Skiferie i Roskilde/Hedeland Skicenter (Danmark)


På dage hvor vinteren er over os, er Hedeland Skicenter nær Roskilde bestemt et besøg værd. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. Det gør de danske bakker desværre heller ikke. Forvent derfor ikke at ankomme til hverken høje fjelde eller stejle Alpe-skråninger. Forvent derimod at ankomme til Danmarks længste skibakke - kunstigt fremstillet af skientusiaster - til glæde for skientusiaster. Man har på Hedeland Skicenter mulighed for at introducere børnene for skiløbet, få nybegynderen på ski for første gang eller blot pudse formen lidt af. Man kan også blot tage til Hedeland for at komme i stemning til skiferien og for at nyde, at alpint skiløb faktisk nogle... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Roskilde/Hedeland Skicenter
3 pister i alt
1 stk.
1 stk.
1 stk.

Lifter: 4 stk. / 1.800 pers/time

Slæbelifter: 3
På dage hvor vinteren er over os, er Hedeland Skicenter nær Roskilde bestemt et besøg værd. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. Det gør de danske bakker desværre heller ikke. Forvent derfor ikke at ankomme til hverken høje fjelde eller stejle Alpe-skråninger. Forvent derimod at ankomme til Danmarks længste skibakke - kunstigt fremstillet af skientusiaster - til glæde for skientusiaster.

Man har på Hedeland Skicenter mulighed for at introducere børnene for skiløbet, få nybegynderen på ski for første gang eller blot pudse formen lidt af. Man kan også blot tage til Hedeland for at komme i stemning til skiferien og for at nyde, at alpint skiløb faktisk nogle gange kan lade sig gøre, indenfor landets grænser.
Hedeland Skicenter består af en kunstigt anlagt bakke. Der er hele tre lifter, der sørger for transporten op på bakken. I den ene side bakken er der en børnelift og i den anden side er der lavet et område med bl.a. rails og bokse. I weekenderne vil der også ofte være skiskole. Således har man fra skicenterets side sørget for at få det optimale ud af bakken, til glæde for de der kigger forbi i løbet af vinteren.

Historien bag

Hedeland Skicenter drives af initiativrige ildsjæle fra Roskilde Skiklub, der igennem tiderne har lagt ufattelige kræfter i at skabe Skicenteret. Centeret råder over en 50 meter høj kunstigt anlagt bakke i en grusgrav i Hedeland, som er et stort natur- og fritidsområde nær Hedehusene på Sjælland.
Igennem 1980’erne var der talrige forhandlinger mellem skiklubben og myndighederne, i forsøget på at skabe en kunstig skibakke. Roskilde skiklub havde et ønske om at anlægge en 70 meter høj bakke. Det hele endte med en 50 meter høj menneskeskabt bakke, og en piste på 282 meters længde.
Bakken var klar i 1987 og har siden taget imod mange alpine skiløbere hver vinter. Vores klima bevirker jo at temperaturne svinger meget hen over de kolde måneder. Derfor varierer antallet af dage, hvor anlægget er i drift, fra vinter til vinter. I gode vintre har man kunnet holde åbent op imod 40 dage, hvor man i dårlige sæsoner har kunnet tælle åbningsdagene på en hånd.

Kanoner og pistemaskine

Udviklingen af Hedeland Skicenter har aldrig stået stille, man har således gennem årene anskaffet intet mindre end 4 snekanoner. Men man stopper ikke her, i slutningen af 2012 ankom - så vidt vides - kongerigets første pistemaskine til Hedeland. Man kan med investeringen, fremover presse sneen hårdere på bakken, dermed muligvis flere åbningsdage på centeret fremover. Ydermere vil en præpareret piste bestemt også være til glæde for de besøgende.

Skileje, mad og drikke

Skicenteret holder ofte åbent på hverdagsaftener efter større snefald, hvor bakken er belyst, men ellers er det primært åben i weekenderne. Man kan leje ski og støvler på centeret og man kan også købe mad og drikke. På Roskilde Skiklubs hjemmeside kan man blandt andet holde sig orienteret om åbningstider.

Billeder og video fra Roskilde/Hedeland Skicenter


Brugernes anmeldelser af Roskilde/Hedeland Skicenter

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
23ºC
22ºC
3,6 mm
4,1 m/s
sydøst
Lørdag
Kraftig regn
Kraftig regn
17ºC
18ºC
9,8 mm
2,8 m/s
nordvest
Søndag
Regnbyger
Regnbyger
18ºC
15ºC
2,4 mm
6,9 m/s
syd-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
22ºC
16ºC
0,0 mm
4,1 m/s
syd-sydvest

Artikler om skiferie til Roskilde/Hedeland Skicenter

Så starter arbejdet med at opføre ny lift på Hedeland Skicenter

Hedeland Skicenter bygger ny skilift


Kort over Roskilde/Hedeland Skicenter

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Roskilde/Hedeland Skicenter. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen