La Plagne og Courchevel - noget for børnene og noget for luksusdyret

La Plagne og Courchevel - noget for børnene og noget for luksusdyret

Livet som testperson er ikke altid ligetil, der skal skrives, der skal filmes og det ofte på kort tid - vi tog et par dage til Frankrig og besøgte de to områder La Plagne og Courchevel

Turens første stop af to er La Plagne. Et område perfekt for børnefamilier.

La Plagne er et fedt område at tage på dagsture i. F.eks. kan man fra toppen af Glacier De Bellecote i 3250 meters højde, køre de 2000 højde meter, der er til Montchavin uden at tage en eneste lift. Hvis man i stedet for at køre helt i bund til Montchavin og stopper ved Vanoise Expresse, kan man komme med verdens største kabinelift. Vanoise Expresse kan i løbet af et par minutter bringe 200 mennesker de 1824 meter fra La Plagne til Les Arcs, hvilket forbinder de 2 områder og giver imponerende 425 km piste tilsammen. Det fedeste ved det hele er, at man kan have sine små børn og knap så erfarne skiløbere med rundt i hele området, da det er godt forbundet af lette blå pister.

Skiområdet i La Plagne er højt beliggende og der er udsigt til eksempelvis Mont Blanc

La Plagne er i gang med at erstatte de mest trafikerede og ældste lifte til nogle nye og moderne lifte frem for at udvide området, hvilket heller ikke er nødvendigt med 425 km piste. En anden ting, de arbejder med er, at skabe overraskelser i skiområdet med fokus på børn og eventyrlystne. Det så vi allerede eksempler på, da vi var der, ved f.eks. tunneller i området med lyde og lys, når man kørte igennem, og der kommer flere af disse interaktive tiltag fremadrettet.

I La Plagne ligger Frankrigs eneste bobslæde bane, som blev opført i forbindelse med vinter OL i Albertville, 1992. Dette blev første gang vi på skisport.dk stiftede bekendtskab med denne aerodynamiske sportsgren for fuld fart gennem en bane bygget af ren is. Der er nemlig mulighed for at prøve den 1500 meter lange bobslæde bane som turist. Ved ankomsten var det tyske landshold er i fuld færd med at afholde træning og test af udstyr, det gik stærkt, og de værste nerver lagde sig da ”turistslæderne” blev funde frem i stedet for letvægts kulfiber slæder som de erfarne brugte.

Bobslæde - 80 km/t, hold på hat og briller i svingene

Alligevel kom vi hurtigt op i omegnen af 80 km/t, og man kunne virkelig mærke g-påvirkningen i de skarpe sving. Det var en super fed oplevelse og et adrenalin sus uden lige, og det eneste, der afholdt os fra en tur mere, var prisen på €41 pr. person pr. tur for den billigste bobslæde.

Video fra La Plagne

Turens andet og sidste stop er Courchevel, et luksuriøst skisportsområde.

Noget af det fedeste ved dette område er, at man i sin tid så at disse bjerge var ideelle til skiløb, og derefter byggede byen op omkring skiløbet. Og ikke omvendt som det er tilfældet ved de fleste andre skisportsområder. Man har altså fundet det naturlige centrum i terrænet og bygget liften her. Dette giver også byen ualmindeligt mange ski-in ski-out muligheder, fordi pisterne er lavet, hvorefter chaletterne og hotellerne er bygget op heromkring.

Det er kendte mærkevarer butikker der præger butiksbilledet...

Noget af det, som gør området ideelt til skisport, er bjergets form. Det er relativt fladt i bunden og i takt med, at man bevæger op ad bjerget, bliver terrænet stejlere. Hvilket gør det meget begynder-venligt i og med, at det er nemt at skalere, hvor store udfordringer man ønsker. Man har i mange områder gjort et sæde i stoleliften børnevenligt på den ene eller den anden måde, men det er første gang, at vi har set magneter i stoleliften som passer med de magneter, der sidder i børneskiskolens veste. Således er det gjort meget besværligt at falde ud af liften!

Der er kunst i terreænet

Courchevel er en del af verdens største sammenhængende skiområde, Les 3 Vallées, med hele 600 km piste forbundet af 170 lifte.

Courchevel har i rigtig mange år været kendt for at være dyrt og et sted, hvor de rige og berømte hænger ud. Selvom området de seneste par år har arbejdet på at gøre området mere tilgængeligt for alle. For eksempel gjorde hotel Anapurna, som vi boede på, meget ud at fortælle, hvor billige de var i forhold til de andre 5 stjernede hoteller, men med en pris på over 700 euro pr. nat for det absolut billigste værelse i højsæsonen, er det stadig i den ret dyre ende. Der er selvfølgelig mange muligheder for at bo på hoteller med færre stjerner og billige priser.

Men der endnu flere muligheder for at bo langt dyrere. De dyreste priser i højsæsonen sniger sig op over 30.000 pr. nat, euro vel at mærke. Courcehvel kan nemlig byde på mange luksuriøse challetter og hele 2 paladser, altså med status over 5 stjernet, hvilket der kun findes 13 af i hele Frankrig. Som uge gæst kan du spise på forskellige Michelin restauranter hver dag hele ugen. Der er nemlig 6 restauranter med 2 stjerner og en enkelt med 1 stjerne, men husk at bestille bord i god tid, hvis du har intentioner om dette.

Skiløb til og fra døren følger med som en naturlig del af en skiferie i Courchevel

Får man så, hvad man betaler for? Ja, det synes vi, men med så meget andet er det de allersidste trin op af skalaen, som giver det sidste luksus der er rigtig dyre. Noget så simpelt som deres måde at præparere pisterne på, kan man mærke. Deres generelt hyppigere udskift af pistemaskiner sikrer, at de har den nyeste teknologi, og det at maskinerne kører max 20 km/t når de præparerer pisten, hvilket giver klingerne bedre tid til at behandle sneen kan tydeligt mærkes. Ligeledes arbejder de meget med deres snekanoner og kunstsneen for at skabe de bedste forhold.

Så hvis man gerne vil på ski et godt og familievenligt sted, uden at det skal koste spidsen af en jetjager, så er La Plagne et godt bud. Hvis det derimod godt må koste en hel jetjager, og at det er vigtigt med masser af luksus både på og i særdeleshed uden for pisten, så er Courchevel stedet.

Video fra La Courchevel


Skisport.dk var inviteret til at besøge Courchevel og La Plagne af det Franske Turistkontor samt destinationerne.

Vil du læse reportagen fra vores tidligere besøg i områderne der hænger sammen med La Plagne og Courchevel, så kig på:


Er du taget af sted i tankerne? Så del artiklen til højre med dine venner og lok dem med på skiferie i det franske uanset om den skal være familieagtig, lukseriøs eller begge dele.

Udgivet af: Sebastian Jakobsen

Rejsebureauer til La Plagne
Fakta om La Plagne
Skiområdet: 1250-3250 m.o.h.
Byen: 1250 m.o.h.

239 pister i alt
12 stk.
132 stk.
66 stk.
29 stk.

Lifter: 117 stk. / 207.044 pers/time

Slæbelifter: 58
Tog/baner: 2
Stolelifter: 46
Kabinelifter: 12

Mere om skiferie i La Plagne

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen