Verdensklasse øl, Pinot Noir og USA´s længste skisæson

Verdensklasse øl, Pinot Noir og USA´s længste skisæson

Staten Oregon er i disse år på manges læber mest af alt fordi at staten er kendt for at producere Pinot Noir vin i verdensklasse.

Når man kombinerer skiløb ind i ligningen og ikke mindst et besøg i byen Bend, hvor man også er kendt for at have verdens største koncentration af micro breweries, ja så opstår der noget helt unikt ved et besøg i Oregon.

Ikke mere end 20 minutters kørsel fra byen Bend ligger Mt. Bachelor, der er en 2850 m.o.h. udslukt vulkan og som er en del af vulkanske Cascade bjergkæde, som strækker sig fra Canada i nord til Californien i syd. Skisæsonen på Mt. Bachelor starter i november og slutter typisk i juni måned og med et gennemsnitligt snefald på over 11 meter, er man næsten altid garanteret gode powder dage på Mt. Bachelor. 

Foto: Mt. Bachelor

Du kan lave dine egne linjer hele dagen lang

Varieret terræn

Fra top til bund har bjerget en højdeforskel på over 1000 meter med et meget varieret terræn som dækker den sydlige, vestlige og nordlige side af vulkanen. Bachelor har rigtigt meget godt skov skiløb som primært er beliggende på den nordlige side af bjerget hvor man uproblematisk kan finde gode ukørte tracks selv nogle dage efter et stort snefald. En sjov oplevelse på Mt. Bachelor er at man ved blot at hike nogle få højdemeter bl.a. kan køre ned af den 40 grader stejle krater væg ned igennem krateret af den gamle vulkan.

Foto: Mt. Bachelor

Det er ikke kun offpiste på Mt. Bachelor, der findes også en masse store brede og præparerede pister

Måden man bor på for at stå på ski Mt. Bachelor er at bo i byen Bend. Bend er en spændende by i vækst med 90.000 indbyggere med, som nævnt, et hav af rigtigt interessante micro breweries, som bl.a. Deschutes Brewery og Ten Barrel for blot at nævne nogle få. Restaurantscenen i Bend er også ganske imponerende og hvor en tur ned af Wall Street i den ”gamle” del af byen rummer et sandt velfærdshorn af skønne spisesteder hvor flere af disse ligger direkte ned til Deschutes floden som løber igennem byen. 

Foto: Mt. Bachelor

Udsigten er noget anderledes end hvad man normalt er vant til

Skiløb på en vulkan

Bjerget er en ikke aktiv vulkan og hvor skiløbet foregår dels over trægrænsen på toppen og ind i det gamle krater og dels ned af de skovbeklædte sider af vulkanen. Enkelte gange bliver man dog mindet om at skiløbet foregår på en vulkan da der rundt omkring på bjerget findes en del såkaldte ”fumeroles” hvilket er en slags damp huller hvor den vulkanske aktivitet under snelaget smelter sneen og der dermed opstår huller helt ned til grundfjeldet. 

Foto: Mt. Bachelor

Der findes også store restauranter i området, hvor man både kan købe og medbringe sit eget mad

I alt råder bjerget over en højdeforskel på over 1000 meter hvilket er nok til at give selv en garvet skiløber trætte ben når man har spenderet en dag på bjerget uden liftkøer og hvor alle lifts er highspeed 4 stolelifte. Effektiviteten af skiløbet er noget af det der gør Mt. Bachelor unikt og sjælden har jeg oplevet at der er så lidt spildtid i skiløbet som her på Mt. Bachelor.  

Foto: Mt. Bachelor

Er du på jagt efter træskiløb, så finder du en masse i området

Den gode og meget erfarne skiløber har mulighed for at køre en del varieret terræn som spænder fra rigtigt godt skovskiløb i området omkring både Northwest og Outback Express. Udover krateret er dette bjergets stejleste terræn hvor de store flotte Oregon Pine træstammer står placeret som om Vor Herre havde træskiløb i tankerne da grundplanen for bjerget blev lagt. Træskiløbet på en powderdag er fantastisk og ganske sjovt. Pisterne på denne side af bjerget er gode solide stejle hang hvor nogle dem som gør sig specielt bemærket på hældning og terræn er Devil´s Backbone og Sparks Lake Run. Fra denne side af bjerget har man en fantastisk udsigt til de Three Sisters bjergene som er gletscherbeklædte toppe på op til 3150 m. højde. 

Hike 10 minutter og få uberørt pudder

En anden lille fin ting som giver adgang til godt terræn på en powder dag er en let hike op ad Cinder Cone, som er et lille side krater med en let adgang til 300 højdemeter ukørt og dyb powder som åbnes op med en investering på kun 10 minutters let hike med skiene på skulderen.. På toppen af Cinder Cone går snakken også iblandt de lokale alt imens at skiene atter spændes under fødderne og folk kaster sig hujende ud i pudder sving med dertilhørende faceshots.

Foto: Mt. Bachelor

Her kan man tale om faceshots

”Summit” stolen der tager dig helt på toppen og over trægrænsen åbner op for skiløb på alle sider af vulkanen, ligesom den helt brede og relativt stejle piste direkte ned af forsiden er pisteskiløb i verdensklasse. Fra toppen af Bachelor kan du på en klar dag se helt til Mt. Baker i staten Washington i nord og Mt. Shasta i Californien i syd. 

Mt. Bachelor og Bend er to steder man skal besøge for at få en anderledes og unik ski oplevelse. Byen Bend er i sig selv et besøg værd og hvis man vælger at tage af sted sidst på sæsonen udmærker byen sig ved rigtigt mange af de i alt 19 golfbaner er åbnet. Der er langt til Oregon selvom Delta Airlines direkte rute fra Amsterdam er med til at gøre turen overskuelig. 

Oplev følelsen af Mt. Bachelor lige her


Læs meget mere om skiferie i USA her

Læs mere om Mt. Bachelor her

Læs mere om Bend her

Udgivet af: Morten Winther

Fakta om Mt. Bachelor
Skiområdet: 1737-2763 m.o.h.
Byen: 1006 m.o.h.

72 pister i alt
11 stk.
18 stk.
25 stk.
18 stk.

Lifter: 10 stk.

Stolelifter: 10

Mere om skiferie i Mt. Bachelor

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen