« Til oversigten

Kitzbühel - ærligt og eksklusivt

Kitzbühel i Østrig byder på godt skiløb til alle niveauer.

Skisport.dk besøgte Kitzbühel og det tilhørende skiområde der er forbundet med byerne Kirchberg, Aschau og Jochberg i uge 4 .

Kitzbühel ligger i de Østrigske Alper, 1215 km fra Odense. Vælger man at flyve er de nærmeste lufthavne: Innsbruck (100 km), Salzburg (80 km) og München (160 km)
Byen har 8.500 indbyggere og ca. 6.000 gæstesenge. En by der bærer præg af et eksklusivt klientel, bla. illustreret ved de mange eksklusive mærkevarerbutikker der findes i byen.

Skiområdet

Skiområdet starter i 800 meters højde og højeste skiløb finder man i 2.000 meter. Et varieret område til alle lige fra begynderne som finder 6 øvelifte som kan benyttes gratis fra sæsonen 2004/05. Det giver begyndere og familier med børn der skal lære at stå på ski gode muligheder for en prismæssig attraktiv rejse til Kitzbühel og indføringen i denne hvide sportsgren.

Der findes 160 km pister i området jævnt fordelt på blå, røde og sorte piste. Så der er meget god spredning i sværhedsgraden for alle niveauer af skiløbere og snowboardere. Ved Kitzbühler Horn er der et decideret område for snowboardere med halfpipe og boarder-cross strækning. For off-piste entusiasterne byder området på Bichlalm som er forbeholdt off piste-løberne. Her findes kun en lift. En meget gammel en-stolslift som ender i 1595 meters højde. Derfra transporterer områdets helt specielle "snekat" dig det sidste stykke til toppen af Stuckkogel i 1888 meters højde. "Snekatten" kan medbringe 14 personer ad gangen og kører kun hver halve time. Derfor er antallet af skiløbere på denne top særdeles begrænset. I den uge vi var i området faldte der omkring 1 meter ny sne og det gav helt unikke muligheder for off-piste kørsel i dette område. Området er lavinesikret og kan derfor klart anbefales for dem der elsker pudder.

Selvom der som på Bichlalm findes en del ældre lifter er der også helt nye lifter i området. Mest spektakulært er 3S liften som er et imponerende bygningsværk. Lifen er mere end 3,5 km lang og er med til at forbinde hovedområdet med Jochberg og Pass Thurn. Liften giver ikke nogen højdemeter, men er en ren forbindelseslift. Transporttiden er ca. 9 minutter og der er et frit spænd på mere end 2,5 km mellem to af masterne der bærer liften. Midt over dalen svæver man 400 meter over jorden. Så har du højdeskræk, så overvej lige denne lift en ekstra gang inden du sætter dig i den. Den blev indviet den 8 december 2004 og har kostet over 100 mio. kr. at anlægge, den største enkeltinvestering i området nogensinde.

Hahnenkamm-Rennen ses af mere end 1 mia. seere

Hvert år ligger Kitzbühel piste til det berømte skiløb Hahnenkamm-Rennen? som finder sted hvert år i januar. I ugen op til og i selve weekenden omdannes byen til et inferno af stjerner, fans og mediefolk der kommer efter den helt rette historie eller billede. ?Streif?, ?Streifalm? und ?Ganslern? som er de berømte stykker ved Slalom, Super-G og styrtløb gentages igen og igen blandt de titusinder af gæster som er i byen og deltager den kæmpe fest der er omkring løbet. Det er et stort festfyrværkeri af arrangementer, fester og events. Vil du rejse i januar, så se om du kan planlægge efter dette løb og få den oplevelse med.

Afterskiing & natteliv i Kitzbühel

Kitzbühel byder på mange spædende afterskisteder. Lige nedenfor Hahnenkamm-bahn ligger bl.a. Pavillon (http://www.pavillon-kitz.at/seite1.htm) som var det sted vi fandt med den mest "autentiske" Østrigske afterski. Men der er masser af steder og nattelivet byder på utallige diskoteker, natklubber og hyggelige beværtninger.

Bo på dansk hotel

Vi var indkvarteret på Gasthof Linda beliggende ca. 800 m. fra liften og med et par hundrede meter til centrum. Hotellet er drevet af et Dansk værtspar og der var udelukkende danske gæster på hotellet. Her oplevede vi især en af fordelene ved det danske personale: børnene som nemt kan kommunikere med personalet. Den danske hygge tilført det Østrigske islæt giver en fin stemning og fællesskab gæsterne imellem.

Opsummering af skituren i Kitzbühel

Kitzbühel er en by med traditioner og eksklusivitet. Her findes ægte Østrigsk charme kombineret med et godt skiområde med stor afveksling. Vi anbefaler Kitzbühel fra begynderniveau til den mere øvede.

Skisport.dk var inviteret til Kitzbühel af DanSki.Skiferie forslag i Kitzbühel / Kirchberg

Feriehotel Alpenhof Feriehotel Alpenhof Bil fra 2.364,-/pers.
Wellness & Sporthotel ... Wellness & Sporthotel ... Bil fra 2.593,-/pers.
Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Bil fra 249,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning