« Til oversigten

Oversete perler i Ötztal

Sölden er kendt af mange og er den mest populære destination i Ötztal. Dalen gemmer på flere skjulte perler, vi kiggede forbi i en forlænget weekend og fik set på områderne Hochgurgl/Obergurgl og Hoch

Sölden er kendt af mange og er den mest populære destination i Ötztal. Dalen gemmer på flere skjulte perler, vi kiggede forbi i en forlænget weekend og fik set på områderne Hochgurgl/Obergurgl og Hochötz.

Jeg har sat mig for at kigge nærmere på nogle af de kroge i Ötztal, som danskerne ikke er helt så hyppige til at besøge, som selve Sölden. Sölden er de seneste år kravlet fremad i statistikken over danske gæster i Østrig og ligger i dag nummer 4. Dalen byder dog på meget andet end det snesikre gletscherskiløb i Sölden, så beretningen her er med fokus på tingene udenfor Sölden. Der findes flere andre beretninger der beskriver Sölden her på siderne og der overdrives ikke med overskriften “Oversete perler i Ötztal”.

På toppen i HochgurglKlar til afgang, nyfriserede pister venter

Hochgurgl / Obergurgl - boulevarder og god plads

Jeg er ankommet til Ötztal torsdag eftermiddag, vi skriver medio marts og solen bager ned. Jeg bor i byen Vent allerlængst inde i Ötztal. Byen er ikke stor, men der er mulighed for såvel lidt alpint skiløb samt langrendsløjper i forskellige længder og så har byen den fordel at priserne er lidt lavere end i selve Sölden.

Se vores sidste besøg til området her:Det bliver ikke til skiløb i Vent, fredag morgen står den på skiløb i Hochgurgl / Obergurgl. Vi starter i liften fra Pill nedenfor Hochgurgl. Her bringer gondolliften os direkte via en mellemstation op midt i terrænet. Et par hundrede meter fra denne starter Wurmkogl II liften og med denne er du i 3.080 meters højde, områdets højeste punkt med forrygende udsigt over skiområdet. På toppen finder du Top Mountain Star panorama-baren, som hvis ikke vi lige havde fået vores morgenkaffe, havde været oplagt til en lille pause.

Top Mountain Star restaurantenFantastisk udsigt i 3.080 meters højde

Hochgurgl området byder primært på blå pister, når du studerer pistekortet. Det skal du dog ikke lade dig snyde af. Man kunne næsten få den tanke, at de er tegnet blå for at lokke nogle knap så øvede skiløbere med penge til området, for rigtig mange af løjperne tendere rød og vi fandt masser af udfordring i området. Pisterne er brede som boulevarder og der er masser af plads til at lade carvingskiene gøre arbejdet.

Top-Express forbindelsen til Obergurgl

En 6-personers gondollift forbinder Hochgurgl med Obergurgl området. Liften går vandret mellem områderne og på turen krydses de flotte dale Königstal og Ferwalltal.

Sol og masser af plads var hvad vi oplevede i midten af marts

Obergurgl er knap så kompakt som Hochgurgl, området har to markante toppe, Festkogl og Hohe Mut. På toppen af Hohe Mut finder man Hohe Mut Alm, og her valgte vi at tage en lang frokostpause og smage på egnsretterne fra Tirol. Særligt fordi udsigten var fantastisk, her kan du nyde udsigten til mere end 20 bjerge på mere end 3.000 meters højde. Er man heldig, får man et bord i læ på restauranten med smuk udsigt til Rotmoostal - det var vi. Så mens retterne blev nydt en efter en, kunne vi nyde udsigten til et par stykker der på tourski var på vej mod det inderste af dalen for at nyde den uberørte sne ned igennem dalen.

Hohe Mut Alm - smagen af Tirol

Er du træt af cafeteria-pommes-frittes og wienerschnitzel og klar til at prøve kræfter med det Østrigske køkken, så er det her bestemt et anbefalelsesværdigt sted. Køkkenet klarer alle retterne lige fra den simple Tiroler Gröstl, som mest af alt minder om en omgang dansk biksemad med spejlæg, til egnsretter med kål og pølser. Næsten alle ingredienser er økologiske og fra lokale leverandører.

