« Til oversigten

Ischgl får ny skilift

Palinkopf D1 liften transporterer hver vinter skiløbere til et af de højeste punkter i Ischgl. Nu bliver god komfort og den nyeste teknologi hverdag for de besøgende.

Liften strækker sig fra midten af Silveretta Arena tæt ved Schwarzwand restauranten i 2.413 meters højde helt op i 2.853 meters højde og giver de besøgende adgang til et af de højeste punkter i området.
Foto: Ischgl.com
Palinkopf er en af de essentielle lifter, hvis man vil helt til toppen!

Da Palinkopf D1 åbnede i 1973 bestod den af en lang træklift. Denne blev i 1985 udskiftet med en 2-stolet lift, som gjorde det væsentlig mere komfortabelt at tage turen til toppen. I 1996/97 øgede man kapaciteten og opgraderede til 4-stolet, som sidste vinter kunne fejre 20 års jubilæum. Efter 20 år og transport af intet mindre end 12 millioner skiløbere har man i år taget valget om at opgradere igen. Man er i øjeblikket i gang med at erstatte den eksisterende Palinkopf med en 6-stolet Dobbelmayr lift, som er udviklet på baggrund af den nyeste teknologi.

Det betyder altså, at Palinkopf får en massiv ansigtsløftning, hvor specielt komforten og den nyeste teknologi er i fokus. Blandet andet kan man som skiløber fremover nyde turen til toppen, mens man sidder opvarmede ergonomiske sæder.

Foto: Ischgl.com
Næste generationsskilift har ikke blot varme i sæderne, de er også ergonomiske!

Genanvendelse af resterne

I udviklingen af den nye Palinkopf lift har man ligeledes optimeret sikkerheden i designet, samt nedsat støj og vibration, for grundlæggende at forbedre oplevelsen. 
Foto: Ischgl.com
Berg station– Nyt design og teknologi er på vej til Ischgl – her ses de nye bjergstationer

Men denne udvikling af Palinkopf er ikke sket uden overvejelser. Man har igennem hele projektet været bevidst om de konsekvenser et sådant projekt kan have for miljøet. På baggrund af dette er det blevet besluttet, at den gamle lift vil blive skilt ad og genanvendt i andet vintersport regi i Skandinavien. 

Det er forventet, at den nye Palinkopf D1 lift vil åbne til sæsonen 2017/18.

Fun facts om den nye Palinkopf D1 lift

  • Dalstation: 2.413 meters højde
  • Bjergstation: 2.853 meters højde
  • Længde: 1.577 meter
  • Tid: ca. 5.75 minutter
  • Kapacitet: 2.800 personer i timen
  • Pris: 12 millioner euro

Skiferie forslag i Ischgl

Hotel Persura Hotel Persura Bus fra 8.190,-/pers.
Hotel Persura Hotel Persura Fly fra 8.990,-/pers.
Hotel Seiblishof Hotel Seiblishof Bil fra 4.276,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning