11 ting du skal opleve i Tignes/Val d´Isere

11 ting du skal opleve i Tignes/Val d´Isere

Her får du 11 tips til oplevelser i Val d´Isere/Tignes, som er et af de absolut bedste skiområder i Europa. Der er gode råd om alt fra afterski og lækre burgere til godt skiløb.

Espace Killy er den samlede betegnelse for skiområdet Val d’Isere/Tignes. Områdets høje beliggenhed og gletsjeren sikrer snegaranti og lækkert skiløb. Køber du liftkort til hele området, Espace Killy har du 300 km piste at boltre dig på, samt 82 lifte du kan hygge dig i. Det er legeplads for skiløbere på alle niveauer, børn som voksne. Desuden kan du nemt finde kvalificeret dansk undervisning, der er danske skilærer tilknyttet den franske skiskole i både Tignes og Val d’Isere. 

Det er ikke tilfældigt, at mange danske rejsebureauer arrangerer rejser til de to franske byer, der hver har deres egen charme og ikke mindst et utal af hyggelige spisesteder, barer og cafeer.

1. Med tog til himlen

Funiculair liften er et underjordisk tog, som på bare syv minutter tager dig 900 højdemeter op af bjerget. Det er næsten, som at køre med tog til himlen. Det er i hvert fald den følelse, du kan få, når du stiger af på toppen og kan se langt forbi både Tignes og Val d’Isere. 

Funiculair tager dig op på gletsjeren, hvor du altid er sikker på god sne. Toppen af Grand Motte ligger i 3.456 meters højde og turen til bunden er formidabel. Er du i selskab med familiens yngste eller en begynder, er der ingen problemer i at tage toget ned igen efter en lille pause i restauranten på toppen. Udsigten og togturen i sig selv er den lille køretur værd.

Foto: andyparant.com

Billede i toget på vej mod toppen.

2. Den olympiske la Face

Har du mod på noget udfordrende skiløb, så skal du prøve kræfter med den olympiske piste la Face, som er kendt for dens stejlhed og svære tekniske passager. La Face blev brugt til mændenes downhill i vinterlegene i 1992. Husk at beholde hovedet mellem skuldrene og tag det ikke under armen, på den måde er alle på bakken sikre på at komme helt ned.

La Face tiltrækker mange vågehalse, inklusiv dem som ikke helt har niveauet til det endnu. Derfor er det ikke ualmindeligt, at den er både puklet og opkørt sidst på dagen.

3. Sportscenter og svømmehal

Har du ikke fået nok motion på bjerget, eller trænger børnene til en pause fra de lange skidage, så er der et sportscenter og en svømmehal i både Tignes og Val d’Isere. Det er lækre faciliteter med alt fra klatrehal, boldbaner og til vægtrum. På et ugeliftkort er der sågar en enkelt gratis adgang til svømmehallen, som både har banesvømning og rutsjebane. Af sti af sted - det gælder om at udnytte alt, hvad der er gratis på en ferie, som ellers er lidt dyr.

4. Frostgun i uge 7

Frostgun er en årlig tilbagevendende begivenhed i Val d’Isere i uge 7. Det er en Big Air konkurrence, hvor nogle af verdens bedste freestylere på både ski og snowboard samles for at fyre den af. Hvert år skubber de grænsen for, hvad vi troede var muligt i freestyle disciplinen. Det er de vildeste tricks og de vildeste atleter. Derudover er ugen fyldt med koncerter og fest.

Det er en begivenhed, som er sjov for alle slags feriegæster. Frostgun er underholdende for både familier, der vil se ”akrobater” på ski og unge der vil fyre den af. Se et eksempel fra 2016 herunder:


5. Freeride DM i påsken

Er du i Tignes/Val d’Isere i påskeugen, er det et must at kigge forbi til konkurrencedagene og de forskellige events omkring Freeride DM. Det er en uge med fuld tryk: lækkert skiløb, sjove fester, sjove mennesker og passionerede skiløbere. På konkurrencedagene er der speaker, musik, burgere og som oftest høj sol. Det er én stor fest for alle dem, som elsker skiløb og freeride uanset, om du er rider eller tilskuer.

