« Til oversigten

Offpiste guideuddannelse i Canada

Efter at have uddannet ca. 800 unge danske skiinstruktører siden 2012 etablerer Snowminds for første gang nogensinde en dansk organiseret offpiste guideuddannelse i Canada

Det er blot en lille måned siden at det lille skifirma Snowminds fejrede deres 5 års jubilæum, men i de 5 år har de til gengæld haft travlt og uddannet mere end 800 danske skiinstruktører i bl.a. Canada, Japan og Østrig. Virksomheden, der efterhånden er blevet en institution i det danske skimiljø og samarbejder bredt med flere aktører, har hjulpet deres instruktører med job i fjerne egne på 6 kontinenter, som udover Østrig tæller Afrika, Australien, Argentina, Canada og Japan.

Det seneste år har drengene bag Snowminds arbejdet hårdt i kulissen på at kunne præsentere et nyt projekt, der afspejler den øgede interesse for freeskiing i det danske skimiljø. Til den kommende vinter vil de for første gang nogensinde lancere en dansk organiseret offpiste guideuddannelse i Canada, som en håndfuld af 8 heldige danskere skientusiaster får mulighed for at deltage på.


”I vinters uddannede vi for første gang skilærere på canadisk grund og det var en kæmpe øjenåbner for os. For det første er canadierne et fantastisk folkefærd, dybt dedikeret til skiløb og meget entusiastiske omkring ikke mindst powderskiløb. Powderen har altid været en central del af skiløbet, hvor de unge nærmest lærer at køre pudder før de kører piste, så med den øgede interesse vi har mærket for freeskiing, så var det helt oplagt at kaste os ud i dette projekt med afsæt i powderens moderland.” udtaler Christoffer Vorre, medstifter og direktør i Snowminds.

Unikt samarbejde med etablerede canadiske aktører

Det nye offpiste guide program er blevet til i samarbejde med flere af Canadas mest etablerede aktører, som bl.a. tæller Canadian Avalanche Association (CAA), Sun Peaks skiskole og en af Canadas førende bjergguider. Programmet starter i januar og slutter sent i marts, og er skræddersyet til at træne kursisterne op til at bestå den internationalt anerkendte Operation Level 1 uddannelse hos the Canadian Avalanche Association.

Snowminds offpiste kursus indeholder 20 dages offpiste træning i Sun Peaks, hvorefter kursisterne rejser til Jasper National Park, hvor CAA’s 8 dage lange Operation Level 1 uddannelse finder sted. Kursuslederen er en erfaren herre, med mange års erfaring med guide fra bl.a. det verdenskendte Mike Wiegele Heliskiing Resort.

”Vi er ekstremt spændte på det nye tiltag og meget stolte over, at vi har kunnet skabe denne mulighed i så stærkt et setup. Vi synes det er helt fantastisk at vi kan hjælpe 8 danske skientusiaster med at tage de første skridt mod drømmen om en karriere som offpiste guider, eller som minimum give dem deres livs oplevelse i den Canadiske vildmark. Vores team i Sun Peaks og instruktørerne hos CAA er ekstremt dygtige, venlige og entusiastiske instruktører, som med garanti vil skabe rammerne om en unik oplevelse og et læringsforløb, hvilket harmonerer perfekt med vores målsætning hos Snowminds om at skabe tryghed, fællesskab og oplevelser for livet i de unges sabbatår” uddyber Christoffer videre.

> Læs mere om offpiste guideuddannelsen her.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder