Sunshine Village

Som en del af de canadiske Rocky Mountains ligger Sunshine Village Ski Resort cirka 15 minutter fra den hyggelige by Banff og i et område af verden, hvor der hver vinter falder 10-12 meter sne. Det betyder, at der her ingen kunstsne er, kun den naturlige slags er godt nok. Der er hele tre bjergsider med intet mindre end 3.500 hektar at nyde de mange meter sne på: Goat’s Eye Mountain, Lookout Mountain og Mount Standish. Der er ikke bare meget af sneen, det er også noget af det blødeste og letteste puddersne, der findes - det såkaldte canadiske Champagne Powder.

Goat’s Eye Mountain

Dette er første stop med “Sunshine”-gondolen. Her finder skiløbere og snowboardere “Goat’s Eye Express”-liften som efter sigende er det mest udfordrende lift i området. Det er den fordi, den fører op til en bjergside fyldt med black diamond og double black diamond nedfarter med navne som “Think Again”, “Mother in Law” og “Freefall”, som kun er for de aller bedste skiløbere og snowboardere. På denne side findes der også den familievenlige “Wolverine Express”-lift, som fører op til et mere børne og begyndervenligt område, hvor alle kan være med. Denne bjergside byder altså både på stejle og dybe nedfarter, og legende og familievenligt terræn, så der er noget for enhver smag.

Lookout Mountain

Lookout Mountain er berømt for sit ekstraordinære gode skiløb og fantastiske udsigter. Skiløbet er varieret efter alle niveauer, og byder på gode lange nedfarter. Tager man “The Great Devine”-liften som går næsten helt fra bunden og op i 2.730 meters højde, så kommer man igennem British Columbia og tilbage til Alberta på en og samme tur. Det er også på denne bjergside det populære double black diamond offpistområde “Delirium Dive” findes. Ønsker man at tage turen helt fra toppen nedover det åbne landskab dækket af dyb canadisk puddersne, så findes porten ved toppen af førnævnte lift. Denne tur byder på åbne vidder, hvor alle kan nyde udsigten over Mount Assiniboine, mens de finder den del af terrænet, der passer deres niveau.
Til højre på denne bjergside findes Sunshine Villages tre snowparker: Terrain Park, Grizzly XL Terrain Park og Springhill Terrain Park.

Mount Standish

På Mount Standish kan skiløbere og snowboardere lege med de hurtige og sjove nedfarter fra toppen af lifterne “Standish Express”, “Wawa” og “Strawberry Express”. Her findes både lange grønne og blå pister, samt kortere sorte, hvis man endnu ikke er parat til at kaste sig ud i nogle af de længere og mere udfordrende sorte på de andre bjergsider. For den let øvede skiløber er “Wawa Bowl” og “Tincan ally” til højre på pistekortet. “Strawberrg Express” er perfekt til begyndere, hvor der er rigeligt grønne og blå pister til at øve teknikken og opbygge selvtilliden på ski. Der findes også i et begynderområde på denne bjergside.

Sunshine Village Base

Det er muligt at indkvartere sig lige ved Sunshine Village Ski Resort, men det er begrænset og ikke i forbindelse med en by. Derfor er det anbefalesværdigt at bo i Banff og køre eller tage skibussen til bjerget. Ved bjergets base findes dog to indkvarteringsmuligheder, Mad Trapper’s Saloon, hvor man kan få en drink efter en dag på ski, Sunshine Snow School og Ski Patrol.

Fotos og video

Brugerne om Sunshine Village

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Naturpister | Skrevet den 16/02 2007

