Snemelding nr. 6 – uge 6 – Vejret op til uge 7!

Snemelding nr. 6 – uge 6 – Vejret op til uge 7!

Den sidste uge har budt på turbulent vejr i Alperne. Sneen er væltet ned over det meste og har dannet en perfekt base for skiløbet i uge 7. Se hvem der har fået sne, og hvor sneen falder her.

I denne snemelding:

  • Opsummering af vejret i Alperne
  • Mere sne til Frankrig og Italien
  • Sne i Norden
  • Vejrudsigt for Centraleuropa
  • Konklusion: Solrig start på uge 7?

Hvad er snemeldinger?

Skisport.dk laver snemeldinger, så du kan se hvor meget sne der kommer, hvor den falder, og hvordan vejret i alperne bliver. Vi tænker, at disse artikler vil være interessant at læse for dig, som står på ski både på og udenfor pisten. Dette vil snemeldingerne fremover indeholde:

- Her vil sneen falde
- Her skal du tage hen for at få nysne
- Her skal du tage hen for at få sol
- Hvordan bliver vejret i den kommende tid
- Aktuelle billeder fra flere steder i alperne og norden
- Video meldinger 
- Webcam billeder
- 7 dages sneprognose
- Instagram billeder fra vores brugere
- Gode tips


Vores snemeldinger vil ikke komme på nogle faste dage, men de vil blive sendt til dig gennem Facebook, nyhedsbrev eller vores nyhedsflow på siden. Vi stræber efter at lave en melding, hver gang der sker noget relevant på vejrfronten, så du er opdateret på hvordan vejret bliver, inden du skal afsted på skiferie. 

Vi håber, du kan bruge vores informationer. Ønsker du andre tiltag, har ideer, eller er utilfreds med noget så kontakt os endelig på vores mail!

Forsat god vinter! 

Opsummering af vejret i Alperne

Den sidste uges tid i Alperne har budt på turbulent vejr. Så godt som alle skiområder mellem Salzburg i nordøst og Nice i sydvest har fået sne i en eller anden afskygning. Hårdest ramt af snevejret blev de franske alper, hvor Chamonix, Alpe d’Huez, Val Thorens, og mange andre områder indkasserede mellem 60 og 120 centimeter nysne på toppen af bjergene. Med en snestorm af denne kaliber fulgte naturligvis høje vindstyrker, men sneen blev liggende, og dannede en (om muligt) endnu mere fantastisk base for godt skiløb i den kommende uge 7. Passo Tonale, Cervinia, Canazei og andre områder i Italien målte også 30 – 45 centimeter sne.

Det meste af Østrig har siden nytår nydt godt af relativt hyppige snefald, hvilket har lagt en ret fænomenal base for skiløb både på og uden for pisterne, og det aflange bjergland blev bestemt heller ikke snydt, da den ovennævnte snestorm ramte alperne. Områder som Sölden, Zillertal og Zell am See/Kaprun målte alle over 30 centimeter sne, mens Wagrain, Flachau og Bad Gastein kunne måle op mod 25 centimeter på toppen af bjergene.

Mere sne til Frankrig og Italien 

Der ligger et lavtryk og snurrer rundt nede over Sardinien og Korsika ud for Italien, og det har set sig gnaven på de vestlige italienske alper og de franske alper, de grænser op til. Derfor kan områder som Sestriere, Limone Piemonte, Isola 2000 og Prali alle glæde sig til formodentligt at få op til 15 - 25 centimeter sne i løbet af de næste dage, før solen formodentligt tager over i slutningen af uge 6 og starten af uge 7. Skal du køre pudder i Alperne i uge 6, er det her the place to be!

Østrig har ikke umiddelbart noget sne på vej, men her ligger der gudskelov allerede en rigtigt god base fra tidligere på vinteren, så der er absolut ingen grund til at gå derhjemme og bide negle og undre sig over, hvorvidt der er sne nok, hvis man skal til Østrig.

Sne i Norden

Den sidste uges tid har især været god ved Nordmændene. Her dryssede himlen nemlig 5 – 15 centimeter sne ned over mange af danskernes yndlingsområder i norden. Norefjell og Hovden har begge målt op mod (og enkle steder over) 15 centimeter sne, mens mange områder i den sydlige halvdel af Norge og enkelte steder i Sverige fik 5 – 10 centimeter til at gøre pisterne ekstra gode. 

De næste 5 dages tid ser ud til at levere super fine forhold til uge 7. Uge 6 bliver en overvejende tør uge, men fredag byder på snevejr over de norske fjelde. Det drejer sig sandsynligvis om 5 – 10 centimeter sne, men lokalt kan der komme mere. Derfor anbefaler vi altså, at I tager et ekstra stykke frugt og lidt tålmodighed med, hvis I kører til Norge her fredag eller lørdag. De efterfølgende dage ser ud til at blive forholdsvist kolde og solrige.

Vejrudsigten for Centraleuropa

Mange steder i Centraleuropa har haft en ganske god vinter, og derfor er basen på pisterne særdeles god på nuværende tidspunkt. Der er ingen stor snestorm undervejs, men det ser ud til, at en lille vejrfront på lørdag kommer til at drysse omkring 5 – 10 centimeter sne ud over nogle områder på grænsen mellem Tjekkiet og Polen. Her kan bl.a. Spindleruv Mlyn glæde sig til op mod 10 centimeter. Herefter kommer solskinsvejret.

Et billede fra vores tur i Garmisch Partenkirchen i sidste uge.

Konklusion: Solrig start på uge 7?

Uge 7 er begyndt at dukke på vejrkortene, og det ser ud til, at det gennemgående tema for det meste af Europa bliver en smule sne i slutningen af uge 6 efterfulgt af sol i de første dage af den famøse uge 7. Vi holder os gerne fra absolutte konklusioner, men lige nu ser det bestemt ud til, at der omkring søndag lægger sig et højtryk både over Norge og Sverige samt over de østrigske alper. Hvis dette holder stik, så betyder det altså at de mange danskere, der hvert år valfarter nord- eller sydpå for at stå på ski, kan boltre sig i snehvide, solbeskinnede bjerge i de første dage af uge 7. Vi krydser i hvert fald fingre for, at vejrudsigten holder!


Nyttige links:

> Se Live Webcams fra skiområderne her 

> Snestatistikker

> Se Top 10 - Sneprognose 7 dage frem

> Find aktuelle restpladser 


Del nyheden her med dine rejsefælder:


Har du kommentar eller et spørgsmål til snemeldingen så skriv herunder:



Her lidt billeder fra sidste uges tur i Tyskland:


Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen