Træner nu til OL efter en brækket ryg i maj

Træner nu til OL efter en brækket ryg i maj

Den olympiske kandidat i ski cross, 28 årige Sophie Fjellvang-Sølling fra Københavns Skiklub, brækkede ryggen i slutningen af maj måned. Få dage senere fik hun opereret fire titanium skruer ind i r

Online: 12/09 2009

Den olympiske kandidat i ski cross, 28 årige Sophie Fjellvang-Sølling fra Københavns Skiklub, brækkede ryggen i slutningen af maj måned. Få dage senere fik hun opereret fire titanium skruer ind i ryggen for at stabilisere den brækkede/knuste hvirvel.



Herefter fulgte et omfattende genoptræningsprogram tilrettelagt at Team Danmarks idrætsmedicinske eksperter. Nu har Sophie fået lov til at genoptage selve skitræningen. I går kørte hun sit første sving på ski efter den alvorlige rygskade.



- Lige nu er jeg super glad over at have fået ski under fødderne igen, fortæller Sophie Fjellvang-Sølling. Selvfølgelig er jeg træt efter min første dag på ski i mange måneder. Men samtidig er jeg lettet over, at jeg nu er i gang med min skimæssige træning frem mod OL Ventetiden har været lang.



Den Team Danmark støttede trup har base i Saas Fee og på Kvitfjell
Team Danmark støtter Sophie Fjellvang-Sølling, og hele staben bag Sophies olympiske satsning er med i Saas Fee. Det gælder den sportslige koordinator, Magnus Wonsyld, holdleder (og ægtemand) Nikolaj Fjellvang-Sølling og servicemand, Marcos Ruiz Navarro fra Spanien.



De næste måneder har den lille danske trup base i Saas Fee i Schweiz, hvor mange af Sophies konkurrenter – og venner – fra World Cuppen også træner. I slutningen af efteråret trækker danskerne ned fra gletsjeren i Schweiz og rejser til Kvitfjell i Norge for at skærpe formen frem mod World Cup starten den 21. december.



Skader og sygdom har været et forhindringsløb
I de seneste år har Sophie Fjellvang-Sølling været igennem en nærmest uendelig række af uheld. Et forhindringsløb uden lige:



- En brækket hæl i efteråret 2007, et brækket skinneben i januar 2008, en korsbåndskade i februar 2009, en knust ryghvirvel i maj 2009 – afsluttende med en blodprop i benet i august 2009.



Sophie er tilsyneladende disponeret for blodpropper. Allerede som 16 årig fik hun en blodprop og for tre år siden blev hun også ramt. I august i år skete det for tredje gang, men heldigvis følger Team Danmarks idrætsmedicinske eksperter Sophie tæt. Det er således Team Danmarks idrætsmedicinske chef, Morten Storegaard, der har givet Sophie grønt lys til at starte skitræningen.



Skræmmende viljestyrke

Mange idrætsfolk var stået af for længe siden, hvis de havde mødt den samme modgang som den danske skidronning. Men Sophie er så viljestærk, at man næsten bliver skræmt af at følge hende. Hun vil til OL for at kæmpe om medaljer, og med fredagens skitur tog hun et vigtigt skridt på den olympiske rejse.


Træner nu til OL efter en brækket ryg i maj - Billede 328

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen