VINTERUDSALG - Se tilbud til HERRE, DAME og BØRN.

Canadian Rockies

- Lake Louise, Mount Norquay, Sunshine Village

I hjertet af det vestlige Canada i de canadiske Rocky Mountains ligger et af de mest fantastiske skiområder i verden. Her finder du skisportsstederne Lake Louise, Mount Norquay og Sunshine Village, tre moderne skisportsområder placeret midt i noget af Nordamerikas mest storslåede vilde natur med byen Banff som befolkningsmæssigt omdrejningspunkt.

Meterdyb Champagne Powder i Rocky Mountains

Sneen i de canadiske Rocky Mountains er pulversne, som du aldrig før har oplevet den: finkornet, luftig, så tør, at du ikke kan lave en snebold af den kendte Champagne Powder. Det er en drøm at stå på ski her, masser af dybsne og skiløbet er utrolig let.

Skiløb og snowboarding for alle i Canadian Rockies

Skiterrænet er en fryd for enhver skiløber: Her er brede boulevarder, hyggelige skovpister, helt eventyrlige off-piste muligheder og de vildeste double black diamond pister med næsten lodret fald.
Højeffektive lifter transporterer dig lynhurtigt rundt, og liftkøer er et næsten ukendt begreb her. Fra hver lift er der overraskende mange lange nedfarter af alle sværhedsgrader, så også begyndere og let øvede kan komme rundt i terrænet. For øvede og ekspert skiløbere er området helt fantastisk.
Terrænet er også en pragtfuld legeplads for snowboardere. Der er pipes, pister og bowls både til begyndere og eksperter, også hyggelige skovpister, hvor du suser af sted mellem træerne. Lokale frivillige er skiguider, der viser dig rundt på pisterne og giver råd og tips.

Banff, en pionerby med charme

Banff er en hyggelig wild west by med et stort udvalg af butikker, uformelle barer og restauranter. Maden er god, priserne rimelige.

Fotos og video

Lake Louise
Puddersne i rigelige mængder
1
Kicking Horse fra morgenstunden
Perfekt
1
1
Silverstar
Whistler Mountain
Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Canadian Rockies

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Sunshine Village og Lake Louise | Skrevet den 15/03 2004

Oprettet af Niels

Det er ikke billigt at tage til Canada på skiferie, men det er bestemt pengene værd, især hvis man er til pukler og off-piste. Sunshine Village har INGEN, gentager INGEN snekanoner, da der falder rige...
ligt med sne til at dække området. I Sunshine er der skiløb på 3 bjerge; Lookout, Goats Eye og Standish. Standish er "begynderbjerg" med blå og grønne pister. Lookout har både grønne, blå og sorte, mens Goats Eye primært er sorte og double black diamond. Både Lookout og Goats Eye byder på nogle suværene nedkørsler, hvor kroppen er helt smadret når man kommer i bund. Endeligt har Sunshine også Delirium Dive, men det så for sindsygt ud til at jeg turde prøve.

Lake Louise minder lidt mere om Europa, men råder over store områder med off-piste, og mange rigtig gode præparerede pister. Liftsystemet hænger godt sammen, og der er stort set ingen ventetid. Louise har også en stor snow-park, til dem der kører på hash-kælk.

Med undtagelse af weekenden, hvor der var nogle mennekser, var områderne ganske tyndt besøgt (19-28 feb.).

Byen Banff er lidt af en turistfælde, og bumseparadis for englændere og australiere, som arbejder på hoteller, barer, butikker mv. Prisniveauet er absolut rimeligt, og er man ude på at købe grej er de til at handle med. De ansatte i skibutikkerne ved hvad de har med at gøre, modsat mange i DK, og kan give god vejledning ved indkøb af ski og støvler. Lejepriserne holder niveauet fra Europa.

Det er absolut et must at have en bil til at komme rundt, da områderne ligger ca. 30-45 kørsel fra Banff. Til gengæld er der parkeringspladser ved liften. Canadierne er super hjælpsomme, og nemme at komme i snak med.

Summa sumarum: Sunshine og Lake Louise er begge super steder, med Sunshine som undertegnedes favorit. Man bør nok ikke tage afsted før man er fortrolig med de røde pister, da man ellers vil gå glip af store områder. Er man til for sindssyg afterski er pengene nok givet bedre ud i Europa, da man som sagt skal køre væk fra skiområderne i bil.

Det er lidt dyrere end Europa; jeg slap ca. 15.000 for fly, hotel, bil, liftkort 7-dage, skileje og lommepenge, men alle pengene værd. Det sneede kun lidt (ca. 5 cm.) mens jeg var der, men selv om de lokale peb lidt over den "manglende" sne, var der fine forhold overalt på pisterne.

En erfaring var dog, at man godt kan vente med at købe liftkort til man er i Banff, da dette ikke var dyrere end hjemmefra. Så kunne man selv planlægge om man også ville prøve Kicking Horse og Panorama, som også ligger i køreafstand fra Banff.

God tur til alle som skal en tur til Canada.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Canada banff og omegn | Skrevet den 16/02 2003

Oprettet af Mogens Falch

Selvom Canada lyder langt væk så snyd ikke jer selv for oplevelsen med champagne sneen i Banff national park der er oplevelser for alle kategorier af skiløbere. Masser af plads, dyb sne, heli-ski og f...
linke og hjælpsomme volunteers overalt. Rejsen er lidt dyr, men ikkelængere end for eksempel en tur til alperne i bus eller tog, ihvertfald ikke i tid. Man kan sagtens bruge 14 dage derovre hvilket gør turen billigere.Lift kortene er er indrettet så man kan holde hviledage ind imellem skiturene og prøve nogen af de andre muligheder området byder på. såsom hundeslæde, klatring på frosne vandfald, vandreture på snesko eller bare nyde den storslåede natur rundt om byen.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Canadian Rockies?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Canadian Rockies hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Canadian Rockies?

Hvis du skal på skiferie til Canadian Rockies, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Canadian Rockies her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Canadian Rockies lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Canadian Rockies her ⇒

Er Canadian Rockies et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Canadian Rockies til 4,13 stjerner ud af 5 mulige. Canadian Rockies scorer højest på Skiterræn og Byen, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 8 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