Käsespätzle og Spinat käseknödel på Hohe Mut AlmSpecialiteter fra det lokale køkken: Käsespätzle og Spinat käseknödel i baggrunden.
Derudover har lidt italienske Penne sneget sig over grænsen fra syd


Tiroler Gröstl på Hohe Mut AlmTiroler Gröstl med spejlæg - det minder lidt om biksemad - smagen er bare anderledes i 2.670 meters højde

Området byder udover godt pisteskiløb også på masser af freeride og få dage efter vores besøg blev en afdeling af Freeride World Touren afholdt i Obergurgl.

Brug en dag her når du alligevel er taget til Sölden

Når du er taget til Sölden, så riv en dag ud af kalenderen og tag skibussen op til Hochgurgl-Obergurgl og oplev skiløb i carvingklassen. Generelt finder man her rigtigt mange gode røde og blå pister til komfortabelt carvingskiløb, dertil lidt enkelte sorte. Området ligger som Sölden særdeles højt og snesikkert. Til sæsonen 2014/15 åbner området den 15. november. Skal du til Sölden i mere end 5 dage, kan du for 10 Euro opgradere dit Sölden liftkort, så det gælder en dag til Hochgurgl-Obergurgl området.

Klar til mere skiløb

Familievenlige HochÖtz

I starten af Ötztal ligger det lille område HochÖtz. Et hyggeligt familieområde, som byder på kun 12 lifter og 41 km pister fordelt på 14 pister, alle hyggeligt placeret i varieret terræn. Selvom området ikke er så stort, byder det på spændende pister og muligheden for at lave en hyggelig runde omkring toppen Mohrenkopf. Skiområdet ligger for størstedelens vedkommende mellem 1.400 og 2.300 meters højde og dermed også primært under trægrænsen. Vi sluttede vores 3 dage i Ötztal her og sneen havde væltet ned hele natten, så familieidyllen var forvandlet til dybsne til knæene overalt i området.

Restaurant plateuet i HochÖtzLiften fra dalen ender på et plateu med restaurant, skiskole, skibørnehave mm. PR foto: Bergbahnen OETZ / Albin Niederstrasser

Området er grundet sin størrelse primært velegnet til dem der har behov for et mindre skiområde. Denne type områder findes der rigtig mange af blandt Østrigs 800 skiområder, hvilket naturligvis også er udfordringen i HochÖtz. Et udpræget familieområde grundet størrelsen, men bestemt værd at slå et smut forbi, hvis du eksempelvis skal slå en halv dag ihjel inden flyveren går hjem og du vil prøve noget andet end velkendte Sölden. HochÖtz ligger mindre end en times kørsel fra Innsbruck og som en anden lille, men vigtig detalje, skal det nævnes at liftkortet også gælder i skiområdet Kühtai beliggende 8 km væk, området nås med skibus, der kører hver 30. minut fra skiområdet. Totalt giver de to områder 85 km. pister og 24 lifter. Prisen på et liftkort i 7 dage ligger ca. 350 kroner under et tilsvarende liftkort i Hochgurgl-Obergurgl.

Hygge og charme er kendetegnet for HochÖtz. PR foto: Ötztal Tourismus / Bernd Ritschel

I HochÖtz findes iglohotellet Schneedorf, det første iglo-hotel i Østrig, hotellet ligger direkte ved pisten og byder på værelser fra 2-8 personer. Mangler du en overnatning, så får du her overnatning på ishotel, aftensmad og morgenmad til ca. ca. 1.000 kroner. Du kan læse mere på siden her

IgluIglo hotellet blev besigtiget i kraftigt snevejr

Perlerne i Ötztal

Hochgurgl-Obergurgl er helt klart turen værd for en dag, brug de 75 kroner opgraderingen af et Sölden liftkort koster og prøv kræfter med pisterne hvor det i perioder føles som om, du har det hele for dig selv.

Overvej HochÖtz hvis du på vej til eller fra Sölden og vil på ski i nogle timer et andet sted. Vil du prøve en ganske særlig form for overnatning, nemlig på ishotellet, så planlæg din rejse så du eksempelvis kan slutte ferien med en nat på bjerget.


Skisport.dk var inviteret til Ötztal af Tirol Werbung og Ötztal.


Er du taget af sted i tankerne? Så del artiklen her med dine venner og giv dem tips til Ötztal:

Skiferie forslag i Obergurgl / Hochgurgl

Hotel Austria & Bellev... Hotel Austria & Bellev... Bil fra 4.888,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning