Lej en stor bil og kør på skiferie med flere familier eller venner

Lej en stor bil og kør på skiferie med flere familier eller venner

Lad din egen bil stå derhjemme, når du skal på skiferie, og fyld en minibus op med flere familier eller en stor vennegruppe. Det er mere fleksibelt, og hyggen er garanteret.

Artikel er opdateret d. 29/12/2021: Der er ikke længere nogle danske bureauer, der tilbyder leje af bil på skiferie. I stedet anbefaler vi, at man skaffer en udlejningsbil i det nordlige Tyskland. Det er den løsning, der bedst kan betale sig.

Det er et tæt på at være et fællestræk for danskere, at vi elsker at stå på ski. Desværre er det også et fællestræk, at vi alle sammen har relativ langt til de store skiområder i alperne eller de større områder nordpå. Det betyder for mange, at skiferien starter med minimum ti timer i bus, bil eller tog, og det kan man vælge at være irriteret over – eller man kan gøre selve køreturen til en fed oplevelse!

Nu er sidstnævnte blevet en kende nemmere. Særligt hvis I er en større gruppe, der skal afsted i sneen. Flere rejsebureauer har nemlig tidligere tilbudt, at man kan leje en ni-personers bil til at køre på skiferie i.

Prisen lå på omkring 8.500 kr. (ekskl. brændstof), hvilket i mange tilfælde er billigere, end hvis alle skulle have været afsted i bus, og desuden sparer man sin egen bil for nogle tusinde kilometer på saltede og beskidte (motor)veje.


Der er et hav af fordele ved at leje en stor minibus


Plads til hele familien

En af fordelene ved, at bilerne kan rumme ni personer, er, at man kan tage en større gruppe afsted sammen, uden at man skal i flere forskellige biler. Således kan én stor familie eller flere familier tage afsted i samme bil, ligesom man også kan fylde den op med en gruppe venner – uanset hvad, er der i hvert fald lagt op til snacks og kortspil på bagsæderne.

Selve køreturen kan også gøres mere afslappende, i og med at der typisk er flere i bilen, som kan køre.

Er man afsted i en bil, kan man ligeledes benytte sig af et gammelt sparetrick; bo lidt uden for skibyen, hvor logi er billigere, men bestemt ikke dårligere. Det kan ofte være ganske hyggeligt, og når man har en bil, er ikke bundet af at skulle i skibus om morgenen eller om eftermiddagen.


Med plads til 9 personer, kan i samle hele familien eller tage afsted med nogle venner


Prøv flere skiområder

Mange steder i Alperne giver et skipas adgang til flere forskellige skiområder. Nogle gange er områderne forbundet via pister, men mange steder skal man i en bil eller i en bus for at udnytte skipasset til det yderste.

Dette er blandt andet tilfældet i områder som Skicirkus Saalbach-Hinterglemm, hvor man også har adgang til Zell am See og Kaprun – og det er væsentligt nemmere at komme hertil med bil end med bus. Det samme gælder i de populære og enorme skiområder Skiwelt, Skiamade samt i Zillertal.

Har man en bil, kan man simpelthen afprøve langt flere forskellige skiområder, uden at skulle bøvle med skibusser sidst på eftermiddagen, når man har spist en gang eftermiddagspomfritter for meget, og pludseligt har travlt med at nå den sidste bus hjem.

Ønsker man at tage ud og se seværdigheder, mens man er afsted, kan man også gøre det. Byer som Salzburg, Innsbruck og Kitzbühel ligger tæt på utallige skiområder, og de er hyggelige og gode destinationer, hvis man har behov for at komme lidt ud af skibysboblen i en halv eller hel dag.


Her i Zillertal kan i pludselig besøge alle skiområder, som er tilgængelige på liftkortet 


Fleksibel afhentning og aflevering

Fleksibiliteten, som man har, når man kører på skiferie i en lejet bil, gælder fra start til slut. Man betaler først for den lejede bil, når man smider sine kufferter i bagagerummet og vender kølerhjelmen mod syd eller nord. I modsætning til en bustur kan man således tage afsted, nogenlunde når det passer med arbejde og/eller skole og ligeledes komme tilbage, når det passer.

Man kan både leje biler til kortere skiture med tre eller fire overnatninger samt til de klassiske uger med syv overnatninger, og derfor er konceptet ligeså velegnet til familieture som til herre-, dame- eller firmaturen i en forlænget weekend.

Bilerne er naturligvis udstyret med alt det nødvendige som sikkerhedsvest, snekæder, forsikring, udvidet vejhjælp, vejafgift, vinterdæk, mærkat til kørsel i Østrig, og så følger der 3.000 kilometers kørsel med (ekskl. brændstof), hvilket er nok til at nå de fleste steder i alperne fra de fleste steder i Danmark. Du kan også leje en tagboks til ganske beskedne penge, så du slipper for at sidde med ni par ski på nakken i et halvt døgns kørsel frem og tilbage.

Artikel er opdateret d. 29/12/2021: Der er ikke længere nogle danske bureauer, der tilbyder leje af bil på skiferie. I stedet anbefaler vi, at man skaffer en udlejningsbil i det nordlige Tyskland. Det er den løsning, der bedst kan betale sig.

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Zillertal
Skiområdet: 630-3250 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

469 pister i alt
167 km blå
263 km rød
39 km sort

Lifter: 179 stk. / 306.850 pers/time

Slæbelifter: 77
Stolelifter: 62
Kabinelifter: 40

Mere om skiferie i Zillertal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen