Vemdalen bliver endnu bedre

Vemdalen bliver endnu bedre

SkiStar udvikler nyt skiområde i Vemdalen, og allerede denne vinter bliver der mulighed for mere skiløb til en fordelagtig kronekurs.

Sveriges tredje største skiområde, Vemdalen, udvikles og bliver endnu større. Interessen for Vemdalen er vokset enormt de seneste år med rekordmange besøg og skidage. For at øge kapaciteten og optimere fordelingen af gæsterne på ski-destinationen er der derfor investeret i et nyt 400 hektar stort område, som skal udvikles i de kommende år. Til denne vinters gæster udvides den populære pist 'Turisten' i Vemdalen. Der introduceres også ubemandede shops, som ligesom på flere andre svenske destinationer holder døgnåbent.

Investeringen i et 400 hektar stort område i Vemdalen skal udvikles i de kommende år med 50 hektar pister og lifter. Området har en god hældning og egner sig rigtig godt til alpint skiløb. Når området er færdigudviklet, skal det bygges sammen med det eksisterende skiområde ved Skalspasset. Om sommeren kan området bruges til cykling og vandreture. Investeringen gør det også muligt at bygge flere attraktive lejligheder og hytter på fjeldet.

Allerede denne vinter bliver der mulighed for mere skiløb på den centrale pist Turisten, der bliver forlænget helt til toppen af fjeldet Hovde og stoleliften Hovde Express.

Det er piste nr. 8 der forlænges til toppen af lift G Hovde ekspress

For dem, der ikke har tid til at gå i butikker, mens lifterne er åbne, er der også godt nyt. I Sälen og Åre der vil de ubemandede Shops holde åbent 24 timer i døgnet. Her kan man nemt og smidigt kan gå ind og købe et udvalg af nødvendige produkter med en app.

"- Vi udvikler vores destination til fremtiden og for at vores gæster får endnu mere ud af deres ferie i Vemdalen. Nu arbejder vi intensivt på at forbedre vores centrale pist Turisten, som vi ved, er værdsat af mange gæster. For de danske gæster er der lige nu en uhørt fordelagtig kronekurs, så vi håber at se endnu flere danske gæster hos os denne vinter," siger Anders Lundqvist, destinationschef for Vemdalen.

Et udvalg af nyheder og forbedringer i SkiStar Vemdalen vinter 2022/2023:

  • Den populære og centrale røde pist Turisten udvides og forlænges til toppen af fjeldet Hovde og stoleliften Hovde Express. Den øverste del udgraves for at skabe et bedre flow i pisten. Turisten bliver oplyst og får forstærket sit snekanonsystem.
  • SkiStar Cross Country Arena flytter ind i Björnrike. Her er i alt 7,5 km spor fordelt på fire løjper, hvoraf 3 km bliver oplyste. Toiletter, voksrum og varmestue ligger ved siden af arenaen.
  • Snekanonsystemet forstærkes generelt med mulighed for snelægning i Torgbacken og i Björnvallens liftspor i Björnrike.

Læs mere om skiferie i Vemdalen her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Vemdalen
Fakta om Vemdalen
Skiområdet: 500-900 m.o.h.
Byen: 500 m.o.h.

58 pister i alt
19 km grøn
13 km blå
15 km rød
11 km sort

Lifter: 36 stk. / 28.000 pers/time

Slæbelifter: 29
Stolelifter: 6

Mere om skiferie i Vemdalen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen