« Til oversigten

Gålå - med mulighed for after-svømning

Sne er verdens bedste legetøj

Sne er verdens bedste legetøj ? både for børn og voksne. Og vælger man det rigtige skisportsted, kan hele familien få den optimale oplevelse.

Vi testede Gålå i Norge, og kan kun sige, at fordelene er mange:

  • kort transporttid ? tre en halvt times kørsel fra Oslo
  • udfordringer for både alpinentusiaster og langrendsløbere på alle niveauer
  • mange forskellige indkvarteringsmuligheder fra komfortable hoteller til hyggelige hytter
  • den norske krone er lav, man får meget for pengene
Gålå ligger i Gudbrandsdalen 930 m.o.h. Det er en del af Peer Gynts Rike, der også omfatter Espedalen og Fefor. Området er kendt for at tilbyde de bedste muligheder for at kombinere langrend og alpin. Samtidig med, at der også er mange andre vinteraktiviteter, hvis man trænger til en hviledag, når trætheden melder sig på 4. dagen, hvor flertallet af skiulykker sker!


Børn på ski med succes

I år bestod udfordringen for os ? en familie med to børn på 4 og 7 år - i at få hele familien på ski samtidig. Og det lykkedes. Takket være et par gode tricks fra mere erfarne nordmænd, en genial træningsbane til den alleryngste, velovervejet pædagogik og mange vafler og kopper varm kakao til trøst og belønning. Læs trin-for-trin guiden ?fra grønskolling til skimbums? længere nede på siden.


Gålå er et stort område, hvor hytter og hoteller er spredt i landskabet, bundet sammen af et sirligt løjpe- og liftssystem, så man ikke behøver at køre bil. Løjper og pister ligger lige uden for hotel og hytter, og fører alle sammen til Peer Gynt Kafeen i dalen, som er det naturlige udgangspunkt for dagens ekspeditioner.


Er man på familieferie, rækker kræfterne måske ikke til 8 timer på ski hver dag, og der skal som noget helt særligt nævnes den udendørs opvarmede swimmingpool ved Gålå Høgfjellshotel. Et kæmpe ekstra plus og en stor oplevelse at iføre sig badetøjet og kaste sig i poolen i den skarpe vintersol. Og en helt sublim finale efter mange timer på ski, hvis man tør afslutte med et snebad, og derefter kaster sig ind i saunaen.


Både alpin og langrend i Gålå

Alpinløjperne omkring Gålå byder trods både sorte og røde nedfarter ikke på de helt store udfordringer for den garvede skiløber. Til gengæld kan liftkortet også bruges på Hafjell og Kvitfjell, som har pister til ethvert behov.

For langrendsløbere er Gålå anmeldt som "verdens bedste sted" ? og det holder. Man kan nøjes med en turen "Runt vatnet", som er fladt terræn på den tilfrosne sø i dalen, smukt og stille. Eller man kan tage stolliften op og udfordre sig selv med ture i højfjeldet, hvor de store vidder fascinerer. Undervejs er opstillet sametelte med brænde og fyrstikker, hvis man får brug for et varmt stop!Hytte eller hotel på skiferien i Gålå

Vi valgte en af de store velindrettede hytter med tre soveværelser, brændeovn og fuldt udstyret køkken. Og undte samtidig os selv den luksus at indtage den overdådige morgenbuffet på Gålå Høgfjellshotell hver dag. På den måde kan man både lade sig varte op og nyde at have af sit eget domicil inklusiv veranda og sauna!Trin for trin: Marcus 4 år ? fra grønskolling til skibums

Første dag: Det rullende fortov afprøves ? stigningen er omtrent 5 grader, men rigeligt til, at man kan få fart nok på, på vejen ned og samtidig lære at holde balancen.
Anden dag: Ej egnet til illustration! pga. hysteriske anfald hos Marcus og hans forældre på skift!
Tredje dag: Inspireret af erfarne nordmænd, blev der sat snor i Marcus, som på den måde fik en langt bedre balance og kunne styres, samtidig med, at han selv styrede.
Fjerde dag: Første gang med stolliften ? stor sejr ? godt med et sovedyr til at dæmpe nerverne.
Parat til turen ned af det store bjerg ? Marcus er forvandlet til skibums!Fakta om Gålå:

Indkvartering:
Gålå Høgfjellshotell: Høj standard, dyr restaurant, hyggelig atmosfære, træningscenter.
Wadahl Høgfjellshotell: Familievenligt, swimmingpool, levende musik.
Mange forskellige hytter at vælge i mellem i hele området. Hyttegæster kan bruge faciliteter på hotellerne.

Alpin:
7 lifte og 15 pister i selve Gålå, hvor de fire er oplyste om aftenen.

Langrend:
Gålå er centrum for et løjpenet på 630 km, der varierer mellem fjeld og skovterræn.

Skikort:
Gælder til både Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen og Gålå, hvilket omfatter 35 lifte og 82 pister.

Andre plusser:
Udendørs opvarmet pool, hundeslædekørsel, nisseaktiviteter for børn med særligt mange aktiviteter i vinterferien, skiskole på alle niveauer, isfiskeri, guidede skiture.

Transport:
Afstanden fra Oslo er 270 km. Man kan tage både tog og ekspresbus eller selv køre.
Klik her for flere informationer om GålåLæs generelle tips og råd til skiferien .
Læs flere artikler om sikkerhed på ski.

Skiferie forslag i Gålå / Wadahl

Dobbelthus - Gålå, F... Dobbelthus - Gålå, F... Bil fra 960,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning