På skiferie med diabetes

På skiferie med diabetes

De dage hvor solen skinner og sneen er perfekt – det er uden tvivl de bedste dage på en skiferie. At stå på ski er ikke bare sjovt, det er også god motion. Det er ligeledes fantastisk motion for personer med diabetes, men der er dog nogle forbehold, som du skal være opmærksom på, for at undgå at få for lavt eller for højt blodsukker. Skirejsebureauet Danski giver dig her nogle gode råd.


KEND DIN KROP OG DIABETES  
Den vigtigste ting, når du som diabetiker dyrker sport, er at være velforberedt til enhver situation, der kunne opstå. Du skal kende din krop og dens begrænsninger. Hav altid en anden person ved din side, når du er ude på ski. Undervis dem i sukkersyge og lær dem at give en glukagonindsprøjtning. Sørg for at medbringe alt det nødvendige udstyr til din diabetes. Hav det på dig eller få din ven/mor/kæresten til at bære resten. På den måde sørger du for, at det bliver en god dag oppe på bjerget.

Skiløb er god motion. Det hjælper på balancen, mindsker hjerte-kar-sygdomme og forstærker knoglerne. Men er der er også andre fordele for diabetikere? For det første øger skiløb følsomheden overfor den insulin, du tager via din insulinpumpe eller indsprøjtning, hvis du har Type 1 Diabetes. Den øger desuden også følsomheden overfor den insulin, som din krop laver, og den insulin som du tager via din insulinpumpe eller indsprøjtning, hvis du har Type 2 Diabetes. Når du er mere følsom overfor din egen insulin eller den insulin, du indsprøjter, så vil dit blodsukker være bedre at kontrollere.

Der er dog nogle ting, når du som diabetiker er afsted på skiferie, skal være ekstra opmærskom på. 
Læs meget mere her.


Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen