Skiferie i Sunshine Village (Canada)


Som en del af de canadiske Rocky Mountains ligger Sunshine Village Ski Resort cirka 15 minutter fra den hyggelige by Banff og i et område af verden, hvor der hver vinter falder 10-12 meter sne. Det betyder, at der her ingen kunstsne er, kun den naturlige slags er godt nok. Der er hele tre bjergsider med intet mindre end 3.500 hektar at nyde de mange meter sne på: Goat’s Eye Mountain, Lookout Mountain og Mount Standish. Der er ikke Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Sunshine Village
Skiområdet: 1660-2730 m.o.h.
82 pister i alt
16 km blå
45 km rød
21 km sort

Lifter: 14 stk. / 20.000 pers/time

Slæbelifter: 2
Stolelifter: 9
Kabinelifter: 1

Goat’s Eye Mountain

Dette er første stop med “Sunshine”-gondolen. Her finder skiløbere og snowboardere “Goat’s Eye Express”-liften som efter sigende er det mest udfordrende lift i området. Det er den fordi, den fører op til en bjergside fyldt med black diamond og double black diamond nedfarter med navne som “Think Again”, “Mother in Law” og “Freefall”, som kun er for de aller bedste skiløbere og snowboardere. På denne side findes der også den familievenlige “Wolverine Express”-lift, som fører op til et mere børne og begyndervenligt område, hvor alle kan være med. Denne bjergside byder altså både på stejle og dybe nedfarter, og legende og familievenligt terræn, så der er noget for enhver smag.

Lookout Mountain

Lookout Mountain er berømt for sit ekstraordinære gode skiløb og fantastiske udsigter. Skiløbet er varieret efter alle niveauer, og byder på gode lange nedfarter. Tager man “The Great Devine”-liften som går næsten helt fra bunden og op i 2.730 meters højde, så kommer man igennem British Columbia og tilbage til Alberta på en og samme tur. Det er også på denne bjergside det populære double black diamond offpistområde “Delirium Dive” findes. Ønsker man at tage turen helt fra toppen nedover det åbne landskab dækket af dyb canadisk puddersne, så findes porten ved toppen af førnævnte lift. Denne tur byder på åbne vidder, hvor alle kan nyde udsigten over Mount Assiniboine, mens de finder den del af terrænet, der passer deres niveau.
Til højre på denne bjergside findes Sunshine Villages tre snowparker: Terrain Park, Grizzly XL Terrain Park og Springhill Terrain Park.

Mount Standish

På Mount Standish kan skiløbere og snowboardere lege med de hurtige og sjove nedfarter fra toppen af lifterne “Standish Express”, “Wawa” og “Strawberry Express”. Her findes både lange grønne og blå pister, samt kortere sorte, hvis man endnu ikke er parat til at kaste sig ud i nogle af de længere og mere udfordrende sorte på de andre bjergsider. For den let øvede skiløber er “Wawa Bowl” og “Tincan ally” til højre på pistekortet. “Strawberrg Express” er perfekt til begyndere, hvor der er rigeligt grønne og blå pister til at øve teknikken og opbygge selvtilliden på ski. Der findes også i et begynderområde på denne bjergside.

Sunshine Village Base

Det er muligt at indkvartere sig lige ved Sunshine Village Ski Resort, men det er begrænset og ikke i forbindelse med en by. Derfor er det anbefalesværdigt at bo i Banff og køre eller tage skibussen til bjerget. Ved bjergets base findes dog to indkvarteringsmuligheder, Mad Trapper’s Saloon, hvor man kan få en drink efter en dag på ski, Sunshine Snow School og Ski Patrol.

Billeder og video fra Sunshine Village


Brugernes anmeldelser af Sunshine Village

Skiterræn
3,50
Liftsystem
3,50
Afterski
2,50
Byen
3,50
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Sunshine Village har en samlet score på 3,25 stjerner ud af 5. Baseret på 2 anmeldelser.
Naturpister - Anmeldt d. 16/02 2007 17:24 - Oprettet af Steen Gauss

Sunshine Village ligger ikke 8 km. som Kirsten skriver men 16 km. fra Banff og vejen dertil er letkørt ad highway A1 og en 7 km. lang god bred bjergvej. I Sunshine spilder man ikke tiden på at præparere pisterne på trods af en liftkortpris der ligger 15-20% højere end Europa. Lifterne er bortset fra gondolen antikverede og kører fremfor Læs mere

Ikke bare end flirt... - Anmeldt d. 24/01 2006 14:50 - Oprettet af Kirsten Skjold

Sunshine Village:Ligger kun 8 km med skibus fra Banff. Sunshine Village byder på 10 lifter og 107 km nedfarter, og det er et skiområde, som man ikke kan undgå at bliver forelsket i – og det er ikke blot en tilfældig flirt, nej i dette tilfælde er der tale om ægte, evig kærlighed. Sunshine Village griber en om hjertet – Læs mere

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Skyet
Skyet
-2ºC
-3ºC
0,8 mm
1,6 m/s
nordvest
Søndag
Tåge
Tåge
-1ºC
7ºC
0,0 mm
1,8 m/s
nord-nordvest
Mandag
Let skyet
Let skyet
-4ºC
9ºC
0,0 mm
2,1 m/s
nordvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
-2ºC
10ºC
0,3 mm
1,0 m/s
nord-nordvest

Kort over Sunshine Village

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sunshine Village. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Sunshine Village.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen