Østrigs højest beliggende skiby er en nem og snesikker destination

Østrigs højest beliggende skiby er en nem og snesikker destination

Gemt væk i et bjergpas tæt på Innsbruck ligger Kühtai. Her er der snesikkert hele skisæsonen, og området er perfekt til familier eller kortere skiture, hvor der skal gives gas på pisterne.

Højt oppe i et bjergpas godt og vel en halv times kørsel fra Innsbruck gemmer den lille by Kühtai sig. Med sin placering i 2020 meters højde kan byen bryste sig af at være Østrigs højest beliggende skiby, og det betyder, at der er snesikkerhed indtil langt ud i forårsmånederne.

Byen er mildest talt en klejn en af slagsen, men det er den kun, fordi det er lykkedes Østrigerne at holde den delvist for sig selv. For Kühtai har alt, hvad de fleste skiløbere drømmer om - især hvis de har familien med.

Skiløbet strækker sig ud over 41 kilometers velpræparerede pister, som strækker sig fra centrum af byen og op til 2520 meters højde.

Se vores sidste besøg/skiferie til Østrigs højest beliggende skiby Kuhtai her:


Ski-In/Ski-Out i Kuhtai

I Kühtai er det nemmere at være på skiferie, end det er i langt de fleste andre områder i alperne. Og hvad skal det så betyde? Jo, nu skal du høre:

Når først du er i Kühtai, så har du ski-in/ski-out, for pisterne slynger sig direkte ned gennem byen. Har du børn med, er der en børnehave i byen, og der er desuden hele fire skiskoler, som tilbyder lektioner til alle niveauer.

4 forskellige skiskoler

Der er meget sjældent kø ved lifterne eller trængsel på pisterne, og således kan de erfarne skihajer få lov til at trykke den af ned ad tyndt befolkede pister, samtidigt med at nye skiløbere har plads og ro til at blive dus med at have planker på fødderne.

Når børnene eller den bedre halvdel så har været på skiskole, og I gerne vil mødes for at nyde skiløbet sammen om eftermiddagen, så er det altid nemt at finde hinanden. Skiområdets størrelse er med sine 41 kilometer pister relativt beskedent, og det gør det nemmere at være afsted som familie eller som gruppe med vekslende antal timer på ski.

Skiløbet foregår på begge sider af byen, og således har man mulighed for altid at køre i solen eller skyggen alt efter sne og vejrforhold. For selvom det er dejligt at køre på de solrige sydvendte pister, vil mange nyde, at områdets nordvendte bjergside holder exceptionelt godt på sneen.

Foto: Kuehtai.info / Daniel Zangerl

Det er et godt og overskueligt område, hvor du sjældent kommer til at stå i kø

41 pistekilometer

41 kilometer pister er ikke ligeså meget som fx i Sölden, der ligger lige rundt om hjørnet i nabodalen, men der er et par faktorer, som er værd at tage med i overvejelserne. For selvom Kühtai er stolt af at være en familievenlig destination, så er hele 68% af pisterne iklædt røde farver, mens 17% er sorte.

Det betyder altså, at der er rigtigt gode forudsætninger for, at også dygtige skiløbere kan presse sig selv. Vil man have det endnu vildere kan man begive sig ud i offpisten, som især under Dreisenbahn-liften giver dig mulighed for at lege på de åbne vidder, i de små kløfter eller mellem træerne. Der er desuden en overordentligt veludstyret snowpark, som især bliver brugt af de unge vovehalse nede fra Innsbruck.

Hvis man af den ene eller anden grund kører træt i skiløbet i Kühtai, kan man tage den korte tur i bil eller skibus til Hochötz i Ötztal, hvor ens liftkort også gælder. Her er der yderligere 39 kilometer varierede pister til at tilfredsstille de snehungrende.

Foto: Skigebiet Kühtai, © Innsbruck Tourismus

Det skønne ved området er, at skiløbet ende nede i byen, hvor alt også er ski-in / ski-out.

Kuhtai er både til familier og øvede

Kühtai er en spøjs lille flække, hvis infrastruktur er meget velegnet til familier. Når det så er sagt, er det måske de mere erfarne skiløbere, som vil synes allerbedst om stedet. For er man helt nybegynder, er der mange steder, man ikke kan køre, mens dygtige skiløbere kan drøne rundt i hele det varierede terræn uden at stå i kø ved lifterne i løbet af dagen.

Byens placering så tæt på Innsbruck betyder, at man kan lande i Innsbruck lufthavn og klikke skiene på i Kühtai en time senere. Området er således helt perfekt til lidt kortere ture som fx en forlænget weekend, fordi man ikke når at ærgre sig over, at området ikke er større, men blot kan fokusere på, at det aldrig har været nemmere at finde så fantastisk skiløb med så god snesikkerhed.

Læs mere om skiferie i Kühtai her

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Kühtai
Skiområdet: 2020-2520 m.o.h.
Byen: 2020 m.o.h.

44 pister i alt
7 km blå
29 km rød
8 km sort

Lifter: 11 stk.

Slæbelifter: 6
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Kühtai

Find tilbud på skirejser