Guide: Slibning af ski

Guide: Slibning af ski

Det er både hurtigt og let at slibe ski. Og det er billigere end at sende skiene til butikken. Her får du en stor guide med video, der viser dig hvordan du selv kan slibe dine ski.

Du kommer let til at bruge 300 kr. på at få kanterne på dine ski slebet. Så hvad med at gøre det selv.
Du kan vælge at investere i ”professionelle” sliberemedier, der dog hurtigt tjener sig ind, hvis du minimum er på 1 skiferie om året. Her får du en guide til at slibe dine alpinski.

Sådan kantsliber jeg skiene

Når vi sliber skiens kanter, er det for at give et bedre skær i svingene og et bedre greb i sneen – særligt hvis den er hård. Du kan hurtigt mærke, om kanterne er slidte.

Hvis der er tydelige hakker, og kanterne føles meget sløve, trænger skiene voldsomt. Her bør du overveje at få skiene slebet professionelt. Måske skal du have planet hele sålen. Det er en proces, der kræver ret stor præcision.

Her kan du finde udstyr til slibning af ski:
- Swix voks og andet udstyr til vedligeholdelse af ski
- Hele vores sortiment af voks og vedligeholdelse af ski

Men skiene trænger også til at blive slebet, hvis kanten ikke ”bider” eller ”skraber” i neglen, når du kører den med et let træk hen over kanten. Her sliber du kun skien på side-kanten, så det kan du ret let gøre selv.

Du kan købe en kantfil, som du skal bruge til at kantslibe din ski med. Mange modeller fylder ikke alverden, så du kan sagtens have den i lommen eller tasken, således du kan finslibe skienes kanter, mens du er i terrænet.
(Kig også i din værktøjskasse og se, om du har en flad fil, som du klemmer fast om et stykke vinkeljern, lidt som det ses i videoen)

Slibeprocessen er lettere at vise i billeder, så klik på linket herunder og se danmarksmesteren i alpint skiløb, Christoffer Faarup, guide dig til at slibe skiens kanter.

Videoguide: Sådan kantsliber du dine ski 
Læs også vores guide til voksning af ski her

Udgivet af: Jesper Svennum

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen