Skisæsonen buldrer for alvor

Skisæsonen buldrer for alvor

Det vælter ind med gode og glade snemeldinger fra vores udsendte i særligt de østrigske alper. Vinteren har været sløv i optrækket og har haft lidt svært ved at levere store snemængder.

Skiløb har hele tiden været muligt på pisterne - mange steder reddet af kunstsne, mens skiløb udenfor pisterne i praksis ikke har været muligt, eller i al fald ikke dybt. Men i sidste uge kom sneen så endelig. Det hvide guld dryssede fra himlen over det meste af alperne. Det fik et par af vores mest snehungrende udsendte til, at pakke bilen og køre mod Østrig, nærmere bestemt Bad Gastein

Vi startede dog ikke vores spontane puddertur i Bad Gastein. Vi slog et smut forbi Hochkonig (Maria Alm og Dienten). Dette gjorde vi fordi efterretningerne indikerede, at der var faldet mere sne her end de andre steder i Ski Amadé, men også fordi bjergene her reelt er græsmarker. Som freerider der er lidt usikker på om der er "bund" i sneen er det alt andet lige rarere, at gå igennem sneen for så at ramme græs fremfor at ramme klippebund.

Maria Alm skuffede ikke - vi kørte frisk pudder dagen lang. Det var ikke rigtigt andre end os som gjorde, så det blev til flere first tracks end vi havde turdet håbe på.

Herefter gik turen til Bad Gastein, hvor vi havde et noget større lokalkendskab, men også en viden om at terrænnet her er mere klippefyldt, hvorfor offpisten fordrer lidt mere sne end på græsmarkerne i Maria Alm.

Vi startede lidt forsigtigt ud for at få en indsigt i hvor den bedste sne lå. Sneen der var faldet hidtil var kommet samtidig med, at det havde blæst, så der var stor forskel på læ og luv-sider. Stille og roligt fik vi indblik i hvor al den gode sne lå. Og heldigvis var ugen generelt præget af store snefald, ja fredag var reelt en snestorm. Så hvor vi startede ud om mandagen med at køre rundt på hvad der lignede listefødder, sluttede vi fredag med bare at hamre ned over alt. Både i skov og i klippefyldt terræn. Nu var der bund i skidtet og det ubekymrede pudderskiløb tog til. Smilene blev bredere og bredere - og det der hjemmefra var aftalt som en 4-dages-tur blev efter et par opkald til flinke arbejdsgivere opgraderet til en 5-dages-tur. Det var fysisk ikke muligt, at forlade "powder-heaven".

Alt i alt - 5 dage i pudder fra morgen til aften. Hvoraf langt hovedparten af de mange tusinde sving blev lavet i helt uberørt sne. Vi var tæt på de eneste som kørte rundt på brede ski. Ja, rent faktisk var vi så heldige at det lille delområde Graukogel havde første åbningsdag mens vi var der. Vi var vel alt i alt 25 mennesker på ski i det delområde den dag. Hvilket så også betød, at vi som dagens sidste tur prøvede noget så sjældent, at køre regulær pudder på en sort piste. Her havde simpelthen ikke været mere end 5-6 skiløbere før os. På en stejl sorte piste, lidt efter kl. 16. Vildt!

Ikke noget under, at man stadig sidder her med et let saligt smil på læberne.

Sne og forhold var i princippet alt for gode til at bruge tid på at skyde video og billeder. Ingen GoPro, ingen store kameraer - bare skiløb, keeping it simple. Og dog... vi blev alligevel nødt til at lege lidt med slowmo på vores respektive telefoner. Så hermed en lille video som er 100% skudt af vores mobiletelefoner.

Video fra dagene i powder heaven:

Vi har aktuelt to udsendte i Saalbach og de får lavet masser af friske spor:

Norge og Sverige har også fået masser af sne:

Forrige uges kraftige snefald i de norske og svenske fjelde, har givet ekstra travlhed på destinationerne. Op mod 35 cm kom dumpende ned på flere destinationer heriblandt: Hemsedal, Trysil, Åre, Sälen og Vemdalen. 
Den meget sne, har også gjort at endnu flere pister nu er åbne på destinationerne.

"Fantastisk at vi har fået så meget sne, nu åbner vi nye piste hele tiden. Efter snevejr kommer sol, kaldes det, og det har virkelig holdt stik denne gang. Vi har haft nogle helt vildt gode skidage i weekenden, og i følge prognoserne venter der os flere flotte dager i denne uge" Udtaler Linda Morrel Pr-chef i Skistar.

Snedybden nærmer sig en meter på flere steder i de norske og svenske fjelde. 

Her en skøn film fra Hemsedal efter deres snefald:

Kläppen i Sverige har også fået godt med sne:

Derudover er store snefald, blevet afløst af kaiserwetter de fleste steder i Frankrig.

Her også lidt video fra Italienske Livigno optaget d.13/1 2017:

Så står man og skal afsted på ski indenfor de næste par uger, kan man roligt glæde sig. Der er virkelig gode forhold og masser af sne.

> Se livewebcams her.
> Find aktuelle restpladser til sneen her.
> Hvor der falder mest sne den kommende tid her.

Giv lige snevejret et like her:



Her lidt flere billeder fra sidste uges ture ud i den nyfaldne sne i Østrig:
Kæmpe thumps up til det store snefald






Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen