« Til oversigten

Vi vil have flere oplevelser på skiferien

Det nye vinterkatalog fra Norsk Rejsebureau indeholder alle de klassiske ski-destinationer, men som noget nyt også andre vinteroplevelser i Norge.

Som Nordlyssafari i Tromsø, Gruppeekspedition til Svalbard og Juleeventyr ombord på ekspeditionsskibet MS Nordnorge.

Hos Danmarks ældste rejsebureau har direktør Berit Hjorth Rasmussen og hendes medarbejdere netop udsendt deres nye vinterkatalog. Det er Norsk Rejsebureaus 109. sæson, og gennem de senere år har de mærket en stigende interesse for andre vinteroplevelser end den rene skiferie.

”Skiferien til de klassiske ski-destinationer er stadig vores hovedprodukt, men der er en klar tendens til, at flere af vores kunder gerne vil opleve andet og mere i Norge om vinteren, enten i kombination med skiferien eller i stedet for skiferien,” fortæller direktøren, der er tredje generation i spidsen for rejsebureauet.

Oplev dansende nordlys i vintermørket nord for Polarcirklen

Norsk Rejsebureau er i sin tid stiftet af en norsk kaptajn fra Hurtigruten, og den dag i dag arbejder bureauet tæt sammen med rederiet bag ”Verdens smukkeste sørute” fra Bergen over Nordkap til Kirkenes. Hurtigruten er også i den mørke vinterperiode helt fantastisk nord for Polarcirklen, hvor der er nat døgnet rundt med store muligheder for at oplevende dansende nordlys.

”Helt unik er muligheden for at komme på Nordlyssafari i Tromsø eller en grupperejse til Svalbard, som er det nærmeste man kan komme på Nordpolen som almindelig turist. Vi har sammensat et spændende program med dansk rejseleder og uforglemmelige oplevelser,” fortæller Berit Hjorth Rasmussen.

Tryg og hyggelig skiferie for flere generationer

Når det gælder skiferie, er Norge danskernes nærmeste destination med høj sikkerhed for sne på grund af et stabilt indlandsklima. Det bliver mere og mere normalt, at flere generationer tager sammen afsted på vinter- og skiferie til Norge. Mange unge, der har været afsted på skiferie sydpå, vender tilbage til Norge, når de selv bliver forældre.

”De husker hvordan det var, da de selv var børn og på skiferie i Norge med deres forældre. Der er en særlig hygge og tryghed, og samtidig masser af skimæssige udfordringer for de fleste. Vi har flere familier, der har været kunder hos os gennem flere generationer,” fortæller rejsedirektøren.

Der er masser af vinteraktiviteter for alle

I Norge er der både mulighed for alpinløb og langrend, men også hundeslæde, snescooter og kanefart er blevet populære aktiviteter, ligesom der på nogle destinationer er mulighed for spa, svømmehaller, shopping eller kulturoplevelser.

”Nogen foretrækker deres egen hytte, men der er flere, der får øjnene op for skihotellerne, både på grund af faciliteterne, men især fordi de slipper for at bruge tid på at stå i køkkenet, fordi der er attraktive muligheder inklusive pension. Mange af hotellerne har desuden gode børne- og familierabatter, hvor man kan have et barn gratis med sammen med en eller to voksne,” siger Berit Hjorth Rasmussen.

Personlig dialog og detaljeret rådgivning

Den personlige dialog med kunderne er vigtig for Norsk Rejsebureau. Medarbejderne har været afsted på alle destinationer og har en enorm specialviden om Norge, så de kan rådgive kunderne meget præcist og detaljeret, helt ned til fryserens størrelse og afstanden til tilkørselsløjpen fra den enkelte hytte.

”Vi har udelukkende lavet rejser til Norge gennem hele vores lange historie, og bruger meget tid ude på destinationerne. Derfor spørger vi grundigt ind til vores kunders ønsker og behov, så de får den bedst mulige ferieoplevelse, uanset om det er en traditionel skiferie eller de har lyst til at opleve vinteren i Norge på andre måder,” siger Berit Hjorth Rasmussen.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder