Hafjell med børn - alt, hvad du bør vide

Hafjell med børn - alt, hvad du bør vide

Kan 2 årige stå på ski? Og har Hafjell, hvad der skal til, for at de erfarne forældre også kan blive tilfredsstillet? Og hvor koldt kan det blive i Hafjell? Find svarene her.

Efter vi havde to skimæssigt passive børn med i Frankrig i vinteren, havde de to nu nået en alder, hvor de måske kunne finde det interessant at prøve kræfter med et par ski.

De var begge blevet 2½ år. Derfor besluttede vi, at turen skulle gå til Norge. Og ja, begge børn kom på ski, og de syntes faktisk også, at det var rigtig sjovt.

Den ene var på ski i et par timer de fleste dage, hvor i mod den anden lige skulle se det lidt an (ikke mindst de stive støvler), men kom også med ud de sidste 2 dage.

Begge børn startede med at køre mellem benene på forældrene, og da de efter kort tid havde fået lidt føling med skiene, fik de en børneskisele på. Det fungerede helt perfekt, og gav dem følelsen af at køre selv, de var meget begejstrede for det.

Det havde muligvis været en fordel, hvis de havde fået skistøvler og ski hjemmefra, så de kunne have vænnet sig til støvlerne inden.


Kan skiområdet i Hafjell tilfredsstille 4 erfarne skiløbere i en uge?

Nej, det tror jeg faktisk ikke… Men når det er sagt, er det et fint område til en familieuge, hvor hygge og samvær er i hovedsædet og ikke pistefræs fra morgen til aften. Og da stoleliftene bliver for kolde for de fleste ved -20 grader, og faktisk et par af dagene var lukket pga. kulde, var det rigtig godt, at der er en gondollift med et fornuftigt løft.

Pistene i Hafjell er varierede og dækker de fleste behov. Dog er antallet af pister i underkanten, hvis området sammenlignes med mange af de populære områder sydpå. Men som sagt, til en uge med børnene og familien i fokus var udvalget egentlig ok. Området udmærker sig desuden ved at have børneland (Skiskole fra 4 år) og flere gode børneområder, hvor der er mulighed for at lege på ski med børnene.Vi fik ret hurtigt etableret en dagsrutine, hvor alle var på ski om formiddagen med de to børn. Vi startede typisk med lidt leg i et af børneområderne, og derefter kunne vi tage en tur på toppen og ned, med et eller to stop på restaurant, afhængigt af kulden. Og så var det frokosttid.

Efter frokost var det tid til en middagslur for børnene. Imens tog to voksne på pisterne og fik nogle kilometer i benene om eftermiddagen. På de dage hvor anlægget havde aftenåbent, blev der skiftet igen omkring klokken 16 og derefter samling til aftensmad. Børnene var dog kun på ski om formiddagen, og brugte eftermiddagen på at lege i sneen, kælke mm.

Iskoldt i Hafjell

Vi ramte en meget kold uge på Hafjell, hvor temperaturen ikke bevægede sig over -15 grader. Det betød, at skimasker og varmepuder var i høj kurs. Derudover gav det visse udfordringer i forhold til de to små børn, som naturligvis kun kunne opholde sig udenfor i et begrænset tidsrum.

Det fungerede dog egentlig meget godt, selvom det indebar mange pauser med varm kakao og pandekager, der som de øvrige varmeelementer også var i ganske høj kurs.

Det praktiske

Vi boede i hytteområdet Alpingrenda, i en god hytte med mulighed for at stå på ski til og fra døren. Det fungerede rigtig godt, og betød at der ikke var meget spildtid, når der skulle skiftes imellem børnepasning og skiløb.

Vi var med færge (DFDS) fra København til Oslo og retur. Det er en meget behagelig måde at rejse på, og på færgen er der underholdning for børnene, skattejagt, børnedisko, legeland, biograf m.m. De voksne kan nyde dejlig mad og vin på en af restauranterne (Vi spiste på Explorer Steakhouse). Er man til vin, kan det anbefales at besøge vinbaren på færgen, da der her findes et godt udvalg af virkelig gode vine, som kan smages til en overkommelig pris.

Se kort over Hafjell - klik her
Læs mere om skiferie i Hafjell
Søg skirejser til Hafjell her

Skisport.dk rejste til Hafjell med hjælp fra Innovation Norge og Hafjell

Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Hafjell
Skiområdet: 200-1030 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

31 pister i alt
11 stk.
10 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 15 stk. / 13.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Tog/baner: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Hafjell

Find tilbud på skirejser