På ski i den evige sne - sæsonen er i fuld gang

På ski i den evige sne - sæsonen er i fuld gang

Østrigs gletsjere er snesikre hele året, men nu starter højsæsonen

Online: 29/10 2008

Østrigs gletsjere er snesikre hele året, men nu starter højsæsonen

Tirols fem gletsjere - Kaunertal, Pitztal, Sölden - Ötztal, Stubai og Hintertux - åbner skisæsonen med fælles liftpas til den evige sne. Desuden går de fem østrigske skisportssteder sammen om attraktive tilbud om ophold i vinter.

Liftpasset White5, der gælder til 1. juni, giver masser af gode fordele - først og fremmest snegaranti, fordi alle gletsjere ligger over 3.000 meters højde. Og desuden er White5 usædvanligt fleksibel. Inden for otte måneder kan man selv bestemme, hvor og på hvilke dage man vil bruge sit ti-dages kort. Normalt skal et liftpas bruges en række sammenhængende dage.
Til sammen har de fem meget forskellige gletsjere 314 kilometer præparerede pister. White5 koster EUR 298 (kr. 2.250).

- På de fem gletsjere kan man opleve fantastiske udsigter, pulversne og krystalklar luft. I højder over 3.000 meter trækker man vejret helt anderledes end i lavlandet, og farver og lys opleves mere intenst, fortæller Østrigs turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen.


Kaunertal - lille og smuk
På den mindste af de fem gletsjere, Kaunertal, (1.273-3.160 meter over havet) er der ingen ventetid ved lifterne. I november åbner en ny otte-personers gondollift med opvarmede sæder til Karlesjoch med adgang direkte fra restauranten ved Weißsee-gletsjeren i 2.750 meters højde
Når man står af i over 3.000 meters højde er der panoramaudsigt til tre lande, og man kan vælge mellem en sort, en rød og en blå nedfart plus en række off piste-strækninger.
Kaunertal har en af Alpernes bedste fun-parker med en 140 meter lang superpipe og 12 meter lange rails og en masse forhindringer af forskellig sværhedsgrad.
I flere perioder i løbet af vinteren får man gratis liftpas, hvis man bestiller mindst tre dages ophold, og børn under ti år kan benytte anlægget gratis.

Pitztal - Østrigs højeste
På Østrigs højeste gletsjer, Pitztal, (1.600-3.440 m.o.h.) startede sæsonen allerede 13. september. Også her er komforten forbedret. En ny otte-sæders gondollift kører op til Mittelberg (3.290 m.o.h.). Den starter samme sted som Gletschersee-stoleliften med opvarmede sæder.
Hele efteråret forbereder mange af verdens bedste skiløbere sig til World Cup-løbene på Pitztal-gletsjeren. De træner intensivt på de 48 km pister, mens snowboardere fra hele Europa boltrer sig i funparken i 3.100 meters højde
Børn under ti år har gratis adgang til lifterne.

Sölden - Ötztal - Big 3
Gletsjerområdet over Sölden (1.350-3.340 m.o.h.) er med sine 20 kvadratkilometer et af Østrigs største og mest besøgte. Der er skipister på to gletsjere, Rettenbach og Tiefenbach, der er forbundet med en 170 meter lang tunnel i 3.000 meters højde.
Årets nyhed i anlægget er en overdækket otte personers stolelift til 60 millioner kroner. Den kan transportere 3.700 skiløbere og snowboardere i timen, og på det kulinariske områder kan Söldens mange stamgæster glæde sig over, at Giggijoch-restauranten er blevet rekonstrueret og nu har en tyrolerkro, der serverer egnsretter, to andre restauranter og et udendørs areal med bar og musikscene. Restauranterne på forskellige etager er forbundet med rulletrapper, så man undgår de klodsede bevægelser med skistøvler op og ned ad trapper.
Traditionen tro åbnede hele World Cup-serien med storslalom på Rettenbach-gletsjeren den 25.-26. oktober, og ugen efter starter den internationale snowboardsæson samme sted.
For feriegæster er det sportslige højdepunkt at gennemføre Big 3 - at nå alle tre 3.000-meter-toppe i skiområdet – Gaislachkogl, Tiefenbachkogl og Schwarze Schneid ved hjælp af lifter og pister i løbet af én dag. Turen giver 50 km skiløb fordelt på 10.000 højdemeter.
I tilgift får man tre absolut imponerende 360 graders panoramaudsigter.

Stubai - et paradis i sne
Årets nyhed på Stubai-gletsjeren (1.000-3.210 m.o.h.) er liften på Daunscharte-gletsjeren. Den giver adgang til to nye pister og endnu mere gletsjerskiløb på Daunferner-gletsjer, hvis meget lange pister er meget populære.
En anden nyhed er platformen ”Top of Tyrol” i 3.200 meters højde på kanten af Großer Isidor-bjerget. Fra stålkonstruktionen, der ligger ti minutters gang fra Schaufeljoch-topstationen, er der en betagende udsigt
Stubai-gletsjeren er et paradis for børn, der skal lære at stå på ski. Børn under ti år har gratis adgang til lifterne, og der gives 50 % rabat, indtil børnene fylder 15 år.
Solen brænder kraftigt, når man er på gletsjerne, og huden har godt af en lindrende creme efter en lang dag på ski. Den slags er opfundet i Stubai og laves af propolis, edelweiss-blomster og mælk.

Hintertux - hele året
Østrigs eneste helårs skisportssted (1.500-3.250 meter) har en ny avanceret kabinelift kaldet Glacier Bus 1 fra Hintertux til Sommerbergbahn.
Det er altid en belønning at komme op på toppen her. Fra terrassen på Tuxer Fernerhaus kan man nyde solen og en formidabel udsigt over Zillertal-bjergene.
Glacier Bus 3, den højestliggende og måske verdens mest spektakulære kabinelift bringer skifolk helt op til 3.250 meters højde. Herfra er der panorama-udsigt over Østrigs højeste bjerg, Großglockner, til Dolomitterne i Italien og til Tysklands højeste bjerg, Zugspitze.
Hintertux-gletsjeren har 86 km pister, hvoraf den længste er 12 km fra 3.250 m ned til 1.500 meter.


På ski i den evige sne - sæsonen er i fuld gang - Billede 203
På ski i den evige sne - sæsonen er i fuld gang - Billede 204
På ski i den evige sne - sæsonen er i fuld gang - Billede 205

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen