Canadian Rockies

I hjertet af det vestlige Canada i de canadiske Rocky Mountains findes et af det bedste områder i verden, når det kommer til skiløb. Indenfor en radius af 40 minutter ligger skisportsområderne Lake Louise, Mount Norquay og Sunshine Village. Alle tre er moderne skiområder placeret midt i Nordamerikas mest storslåede vilde natur, hvor der hver vinter falder 10-12 meter sne. Som befolkningsmæssigt omdrejningspunkt ligger byen Banff, som ikke blot er en skiby men har alt, hvad man måtte behøve.

Metervis af Champagne Powder

Canada er et af de lande, som har særstatus hos mange skientusiater, og det er ikke uden grund, for sneen er noget helt specielt på disse breddegrader. Sneen i de canadiske Rocky Mountains er pulversne, som du aldrig har oplevet den før: Finkornet, luftig og så tør, at der ikke kan laves en snebold af den kendte Champagne Powder. Den lette sne gør, at man svæver gennem det hvide lag, og kan slet ikke sammenlignes med noget andet. Det er en drøm at stå på ski i den lette sne, og den falder i mange meter.

Skiløb og snowboarding for alle i Canadian Rockies

Skiterrænet i det canadiske er en fryd for enhver skiløber. Her findes brede boulevarder, hyggelige skovpister, helt eventyrlige muligheder for offpiste og de vildeste double black diamond pister med næsten helt lodret fald.
Områderne er udstyret med højeffektive lifter, som hurtigt transporterer skiløbere og snowboardere rundt, og liftkøer er et næsten ukendt fænomen. Fra hver lift går der overraskende mange lange nedfarter af alle sværhedsgrader, så også begyndere og let øvede kan komme rundt i terrænet. For øvede og eksperter er området helt fantastisk. Det er en ren legeplads, hvor der er pipes, pister og bowls til alle niveauer. Der findes i området lokale frivillige skiguider, som viser rundt på pisterne og ikke er blege for at give råd og tips til området.

Banff, en pionerby med charme

Banff er en utraditionel skiby. Selvom den ligger tæt på alle tre store områder, så er den ikke direkte tilknyttet ét af dem, hvorfor Banff formår at bibeholde en stemning af, at være en rigtig by med alt, hvad det indebærer. Banff er hyggelig wild west by med stort udvalg af butikker, uformelle saloons barer og restauranter. Der er masser af god mad at finde her, og priserne er ligeledes spiselige. Den ligger naturskønt med udsigt til bjerge på alle sider, og giver også mulighed for langrend, skøjteløb, ture med hundeslæde, isklatring og vintervandreture med eller uden snesko.

Fotos og video

Brugerne om Canadian Rockies

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Sunshine Village og Lake Louise | Skrevet den 15/03 2004

Oprettet af Niels

Det er ikke billigt at tage til Canada på skiferie, men det er bestemt pengene værd, især hvis man er til pukler og off-piste. Sunshine Village har INGEN, gentager INGEN snekanoner, da der falder rige...
ligt med sne til at dække området. I Sunshine er der skiløb på 3 bjerge; Lookout, Goats Eye og Standish. Standish er "begynderbjerg" med blå og grønne pister. Lookout har både grønne, blå og sorte, mens Goats Eye primært er sorte og double black diamond. Både Lookout og Goats Eye byder på nogle suværene nedkørsler, hvor kroppen er helt smadret når man kommer i bund. Endeligt har Sunshine også Delirium Dive, men det så for sindsygt ud til at jeg turde prøve.

Lake Louise minder lidt mere om Europa, men råder over store områder med off-piste, og mange rigtig gode præparerede pister. Liftsystemet hænger godt sammen, og der er stort set ingen ventetid. Louise har også en stor snow-park, til dem der kører på hash-kælk.

Med undtagelse af weekenden, hvor der var nogle mennekser, var områderne ganske tyndt besøgt (19-28 feb.).

Byen Banff er lidt af en turistfælde, og bumseparadis for englændere og australiere, som arbejder på hoteller, barer, butikker mv. Prisniveauet er absolut rimeligt, og er man ude på at købe grej er de til at handle med. De ansatte i skibutikkerne ved hvad de har med at gøre, modsat mange i DK, og kan give god vejledning ved indkøb af ski og støvler. Lejepriserne holder niveauet fra Europa.

Det er absolut et must at have en bil til at komme rundt, da områderne ligger ca. 30-45 kørsel fra Banff. Til gengæld er der parkeringspladser ved liften. Canadierne er super hjælpsomme, og nemme at komme i snak med.

Summa sumarum: Sunshine og Lake Louise er begge super steder, med Sunshine som undertegnedes favorit. Man bør nok ikke tage afsted før man er fortrolig med de røde pister, da man ellers vil gå glip af store områder. Er man til for sindssyg afterski er pengene nok givet bedre ud i Europa, da man som sagt skal køre væk fra skiområderne i bil.

Det er lidt dyrere end Europa; jeg slap ca. 15.000 for fly, hotel, bil, liftkort 7-dage, skileje og lommepenge, men alle pengene værd. Det sneede kun lidt (ca. 5 cm.) mens jeg var der, men selv om de lokale peb lidt over den "manglende" sne, var der fine forhold overalt på pisterne.

En erfaring var dog, at man godt kan vente med at købe liftkort til man er i Banff, da dette ikke var dyrere end hjemmefra. Så kunne man selv planlægge om man også ville prøve Kicking Horse og Panorama, som også ligger i køreafstand fra Banff.

God tur til alle som skal en tur til Canada.
Læs mere

Canada banff og omegn | Skrevet den 16/02 2003

Oprettet af Mogens Falch

Selvom Canada lyder langt væk så snyd ikke jer selv for oplevelsen med champagne sneen i Banff national park der er oplevelser for alle kategorier af skiløbere. Masser af plads, dyb sne, heli-ski og f...
linke og hjælpsomme volunteers overalt. Rejsen er lidt dyr, men ikkelængere end for eksempel en tur til alperne i bus eller tog, ihvertfald ikke i tid. Man kan sagtens bruge 14 dage derovre hvilket gør turen billigere.Lift kortene er er indrettet så man kan holde hviledage ind imellem skiturene og prøve nogen af de andre muligheder området byder på. såsom hundeslæde, klatring på frosne vandfald, vandreture på snesko eller bare nyde den storslåede natur rundt om byen.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Canadian Rockies?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Canadian Rockies hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Canadian Rockies?

Hvis du skal på skiferie til Canadian Rockies, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Canadian Rockies her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Canadian Rockies lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Canadian Rockies her ⇒

Er Canadian Rockies et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Canadian Rockies til 4,13 stjerner ud af 5 mulige. Canadian Rockies scorer højest på Skiterræn og Byen, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 8 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