Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat
Pisternes farvekategorier i Canada, USA og Japan

Pisternes farvekategorier i Canada, USA og Japan

Grøn cirkel og sorte diamanter – Sådan er pisternes farvekategorier i Canada og USA 

Grøn cirkel

Den grønne cirkel markerer de nemmeste pister. De er brede og præparerede med lav hældning. Her kan begynderen boltre sig.

Blå firkant

Disse pister er for den middelgode skiløber. De er mere udfordrende sammenlignet med de pister, der er markeret med grøn cirkel. Pisterne med blå firkant udgør den største del af skiområdernes nedfarter, og det er også her, du vil opleve flest skiløbere. 

Sort diamant

Nedfarter med en sort diamant er til den mere rutinerede skiløber. Pisterne er derfor også blandt de mere udfordrende nedfarter, og som regel vil du finde nedfarterne på toppen af bjerget, hvor der ikke er andre mulige nedfarter. Nedfarterne er ikke præparerede.

Dobbelt sort diamant

Disse nedfarter er kun for eksperter, og pisterne kræver stor ekspertise, da sværhedsgraden er høj. Nedfarterne er stejle, og du vil møde “udfordringer” som træer, smalle passager og vind.

Trippel sort diamant

Det siger næsten sig selv, at nedfarter med tre sorte diamanter er yderst krævende. Så her skal du virkelig være ekspert.


Grøn, rød og sort – Pisternes farvekategorier i Japan
 

Grøn

De grønne pister er de nemmeste i Japan. Her kan begyndere boltre sig i den bløde puddersne.

Rød

For den middelgode/øvede skiløber. Disse pister har lidt mere hældning end de grønne, men de vil som udgangspunkt ikke have en stigning på mere end 40%.

Sort

De sorte pister er til eksperten. Der kan være en bred variation i sværhedsgraden på de sorte pister. Så en god tommelfingerregel er, at hvis du kæmper lidt med de røde nedfarter, så vil de sorte nok være en stor mundfuld.


NB: Vær dog altid opmærksom på, at selvom en piste har en bestemt farve, så kan den afvige fra andre pister med samme rangering. Derfor kan sværhedsgraden også variere fra nedfart til nedfart. Så brug din sunde fornuft og vær opmærksom.

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser