Markus Kilsgaard vandt FIS konkurrence i weekenden

Det kun 17 årige stortalent Markus Kilsgaard fra Skiklubben Hareskov vandt lørdag eftermiddag sin første FIS konkurrence, da han i norske Geilo var hurtigst af alle i det 160 mands store felt.

Online: 23/11 2009

Det kun 17 årige stortalent Markus Kilsgaard fra Skiklubben Hareskov vandt lørdag eftermiddag sin første FIS konkurrence, da han i norske Geilo var hurtigst af alle i det 160 mands store felt.



De 160 løbere kommer fra 15 forskellige nationer – eksempelvis deltog hele det tyske og norske Ungdomslandshold.



Hele det skandinaviske alpinmiljø kender Markus’ potentiale. Men sidste vinter afspejlede resultaterne ikke hans reelle niveau. Men med sejren i weekenden har han dokumenteret sit potentiale. Og det giver ro hos den unge dansker.



- Jeg har det skønt lige nu. Helt ubeskriveligt. Det er en kolossal lettelse at få min første sejr allerede her i sæsonens første konkurrence week-end, lyder det fra Markus Kilsgaard i telefonen fra Geilo efter sejrsceremonien.



Stod for presset i 2.gennemløb

Markus Kilsgaards præstation sættes i relief af, at han lå nummer et efter første gennemløb. Det er sjældent, at en ung løber kan stå for presset, når han i andet gennemløb kommer frem i startboksen og begynder at tænke på, hvor meget der står på spil. Som regel taber den unge løber kampen mod nerverne. Men Markus stod distancen:



- Selvfølgelig var jeg nervøs, og jeg brugte også lidt tid på at komme helt op i gear i andet gennemløb. Men jeg stod for presset, og det er jeg virkelig stolt af, siger en ærlig Kilsgaard.



Der ligger mange konkurrencer og venter for den unge skiløber i de kommende måneder. Allerede på tirsdag skal Markus Kilsgaard i kamp igen. Denne gang i Super G i Hemsedal, hvor han i øvrigt får følgeskab af Johnny Albertsen fra Roskilde Skiklub.



Markus er den yngste danske FIS vinder

Markus er den fjerde danske alpine skiløber, der har stået øverst på podiet i en FIS konkurrence – Tejs Broberg, Johnny Albertsen og Sophie Fjellvang-Sølling var de første tre. Men Markus er den første, som har gjort det allerede som 17 årig. Tejs, Johnny og Sophie var alle i 20’erne, da de slog igennem.

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen