« Til oversigten

Sölden – moderne og historisk på en gang

Solotid på pisterne, 360 graders udsigt over Alperne, udendørs teater og udsøgt spise. Sölden har det hele.

Hvad gør man, hvis man har et relativt nyt, velbesøgt, godt beliggende skisport hotel midt i Sölden, men man synes måske, det kunne trænge til en mindre opdatering? Nogle vælger at skifte tapetet, andre indretter et improviseret fitness rum. Men det er ikke nok, hvis hotellet drives af familien Grüner. Det ellers ganske udmærkede Hotel Bergland i centrum af Sölden blev jævnet med jorden og genoprettet på kun fire måneder, men i en ny og stilfuld, luksuriøs variant for de kræsne skiløbere. For sådan gør man i Sölden. Det bedste Østrig har at byde på – bare lidt bedre. Flere lifte, bedre mad, færre mennesker på pisterne og ikke mindst ypperligt skiløb.

Skisport.dks udsendte skientusiast var forbi Sölden i midten af april 2011, hvor vi måtte have syn for sagen. Spørgsmålet rejser sig om, hvorvidt Sölden faktisk er et bedre skisportssted end den ekstremt populære destination Sankt Anton. Vi vil ikke drage nogen endelig konklusion, men vi kan trods alt vurdere, at Sölden i hvert fald er en værdig konkurrent blandt Østrigs bedste skisportssteder. Uanset hvilke ønsker du måtte have til dit skiløb, dine kulinariske fantasier, eller klassisk østrigsk afterski, så er der en god sandsynlighed for, at Sölden kan levere.


Sölden er et af de mest snesikre områder i Europa, hvor størstedelen af pisterne ligger over 2000 meter. Dét betyder, at du praktisk taget er sikret skiløb fra november til maj. Og hvilket skiløb! Sidst på sæsonen, hvor det begynder at tynde ud med turister, og solen står højt på himlen, kan du altid finde en piste, hvor du mere eller mindre kan passe dig selv, skære nogle store brede sving, og ikke mindst nyde et delikat måltid i solen på en af de utallige restauranter i terrænet. 

De tre toppe - The Big 3

Hvis du har benene til det, kan du sågar tage én enkelt nedfart på 15 kilometer fra platformen Schwarze Schneid i 3.340 meters højde til du ender i dalen 2.000 højdemeter længere nede. Og Sölden må siges at have et af verdens bedste liftsystemer, så før du ved af det, kan du igen være på toppen af en af ”The Big 3”, som er Söldens tre toppe på mere end 3.000 meters højde. Og hvis du ikke vil begrænses af pisterne, har Sölden også talrige offpiste muligheder. Har du været i Sölden før, kan det anbefales at tage til nabo-området Hochgurgl, som byder på samme høje niveau af skiterræn, blot med endnu færre turister. Her kan du også nyde ét af Alpernes mest spektakulære udsigtspunkter, Mountain Star Hochgurgl, som er en cirkulær restaurant med 360 graders udsigt i 3084 meters højde. ’The Big 3’ er fordelt på toppene Gaislachkogl, Tiefenbachkogl og Schwartze Schneid. Alle toppene er udstyret med platforme, hvorfra man finder et af Europas bedste panoramaudsigter. Fra Tiefenbachkogl går en hængebro, der levere udsigt til Tirols højeste bjerg Wildspitze på 3.776 meter. Fra stationen på Schwartze Schneid går en cirka 90 meters rute til en naturplatform. Når vejret tillader det, er det muligt at se helt til Dolomitterne, der ligger over 100 kilometer borte. 

Et historisk tilbageblik med fantastisk sceneshow

For længe, længe siden i år 218 f.kr. besluttede Hannibal af Karthago sig for at erobre Italien. Karthago ligger på det afrikanske kontinent, og Hannibal ville derfor krydse Alperne og kæmpe sig vej til Rom. Hannibal, der dengang var general, er senere blevet en legende, der fortæller om storhed og fald. Med sig havde han 60.000 mænd, tusindvis af heste og 37 elefanter. Men det var ikke nok til at indtage Rom, og Hannibals rejse skulle senere lede til Karthagos endeligt.

Hele den fantastiske historie fortæller Sölden i en ny og moderniseret teatreshow. Med cirka 500 optrædende giver skisportsstedet sin version af, hvordan Hannibal med sin stærke vilje og uigennemtrængelige beslutsomhed kæmpede sig over alpetoppende længe inden nutidens lifter kunne give en hånd med. Hannibal og hans følge overlevede stejle stigninger, vildt vejr og rullende laviner.


Det genfortælles på Rettenbach-gletcheren med 300 skiløbere, helikoptere, snescootere, cross motorcykler, en jetjager, sky-divers, en betydelig mængde fyrværkeri og i 2011 en (bevidst) sprængning af en lavine på bjergsiden. En moderne men autentisk gengivelse, der levere en helt unik oplevelse for Söldens skigæster.

’Hannibal’ blev opført første gang i 2001 og har siden tiltrukket tusindvis af tilskuere. Men da eventen involverer snart sagt alle maskinerier i Sölden, har skisportsstedet valgt ikke at gennemføre forestillingen hvert år. Næste gang bliver derfor i 2013.

Hannibal show eller ej…

Men nu er Sölden først og fremmest en skidestination og ikke en teaterscene. Så der er rigeligt med argumenter, der taler for, at skituren kan gå til det østrigske skiparadis, selvom Hannibal showet ikke er at se enkelte sæsoner. Man kan sagtens få tiden til at gå på de 150 pistekilometer, de mange restauranter og de flotte udsiger over Alperne. Sölden leverer det hele.Skiferie forslag i Sölden

SNOWS - Hotel Tyrol SNOWS - Hotel Tyrol Bil fra 6.400,-/pers.
Bustransport tur/retur Bustransport tur/retur Bus fra 1.621,-/pers.
SNOWS - Hotel Die Berg... SNOWS - Hotel Die Berg... Fly fra 9.899,-/pers.
Hotel Tyrol (Riders In... Hotel Tyrol (Riders In... Bil fra 7.931,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning