« Til oversigten

Snemelding nr. 4 – Uge 2 – masser af sne i nord, syd og øst!

Strømmen af gode nyheder fra Østrig fortsætter, og Frankrig får omsider en stor og velfortjent omgang sne! Norden og især Centraleuropa kan også glæde sig helt vildt!

Efter at gamle Hr. Vinter valgte at holde efterårsferie helt indtil nytår, har strømmen af gode nyheder på især den østrigske vejrfront været nærmest endeløs. Nu kan vi med glædestårer i øjnene melde, at vintervejret fortsætter sin sejrsgang over det meste af alperne, Centraleuropa og norden. Nysne til (næsten) alle!

Læs sidste uges fantastiske snemelding her

I denne snemelding:

  • Fantastisk forgangen uge i Østrig – og mere sne på vej
  • Omsider kommer sneen til Frankrig og Schweiz
  • Italiensk snevejr lige rundt om hjørnet?
  • Masser af sne til norden og centraleuropa
  • Konklusion

Hvad er snemeldinger?

Skisport.dk laver snemeldinger, så du kan se hvor meget sne der kommer, hvor den falder, og hvordan vejret i alperne bliver. Vi tænker, at disse artikler vil være interessant at læse for dig, som står på ski både på og udenfor pisten. Dette vil snemeldingerne fremover indeholde:

-   Her vil sneen falde
-   Her skal du tage hen for at få nysne
-   Her skal du tage hen for at få sol
-   Hvordan bliver vejret i den kommende tid
-   Aktuelle billeder fra flere steder i alperne og norden
-   Video meldinger 
-   Webcam billeder
-   7 dages sneprognose
-   Instagram billeder fra vores brugere
-   Gode tips


Vores snemeldinger vil ikke komme på nogle faste dage, men de vil blive sendt til dig gennem Facebook, nyhedsbrev eller vores nyhedsflow på siden. Vi stræber efter at lave en melding, hver gang der sker noget relevant på vejrfronten, så du er opdateret på hvordan vejret bliver, inden du skal afsted på skiferie. 

Vi håber, du kan bruge vores informationer. Ønsker du andre tiltag, har ideer, eller er utilfreds med noget så kontakt os endelig på vores mail!

Forsat god vinter! 

Fantastisk forgangen uge i Østrig – og mere sne på vej!

Efter at skiløbet i december i Østrig har foregået på hvide striber af sne, der slangede sig ned af grønne bjerge, bød det nye år endeligt på masser af snevejr. Langt de fleste østrigske skiområder lige fra øst til vest kan melde om 80 – 130 cm sne på bjergenes øvre halvdel, og dette var vel tiltrængt!

Sådan her så Zillertal eksempelvis ud lige før nytår:

Sådan ser det ud i Zillertal d. 11/1 kl. 10.48:


Heldigvis ser det meget anderledes ud nu, og der er stadigt mere sne på vej. En stor vejrfront kommer ind fra vest-nordvest, og den ser ud til at smide 30 - 50 centimeter god kold sne over næsten hele Østrig i løbet af de næste 6 dage. Den eneste afstikker i Østrig bliver skiområderne i og omkring Arlberg (St. Anton, Montafon, Bregenzerwald mf.), hvor det forventede snefald ligger omkring 60 – 90 centimeter.

Den nye sne falder på en ny, men efterhånden relativt stabil base, så offpisten vil mange steder i Østrig være rigtigt god! Som nævnt, er det dog værd at have in mente, at snelagene stadig er nye, så sørg for at vide, hvad du laver, og hav det korrekte udstyr og en partner med, når der skal lege i pudderen/offpisten.

Foto: Wepowder.com


Den vestlige del af Alperne kan forvente en stor mængde sne

Omsider kommer sneen til Frankrig og Schweiz

Det er netop den førnævnte vejrfront der gør at schweizerne og franskmændene omsider kan begynde at slukke for snekanonerne. Her rammer snevejret nemlig hårdest! Hele vejen fra Alpe d’Huez og Les Deux Alpes i syd indtil grænsen mellem Schweiz og Østrig i nord, får de de fleste bjerge formentligt over 100 centimeter sne over de næste 6 dage i 2.000 meters højde og opefter. De helt store vindere i Alperne bliver Chamonix i Frankrig (130 cm), Schweiziske Engelberg (120 cm) og Alpe d’Huez i de sydlige franske alper (110 cm). 


ADVARSEL: Sneen i Frankrig og Schweiz falder på klipper, grønt græs og et gammelt stenhårdt lag sne, hvilket betyder, at den nye sne intet har at binde sig til og laviner således er meget sandsynlige den første tid efter det nye snefald. Offpiste skiløb er altså frarådet langt de fleste steder i denne del af alperne, og hvis du bevæger dig ud i den, så vær sikker på, at du har den fornødne viden, det rigtige udstyr og en partner, der har det samme.

Italiensk snevejr lige rundt om hjørnet?

Det førnævnte snevejr ser ud til at lægge 5 – 15 centimeter sne over rigtigt mange italienske skiområder, men i og med at det kommer fra vest-nordvest, bliver det ikke meget mere end resterne af snevejret, der når til Italien i første omgang.

MEN: Vejrkortene er begyndt at vise et lavtryk over middelhavet, der muligvis kan betyde at Italien endeligt får noget sne igen engang i næste uge. Dette er stadigt meget usikkert, men det ser bestemt ud til, at noget er i gære, og vi er optimistiske med hensyn til de kommende uger i Italien.

Masser af sne til Norden og Centraleuropa

Vores Nordiske nabolande (og de danskere der rejser dertil) har også god grund til at trække på smilebåndet. Også deroppe rammer en storm nemlig fra vest. Som de fleste andre vejrsystemer der rammer Norden fra denne retning, er det ude omkring den norske vestkyst størstedelen af sneen falder. Dette betyder at Røldal i Norge får op mod 50 centimeter sne mens Hovden kan se frem til omkring 30 og området omkring Lillehammer og Trysil i Norge samt Branäs og Sälen i Sverige alle kan glæde sig til 10 – 20 centimeter dejligt nysne! Alt dette falder jævnt fordelt over de næste 6 dage.

Den store overraskelse ligger lige nu i Centraleuropa! Mange steder i især Tjekkiet ser ud til at få op til 1 meter (!) sne over de næste 6 dage. Sneen kommer til at falde mere eller mindre konstant og temperaturerne bliver forholdsvist lave, så den sne, der falder, bliver rigtigt god.

Foto: Wepowder.com

Konklusion:

Gamle Hr. Vinter er kommet tilbage fra ferie, og har indset, at han er kommet bagud med hjemmearbejdet! Der bliver uddelt store mængder sne til næsten hele Europa (undskyld Italien) og især i Alperne er det både tiltrængt og fortjent! Det er næsten ligegyldigt hvilken retning du rejser i (også Nordamerika og Japan er ved at drukne i sne), så er der mere end sne nok til alle! Italienerne må lige fatte mod bare en lille smule endnu – sneen er liiiige rundt om hjørnet!

Som altid lover vi at melde ud, så snart der sker noget nyt på vejrfronten (hvilket godt kan blive meget snart). Indtil da – nyd skiløbet! Vi ses!


Se Live Webcams fra skiområderne her 
Snestatistikker
Se Top 10 - Sneprognose 7 dage frem
> Find aktuelle restpladser 


Har du kommentar eller et spørgsmål til snemeldingen så skriv herunder:


Se en masse billeder fra sidste uge herunder: (Billederne er fra Kitzbuhel, Westendorf, St. Anton og Söll)
Humøret er højt, når man står på toppen og skal til at køre ned


Så længe man er i luften kan man ikke slå sig :)


Damer +50 kan også give den gas i offpisten


Sidste uges snefald kom på et tørt sted


Selv snowboarderne har en fest


St. Anton fik lagt en rigtig god bund


Store lækre puddersving skuffer aldrig

Efter det store snefald på ca. 90 cm i Skiwelt, slutter ugen af med et stoooort smil

Skisport.dks ambassadører på billederne er Hannah Haglund og Patrick Bessert.

Vejrudsigten er leveret med hjælp fra www.wepowder.com

Skibriller / ski goggles


Næste »« Forrige

Se alle nyheder