Skiferie i Canadian Rockies (Canada)


I hjertet af det vestlige Canada i de canadiske Rocky Mountains findes et af det bedste områder i verden, når det kommer til skiløb. Indenfor en radius af 40 minutter ligger skisportsområderne Lake Louise, Mount Norquay og Sunshine Village. Alle tre er moderne skiområder placeret midt i Nordamerikas mest storslåede vilde natur, hvor der hver vinter falder 10-12 meter sne. Som befolkningsmæssigt omdrejningspunkt ligger byen Banff, som ikke blot er en skiby men har alt, hvad man måtte behøve.

Pistekort
Snemeldinger og vejr

Fakta om Canadian Rockies
Skiområdet: 1645-2730 m.o.h.
Byen: 1383 m.o.h.

200 pister i alt
3 km grøn
48 km blå
94 km rød
55 km sort

Lifter: 28 stk. / 45.790 pers/time

Slæbelifter: 7
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Metervis af Champagne Powder

Canada er et af de lande, som har særstatus hos mange skientusiater, og det er ikke uden grund, for sneen er noget helt specielt på disse breddegrader. Sneen i de canadiske Rocky Mountains er pulversne, som du aldrig har oplevet den før: Finkornet, luftig og så tør, at der ikke kan laves en snebold af den kendte Champagne Powder. Den lette sne gør, at man svæver gennem det hvide lag, og kan slet ikke sammenlignes med noget andet. Det er en drøm at stå på ski i den lette sne, og den falder i mange meter.

Skiløb og snowboarding for alle i Canadian Rockies

Skiterrænet i det canadiske er en fryd for enhver skiløber. Her findes brede boulevarder, hyggelige skovpister, helt eventyrlige muligheder for offpiste og de vildeste double black diamond pister med næsten helt lodret fald.
Områderne er udstyret med højeffektive lifter, som hurtigt transporterer skiløbere og snowboardere rundt, og liftkøer er et næsten ukendt fænomen. Fra hver lift går der overraskende mange lange nedfarter af alle sværhedsgrader, så også begyndere og let øvede kan komme rundt i terrænet. For øvede og eksperter er området helt fantastisk. Det er en ren legeplads, hvor der er pipes, pister og bowls til alle niveauer. Der findes i området lokale frivillige skiguider, som viser rundt på pisterne og ikke er blege for at give råd og tips til området.

Banff, en pionerby med charme

Banff er en utraditionel skiby. Selvom den ligger tæt på alle tre store områder, så er den ikke direkte tilknyttet ét af dem, hvorfor Banff formår at bibeholde en stemning af, at være en rigtig by med alt, hvad det indebærer. Banff er hyggelig wild west by med stort udvalg af butikker, uformelle saloons barer og restauranter. Der er masser af god mad at finde her, og priserne er ligeledes spiselige. Den ligger naturskønt med udsigt til bjerge på alle sider, og giver også mulighed for langrend, skøjteløb, ture med hundeslæde, isklatring og vintervandreture med eller uden snesko.

Billeder og video fra Canadian Rockies


Brugernes anmeldelser af Canadian Rockies

Skiterræn
4,50
Liftsystem
4,13
Afterski
3,75
Byen
4,13
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Canadian Rockies har en samlet score på 4,13 stjerner ud af 5. Baseret på 8 anmeldelser.
Sunshine Village og Lake Louise - Anmeldt d. 15/03 2004 17:04 - Oprettet af Niels

Det er ikke billigt at tage til Canada på skiferie, men det er bestemt pengene værd, især hvis man er til pukler og off-piste. Sunshine Village har INGEN, gentager INGEN snekanoner, da der falder rigeligt med sne til at dække området. I Sunshine er der skiløb på 3 bjerge; Lookout, Goats Eye og Standish. Standish er "begynderbjerg" med blå Læs mere

Canada banff og omegn - Anmeldt d. 16/02 2003 12:25 - Oprettet af Mogens Falch

Selvom Canada lyder langt væk så snyd ikke jer selv for oplevelsen med champagne sneen i Banff national park der er oplevelser for alle kategorier af skiløbere. Masser af plads, dyb sne, heli-ski og flinke og hjælpsomme volunteers overalt. Rejsen er lidt dyr, men ikkelængere end for eksempel en tur til alperne i bus eller tog, ihvertfald ikke i tid Læs mere

The rockies - Anmeldt d. 29/11 2002 01:03 - Oprettet af Louise

Jeg har boet i Calgary det sidste år og har dermed oplevet Rocky Mountains på tæt hold og kan kun anbefale det. Canada har det bedste sne, den smukkeste natur og de er ualmindelige gæstfrie og er villig til at dele deres herlighed med turister. Jeg har udfordret 7 skisportssteder i Canada og vil gerne, hvis min erfaring strækker sig Læs mere

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Let regn
Let regn
12ºC
ºC
0,9 mm
2,5 m/s
sydvest
Torsdag
Skyet
Skyet
9ºC
14ºC
0,0 mm
1,9 m/s
vest-sydvest
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
8ºC
15ºC
0,0 mm
2,6 m/s
syd
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
16ºC
0,0 mm
0,2 m/s
syd-sydvest

Kort over Canadian Rockies

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Canadian Rockies. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Canadian Rockies.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen