Pistekort fra Val d´Isère

Klik her for at se pistekort i fuld skærm

Val d’Isere ligger i skiområdet Espace Killy, som med sine 300 pistekilometer forbinder Tignes og Val d’Isere i et af Frankrigs bedste skiområder. På grund af de to gletsjere i området ”La Grand Motte” og ”Pissaillas” er området meget snesikkert.

Fra Val d’Isere by er det både muligt at tage op med 10er-gondolen ”Solaise” og ”Olympique” med plads til min. 30 personer pr. kabine, så det er derfor nemt og hurtigt at komme op i terrænet.

Tager man ”Solaise” op ender man på Val d’Isere’ mest solbeskinnede top, med flot udsigt over dalen og muligheden for lange nedfarter. Særligt kan det anbefales at tage op med ”Madeleine Express” og kører af de røde pister ned mod Le Manchet – denne tur er typisk næsten uden mennesker, da man ikke kan komme videre fra bunde og skal op til samme sted igen, men det er nedfarten værd.

Fra Solaise kan man også tage videre mod Pissaillas gletscheren. Vælger man at gøre dette, skal man bl.a. med ”Leissieres Express” – også kaldt Tivoliliften, da men kører både op og ned, samt får et sug i maven, når man krydser toppen som adskiller Pissaillas fra Solaise. Pissaillas byder på brede boulevarder og fantastisk sne, da det typisk er lidt koldere i denne del af området. Vil man have en lang nedfart kan man stå på ski fra gletscherens top og ned til bunden af dalen og den lille by La Fornet. Denne rute er typisk helt uforstyrret og er både utrolig smuk og familievenlig. Pissaillas gletcheren byder desuden på sommerski i juni og juli.

Bliver man i stedet på Solaise finder man Tete de Solaise, som er et fint sted til en pause i solen eller en god frokost. Lige omkring restauranten finder man desuden tre ”rullende gulvtæpper”, som giver fine øve muligheder for børn og nybegyndere. Man finder ligeledes rigtig fine begynderområder ved toppen af Bellevarde, hvor der er et helt grønt område forbeholdt til netop børn og begyndere.

Er man klar på flere udfordringer kan man fra Bellevarde toppen prøve kræfter med den tidligere World Cup pist ”Face”. Face er sort og falder med op til 71% på det stejleste. Det kan dog ikke anbefales at tage denne på en varm eftermiddag.

Tager man i stedet ned af den modsatte side af Bellevarde f.eks. af pisterne ”Diebold” eller ”ok” kan man ramme stolliften ”Tommeuses”, som er bindeledet mellem Val d’Isere og Tignes. Det er ligeledes ved denne lift at man finder afterskistedet ”La Fouce Douce” som efterhånden har gjort skamme over rygtet om, at der ikke er ordentlig afterski i Frankrig.

Val d’Isere giver altså plads til både de mere erfarne, nybegynderen og børnefamilierne.

Læs også 11 ting du skal opleve i Val d´Isere/Tignes her

Skiområdet hænger sammen med byen: Tignes

Læs mere om skiferie i Val d´Isère her

Skiferie forslag i Val d´Isère

Résidence Les Hauts d... Résidence Les Hauts d... Bil fra 3.129,-/pers.
Hotel Ormelune Hotel Ormelune Bus fra 9.749,-/pers.
Hotel Le Blizzard Hotel Le Blizzard Fly fra 13.624,-/pers.
Les Chalets du Jardin ... Les Chalets du Jardin ... Bil fra 5.415,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Val d´Isère

Her kan du se brugernes karakterer for Val d´Isère.

Skiterræn:
4,40
Liftsystem:
4,15
Afterski:
3,72
Byen:
4,05
Børnevenlighed:
2,50
Begyndervenlighed:
3,00
Prisniveau:
1,50
Off-piste:
4,00
Samlet score er 3,41 / 5 ud fra 205 anmeldelser.

Transport fra Geneve lufthavn til Val d'isere | Skrevet den 09/01 2013

Oprettet af Eva

Goddag! :)

Jeg vil gerne om I kan hjælpe mig med at finde den nemmeste transport mulighed fra Geneve lufthavn til Val d'isere. Det drejer sig om d 26 januar om morgen. Hvad er der af m...
uligheder?

Det vil være en kæmpe hjælp. Mange tak.
God aften.
Mvh Eva
Læs mere

Tignes - Verdensklasse. | Skrevet den 13/01 2009

Oprettet af Kim Frederiksen

Du får ikke bedre skiområde i Europa - det simpelthen for fedt.

Prøv det.

Se alle Opret kommentar