« Til oversigten

Her får du flest solskinstimer i på din skiferie i Norden

Når du tager på skiferie nordpå, rejser du også længere mod den nordlige polarcirkel. Det betyder for dig, at dagene bliver kortere. Så hvor i Norden får du flest solskinstimer på din skiferie?

1. Sälen

Sälen topper denne liste med flest solskinstimer pr dag og færrest mængder nedbør under højsæsonen. Det betyder dog ikke, at der ingen sne er, når vinterferien står for døren, da Sälen som oftest har dage med solide snevejr i december og januar. Så skal du nyde solen til fulde når du drager nordpå på skiferie, er Sälen et godt bud!

Læs mere om skiferie i Sälen her


Sälen er et godt skiområde med masser af muligheder 


2. Idre fjäll

Ca. en og halv times kørsel nord for Sälen, ligger en anden velkendt og elsket svensk klassiker. Nemlig Idre Fjäll. Selvom afstanden geografisk ikke er særligt stor mellem de to områder, er vi allerede så langt nordpå, at selv små afstande kan være afgørenden for, hvor længe solen kigger frem over horisonten. Idre Fjäll tikker ind på en fornem andenplads med 2,6 timers sol om dagen. Så her er der basis for at nyde en kop kakao i solen!

Læs mere om skiferie i Idre Fjäll her


Idre Fjäll er en ideelt for nybegynderen. Et skiområde som byder på gode pister. 


3. Trysil

Lidt vest for Sälen finder du Trysil. Her er solpotentialet mere eller mindre det samme som i Sälen, men med lidt flere snefald under sæsonen ses solen en anelse mindre her. Det betyder dog ikke, at Trysil ikke er besøg værd for den soltrængende. For med 2,3 timers norsk bjergsol om dagen, skulle der absolut være mulighed for, at få lidt farve på næsetippen. Så med andre ord: Det bedste fra begge verdener, sol og sne!

Læs mere om skiferie i Trysil


Trysil blev kåret til Norges bedste skiområde i 2019


4. Hafjell

Liggende på ca samme breddegrader som Trysil og Sälen, ligger Harfjell. Efter vinter OL i Lillehammer i 1994, er flere og flere rejst dertil for at få lidt sne under skiene. Og det er med god grund. For med oftest gode snefald i december, januar og februar, er der ofte gode sneforhold i Harfjell. Derfor sniger Harfjell sig derfor ind på en fjerdeplads på denne liste, med ca 2 timers sol om dagen. 

Læs mere om skiferie i Hafjell her


Hafjell byder på varierede pister til flere niveauer, men er bedst for begyndere eller børnefamilier


Længere nordpå 

Når vi bevæger os længere op gennem Norden, bliver dagen for alvor kortere, og solen bevæger sig mere langs med horisonten, end op over himlen. Så her begynder det for alvor at være vigtigt at vælge sin rejsedestination med omhu, hvis du rejser afsted for at få lidt tiltrængt vintersol.  


Hemsedal

Forholdsvis langt nordpå ligger endnu en velbesøgt destination. Mange besøgende kommer hvert år til Hemsedal grundet det fantastiske skiløb, fra tre toppe på over 1000 højdemeter. Her er altså varieret skiløb for alle, og ikke mindst sne i gode mængder. I Hemsedal får du næsten to timers sol om dagen. Så vil du længere nordud til vinter, er Hemsedal måske stedet for dig.

Læs mere om skiferie i Hemsedal her

Foto: Skistar / Making view

Hemsedal er bare et fantastisk skiområde! Og kåret til Norges bedste mere end 10 gange


Åre

Den svenske gigant Åre ligger meget langt oppe i Sverige. I bil ville det tage ca. 13 timers kørsel fra København at nå dertil. Til sammenligning kan du på ca samme tid køre til de franske Alper. Men solen kigger dog også frem i Åre. Lidt mere end en times sol om dagen kan du forvente dig, hvis du skulle befinde dig i Åre under vinteren. Og hvor dette måske ikke lyder af meget, er det grundet at antal dage med snevejr i Åre, er en del højere, end de andre tidligere nævnte destinationer. Det betyder til gengæld, at du som elsker frisk, hvid og kold sne, vil føle dig som i himlen her! Med favorable forhold for god sne og koldere temperatur til at bevare sneens kvalitet, er dette stedet du skal til, hvis du ønsker skiløb i Norden i topkvalitet.   

Som afsluttende kommentar skal det nævnes at antal solskinstimer på en skyfri dag selvfølgelig overstiger både fire og fem timer på alle nævnte destinationer. Men tager man gennemsnittet, med snevejrsdage og dage med overskyet vejr i betragtning, havner vi lavere end dette. Men lad ikke dette skræmme dig! Norden er et fantastisk sted at stå på ski, og tilbyder massere af lækre solskinstimer, trods at du i norden er tættere på polarcirklen end du er, hvis du rejser til de europæiske alper.

Læs mere om skiferie i Norge her


Flere kalder Norge det bedste skiområde i Norden


Her får du flest solskinstimer på skiferien i Syden

Skiferie forslag i Sälen

VASABYN 827Ö, Færge ... VASABYN 827Ö, Færge ... Bil fra 581,-/pers.
VRÅKEN 8 C, Færge + ... VRÅKEN 8 C, Færge + ... Bil fra 441,-/pers.
TROLLBÄCKEN 122 Ö, F... TROLLBÄCKEN 122 Ö, F... Bil fra 677,-/pers.
NOVAVÄGEN 10A, Færge... NOVAVÄGEN 10A, Færge... Bil fra 660,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning