe mad og drikke. På Roskilde Skiklubs hjemmeside kan man blandt andet holde sig orienteret om åbningstider.

Fotos og video

Brugerne om Roskilde/Hedeland Skicenter

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Roskilde/Hedeland Skicenter?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Roskilde/Hedeland Skicenter hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Roskilde/Hedeland Skicenter?

Hvis du skal på skiferie til Roskilde/Hedeland Skicenter, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Roskilde/Hedeland Skicenter her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Roskilde/Hedeland Skicenter lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Roskilde/Hedeland Skicenter her ⇒