Se video fra tidligere DM i freeride her:

6. Nåleøjet

Nåleøjet er blevet berømt efter at Roger Moore i James Bond filmen ”A view to kill”, på elegant vis hopper på ski ind igennem klippen. Det er svært at forestille sig, at kunsten kan eftergøres. Til gengæld har du mulighed for at klatre op til det nåleøje-formede klippehul og se det på nært hold, samt nyde den smukke udsigt. Det er et stort hul i klippen, og det er et særligt syn for alle aldre.

Du finder nåleøjet til højre for toppen af L’Aiguille Percee liften. 

Det er muligt at komme helt tæt på det berømte nåleøje fra James Bond filmen "A view to kill"

7. Les Brevieres

Les Brevieres er den lavest beliggende by i Espace Killy. Det er en lille idyllisk perle, som klart er et frokostbesøg værd. Igennem den lille by med de gamle huse snor der sig en lille å. Skulle Morten Korch bo i alperne, så boede han her. I Les Breviere ligger også et kraftværk, som producerer elektrisk energi ved hjælp af vandet fra dæmningen.

Det er muligt at komme til Les Brevieres af både en blå, en sort og en rød piste. Pisterne krydser hinanden, hvorfor det er nemt for familien at følges ad, selvom at evnerne er forskellige og alle vil udfordres på deres eget niveau.

8. Book en offpist guide

Er du vild med offpisten, har du rigeligt med muligheder i Tignes/Val d’Isere. Det er en legeplads for en skiløber med brede planker. Men området er stort, og det kan være svært at finde den gode sne og de uberørte flader. Desuden er der en stor risiko for ulykker, når man bevæger sig ud i offpisten i et ukendt område og uden stor erfaring. Det kan derfor klart anbefales at booke en offpist guide i en skiskole. De kender områderne med hemmelige spots og kan arrangere en fantastisk tur med vilde runs og first tracks.Sidste gang Skisport var Val d´Isere kørte vi blandt andet Couloir des pisteurs, der starter i toppen af dette face.

9. Folie Douce eller lokal pub

Folie Douce er placeret på bjerget midt i mellem Tignes og Val d’Isere, den er ikke til at overse. Du kan regne med glamourøs fest hver eneste dag med kulørte dansere, høj musik, champagne og dans på bordene.

Vil du ud blandt de lokale sæsonarbejdere, skal du søge til yderkanten af de to byer. I Le Lavachet i Tignes ligger TC’s bar. Den ser umiddelbart ikke ud af meget men, når stamkunderne strømmer ind sidst på eftermiddagen, er det sjovt og festligt. Der er i det hele taget rig mulighed for at finde en afterski bar, der passer til din smag. I både Tignes og Val d’Isere er der alt fra store diskoteker til små pubber.

Foto: Stéf Candé

Gode muligheder for kolde fadøl og gode aftener

10. Aspen Coffee Shop (Burgerbar)

Er du til store lækre fedtede burgere, så er Aspen Coffee Shop helt sikkert et frokost besøg værd - især en dag hvor hovedet er lidt tungt. Det ligger 50 meters gang fra la Grande Motte liften i Tignes Val Claret, og der er mulighed for at spise både inde og ude. Forbered dig allerede fra morgenstunden med et meget lille, eller slet intet, morgenmåltid. På den måde sikrer du, at der også er plads til en af deres lækre milkshakes. Priserne er rimelige, og burgerne er helt tilpas snaskede. Det er et hit for både børn og voksne, men ikke alle bedsteforældre finder det lige fortræffeligt.

11. Ski in / ski out

I Både Val d’Isere og Tignes er der rig mulighed for at finde et hotel eller en lejlighed med mulighed for ski in/ski out. Det gør det lettere at holde en pause i løbet af dagen, gribe formiddagsbolle og en kop kakao eller stikke hjem til frokost. Desuden slipper du for, ski der borer sig ind i skulderen og børn der slår sig, når de vælter i deres stive skistøvler. De danske rejsebureauer kender området og kan være behjælpelige med at finde et hotel eller en lejlighed, der passer lige præcis til dine behov.

Har du selv andre tips så del dem herunder


Udgivet af: Johanne Holmbjerg Bangsgaard

Rejsebureauer til Val d´Isère
Fakta om Val d´Isère
Skiområdet: 1550-3650 m.o.h.
Byen: 1850 m.o.h.

129 pister i alt
20 stk.
59 stk.
36 stk.
14 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Slæbelifter: 39
Tog/baner: 6
Stolelifter: 48
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Val d´Isère

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen