« Til oversigten

Videostatus: Sneforholdene bedres time for time

Frisk snemelding fra tirsdag eftermiddag i Ischgl. Her er der fortsat snestorm på toppen og som det kan ses af klippet, snefald i skoven hvor videoen er optaget.

Den generelle situation på de Europæiske skianlæg har forbedret sig markant de sidste 10 dage. For 10 dage siden havde mindre end 20 % af områderne en snemængde der var på højde med gennemsnitsårene. Så godt som ingen havde mere sne end end normalt. 

Den situation har ændret sig dag for dag de sidste 10 dage, først var det Frankrig der fik en ordentlig dynge, det trak spor langt ind i Østrig, og igen først på denne uge satte snevejr igen ind over nærmest hele Europa. Videoen nedenfor er fra Ischgl, optaget tirsdag eftermiddag. Her er meldingerne: Det sner tæt og vil gøre det de næste dage, pisterne er perfekte, dalfarterne er fine og det stormer på toppen.
Sneen vælter ned = lavinefare i off pisten
Der er enkelte steder faldet over 1 meter sne på to dage. Det betyder også at lavinefaren nu mange steder er på 4 ud af 5. Mandag eftermiddag kunne dette opleves i den franske by Bessans (ca. 15 km i luftlinie fra Val d´Isère). Heldigvis omkom ingen i lavinen.
Norden får også sne
Vi glæder os også over at Skandinavien også får sne. Her lidt frisk video fra Trysil, her har sneen væltet ned og de sidste to døgn er der kommet mere end 30 cm sne.
I Hemsedal er der kommet 25 centimeter nysne siden søndag og snedybden nærmer sig 1 meter. Kenneth Larsen, salgs- og markedsansvarlig i SkiStar Hemsedal, fortæller om strålende forhold i bakkerne. Hemsedal har nu 34 pister og 19 lifte åbne.
- Vi har haft en flot sæson indtil nu, og det er fantastisk at være på fjeldet om dagen. Vi har åbnet næsten alle liftene og klargør nye bakker hele siden, fortæller han.

Se alle snemeldinger


Næste »« Forrige

Se alle nyheder