Oprettet af Steen Gauss

Sunshine Village ligger ikke 8 km. som Kirsten skriver men 16 km. fra Banff og vejen dertil er letkørt ad highway A1 og en 7 km. lang god bred bjergvej. I Sunshine spilder man ikke tiden på at præpare...
re pisterne på trods af en liftkortpris der ligger 15-20% højere end Europa. Lifterne er bortset fra gondolen antikverede og kører fremfor alt langsomt, hvilket godt kan være irriterende da nedkørslerne er forholdsvis korte. Så der tilbringes en del tid i stoleliften, som desuden er uden fodstøtter, hvilket er en sikkerhedsmæssig brist, der kun er til fordel for snowboarderne. Har man mindre børn med skal man passe på de ikke glider ud af stolen.
Når det er sagt, så er Sunshine et rigtig godt sted med god sne, som man kun sjældent finder i Europa. Fra bjergtoppen kan man stort set løbe ned mod bunden hvor man vil. Alt efter ens evner på ski. Der går en magelig grøn og altid præpareret piste ned til liften eller man kan vælge den lige vej ned. Som først fører dig over et åbent stykke der alt efter hvornår der er faldet nysne er mere eller mindre puklet. Herefter kommer man til den stejle bjergvæg, hvor man finder et hul ned der passer til ens evner og så går det sidste stykke ned gennem skoven...og det er sjovt.
Den canadiske sne er hurtig og superblød at løbe i......når den er ny.....for de har ligesom Europa mindre gode år...2006/07 var deres bedste gennem 5 år og sneen svarede til alperne 2005/06 hvor det var rigtig godt.
Whitsler som er så berømt for sine min. 10 meter årlig sne havde i februar 2007 regnvejr. Så studer sneberetningerne inden du investerer i en tur til Canada. For det er kun sneen der er bedre end Europa. Hotelophold og mad er billigere end i Europa. Skiudstyr er uden moms og afgifter. Priserne svarer ca. til EU bare i Ca$ som er ca. 35% billigere.
Læs mere

Ikke bare end flirt... | Skrevet den 24/01 2006

Oprettet af Kirsten Skjold

Sunshine Village:
Ligger kun 8 km med skibus fra Banff. Sunshine Village byder på 10 lifter og 107 km nedfarter, og det er et skiområde, som man ikke kan undgå at bliver forelsket i – og det er ikk...
e blot en tilfældig flirt, nej i dette tilfælde er der tale om ægte, evig kærlighed. Sunshine Village griber en om hjertet – og holder fast. Området er spækket med fantastisk skiløb, og trænger man til at mærke adrenalinen pumpe – ja så er man kommet i paradis, for Sunshine Village er indbegrebet af ”Double Black Diamond” som canadierne kalder skiløb, når det er bedst. Begrebet Double Black Diamond dækker over en del af et bjerg, der aldrig har set en pistemaskine! Det er stejlt, smalt, puklet, fyldt med klipper, måske endda et frosset vandfald – eller alle dele på en gang! Den mest berømte nedfart i Sunshine Village er Delirium Dive, der gav selveste Thomas Uhrskov kilder i maven, da han skulle ned. Delirium er kun for eksperter, og man må kun tage turen ud over kanten, hvis man er i besiddelse af: lavinesøger, sneskovl, en ledsager og super gode færdigheder i ufatteligt stejlt terræn. Står man og kigger ned af Delirium Dive, og får kolde fødder, så kan man glæde sig over, at Sunshine Village byder på utallige andre Doubble Black Diamond nedfarter, som stadig giver et alvorligt kick, men på en knap så livstruende måde. Der er de mest utrolige muligheder for virkeligt sejt skiløb og der er udfordringer til mange dage. Har man medbragt børn og svigerfamilien, så er der også mulighed for hyggeligt skiløb, på velpræperede blå og røde pister, især omkring Strawberry liften.
Sunshine Village reklamerer med ”100% soft natural snow” dvs. ingen ussel kanonsne i Sunshine. Skiområdet ligger i et snehul, der er stort set altid masser af sne. Eneste vej op til selve skiområdet, er med gondolen, der starter i 1660 m. højde – lige hvor skibussen parkerer. Det er faktisk muligt at bo oppe i terrænet på, det nyrenoverede, Sunshine Village Inn, der ligger i ca. 2100 meters højde. Vælger man at bo der, så er der ski in og ski out – men til gengæld ingen mulighed for at forlade hotellet efter mørkets frembrud – da gondol og ski, er eneste muligheder for at komme væk fra hotellet. Det kan være hyggeligt nok i et par dage, men ret hurtigt er der alvorlig risiko for bjergkuller eller endnu værre højdesyge.

Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Sunshine Village?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Sunshine Village hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Sunshine Village?

På nuværende tidspunkt ligger der 135 cm sne i dalen og 200 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/2 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Sunshine Village her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Sunshine Village?

Hvis du skal på skiferie til Sunshine Village, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Sunshine Village her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Sunshine Village lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Sunshine Village her ⇒

Er Sunshine Village et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Sunshine Village til 3,25 stjerner ud af 5 mulige. Sunshine Village scorer højest på Byen og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 2 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