« Til oversigten

Isklatring i Canazei

Isklatring - også for børn

Alder og manglende erfaring er ingen hindring for at prøve kræfter med isklatring. 

Under sidste års skiferie var Johs og Niels på 12 og 15 år sammen med deres far på isklatring. Det var første gang for alle i familien, at de skulle stifte bekendtskab med sporten.

De fleste tror, at isklatring er for de få. Udstyrslisten er lang: To isøkser, en klatresele, et 60 meter langt klatrereb og isskruer. Og hvad med erfaringen og sikkerheden? Men fortvivl ikke.Isklatning for nybegyndere og børn

"Manglende erfaring med klatring er slet ikke noget problem", fortæller Jesper Black, som har været skiguide i Canazei i Norditalien i to sæsoner. "Sammen med lokale bjergguider arrangerer vi ofte kurser for vores gæster, og de er vilde med det."

"Jeg havde Johs og Niels med på isklatring. Vi tog af sted fra Canazei kl. 9 om morgenen, og drengene var meget spændte, efter at deres far havde fået dem overtalt til at tage med."

Fremme ved isvæggen tager bjergguiden over, og han sætter gæsterne ind i teknikken omkring brugen af isøkser og stijern (skarpe metal-pigge, som sættes under støvlerne for at kunne stå fast). Efter en del øvelser, hvor gæsterne finder fortrolighed med udstyret, begynder klatringen. Under hele opstigningen sikrer line og isskruer, at isklatreren ikke kan falde ned.
"Det gik rigtig godt for drengene. Nu var det blot højden, de skulle vænne sig til, og den meget surrealistiske oplevelse af at stå fast på et isfald, hvor hældningen er tæt på de 90 grader," fortæller Jesper.

Vel hjemme i Danmark igen, kan drengene se tilbage på deres skiferie, og her er holdningen klar: "Isklatring var en sej oplevelse. Og alle kan være med. Jeg kender én fra min skole, der rigtig gerne vil prøve!" lyder det fra Johs.


Fakta om isklatning og Canazei

Isklatring betegnes som en ekstremsport, men med en professionel bjergguide, så er der intet at frygte. Guiderne varetager al sikkerhed, og giver kyndig instruktion til begyndere. De sørger også, at alt det nødvendige udstyr er til rådighed.


Skiferie forslag i Canazei

Hotel Dolomiti Hotel Dolomiti Bil fra 4.932,-/pers.
Hotel Grohmann Hotel Grohmann Bus fra 7.281,-/pers.
Albergo Canazei Albergo Canazei Fly fra 6.553,-/pers.
Hotel Caminetto Hotel Caminetto Bil fra 4.038,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning