Novemberskiløb i Sölden

Novemberskiløb i Sölden

Vores udsendte har taget pulsen på årets Snows i Sölden. En skitur der har til formål at give mulighed for at prøve sæsonens nye ski og snowboard, og en tur der er åben for alle.

Rejsebureauer der tilbyder november skiløb: Nortlander.dk
Anden video fra Snows 2022, skitests, workshops og ingen mennesker:
Første video fra vores tur til Snows 2022:


Nedenfor kan du læse og se billederne fra en tidligere tur til Snows.

Tyvstart på skisæsonen i Sölden
Tidligere har det været personalet i skibutikker over hele landet, men med Snows har den almindelige danske skiturist fået mulighed for at teste det nyeste udstyr. Her kan du læse beretningen fra vor udsendte.

Tidlig tirsdag morgen forlod jeg Billund lufthavn i et kedeligt dansk efterårsvejr, og jeg ankom nogle timer senere til Innsbruck lufthavn i høj solskin og til synet af sneklædte bjerge. Et længe ventet syn, som fik smilet frem på mine læber. Kun én time senere ankom vi til skiområdet Sölden, hvor planen var en afslappende tur i Aqua Dome.
Jeg fik dog hurtigt nys om, at Snows arrangerede afterski, og jeg valgte derfor at mødes med dem. Jeg blev mødt af en euforisk stemning, og sætninger som "det har været den bedste dag på ski" og "intet kan slå i dag". Her blev jeg klar over, at dagens forhold på Tiefenbach-gletscheren havde været fantastiske for en dag i november. Dagen forinden havde det sneet 40 cm, og med høj solskin havde alle fået en dejlig kulør i ansigtet.


Morgenen efter var jeg spændt og forventningsfuld på at opleve de gode sneforhold så tidligt på sæsonen. Solen skinnede fra en skyfri himmel og dagen gik med at teste de nyeste ski og snowboard, snakke med deltagere på Snows og spise grillwurst mit pommes.

Sneforholdene

I uge 46 er hele skiområdet Sölden ikke åbent, og det er derfor kun Tiefenbach-gletscheren, hvor skiløbet foregår på. Ikke det største område at boltre sig på, men fordi fokus ligger på test af ski og snowboards glemmer man helt, at hele området ikke er åbent for vintersæsonen.

Arrangør af Snows Søren Christensen udtaler, at "der er aldrig dårlig sne hernede". Tiefenbach-gletscheren ligger i 3000 meters højde, og det betyder, at når det regner i dalen, så falder det som sne på gletscheren.


Hvem deltager på Snows?

Inden jeg tog af sted mod Sölden, havde jeg en tese om, at det er mænd med hang til det nyeste udstyr, der deltager på en sådan tur. Dette fik jeg til dels ret i, men jeg mødte også flere kvinder, der var taget med på turen. Blandt andet Karin Fjeldgaard fra Kalundborg, der var taget af sted med sin mand fordi, som hun selv udtaler det: "jeg brænder for skiløbet".

Hvert år tager hun med sin mand og deres to store drenge på ski, men som så mange andre kvinder, så står hun lidt i baggrunden, når det gælder skiløbet. "Jeg tror desværre at skiløbet er lidt det samme som med jobsamtaler. Vi undervurderer lidt, hvad det er, vi kan". Dette uddyber hun ved at fortælle, at kvinderne kan mere, end de tror. Dagen forinden var hun på et kursus med 12 andre kvinder, "og vi gav den max gas" fortæller Karin.

På Snows ligger fokus på skiløbet, og hver dag kan deltagerne melde sig på et kursus om formiddagen og om eftermiddagen, med instruktører fra den danske skiskole. Her er der alt lige fra kurser i parken til undervisning i hvordan det perfekte sving udføres.

Da jeg spørger Karin, om hun har prøvet mange ski, lyser hun op i et stort smil og udtaler: "Jeg har prøvet rigtig mange ski. Jeg har også prøvet nogle ski, hvor jeg tænkte lige med det samme, da jeg kom ud af liften, det er ikke mig, det er ikke mig. Og det er jo fantastisk". Hun fortæller, at hun har lært, at ski er forskellige, og at nogle ski passer bedre til en person end til en anden person, da vi som mennesker står forskelligt på ski.

Jeg snakkede med Karin om onsdagen, og her havde hun været på Snows i fire dag, og hun lød allerede som en uddannet medarbejder i en skibutik. Karin var efter min vurdering meget begejstret, og hun var helt overbevist om, at det ikke var sidste gang, at hun deltog i et sådan arrangement i uge 46. 

Efter at havde talt med Karin blev jeg inspireret, og jeg valgte derfor at deltage på et af dagens mange mulige kurser. Det blev til et freeride kursus med den dygtige Torben Gregersen. Her var fokus på at have det sjovt, alt imens vi kørte i den opkørte sne udenfor pisterne. 


Onsdag sluttede med en afslappende wellness tur i Aqua Dome, som byder på et kæmpe wellness og spa center med forkælelse af høj karakter. Læs evt. mere om Aqua Dome på www.aqua-dome.at.

Efter en udmattende dag i sne og wellness var der ingen problemer med at komme i drømmeland, da hovedpuden tidligt lokkede.

Torsdag - sidste dag på ski

Jeg havde en halv dag på pisterne, inden flyet igen gik hjem mod Danmark. Dagen gik med at prøve forskellige ski samt ræse ned over gletscheren på sæsonens nyeste race carving ski. Normalt ikke mine foretrukne ski, men fordi pisterne var perfekt præpareret, nød jeg den sidste dag med vind i ansigtet og i høj solskin.

Skiabstinenser forværret

Jeg var kun i Sölden på en meget kort visit på to dage, og med halvanden dag på ski nåede jeg blot at få endnu flere skiabstinenser til den kommende sæson. Sölden byder på et stort skiområde med legendarisk afterski, og jeg nåede kun lige akkurat at få en forsmag på herlighederne inden skisæsonen starter. Bare det snart bliver vinter...


Find alle mulighederne for en skiferie i efteråret her.

Find flere skifakta om Sölden her.

Se live webcam fra Sölden her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Sölden
Skiområdet: 1377-3250 m.o.h.
Byen: 1377 m.o.h.

141 pister i alt
45 km blå
73 km rød
23 km sort

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 3
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Sölden

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen