Rejsebureau melder om enorm rejselyst: Danskerne vil på ferie i påsken

Rejsebureau melder om enorm rejselyst: Danskerne vil på ferie i påsken

Danskernes rejselyst er for alvor tilbage, viser nye bookingtal fra Sunweb for årets påskeferie. Rejsebureauet melder om en stigning på hele 205 % i påskebookinger sammenlignet med 2019.

Påskeferien har altid været en populær tid på året for rejselystne danskere, for tager man bare et par enkelte fridage i forbindelse med påsken, byder foråret på en uges ferie, der kan nydes på både ski-, storby- og badeferie.

I år ser rejsebranchen ud til for alvor at have rystet coronaen af sig, og det mærker man også hos rejsebureauet Sunweb, der netop har opgjort sine bookingtal for påskeperioden.

Stigning på 205% siden 2019

Her har tusindvis af danskere booket rejser i påskeferien uden for Danmarks grænser, både mod varmere himmelstrøg og for at mærke den friske puddersne under skiene i alperne.

Sammenlignet med samme periode sidste år er antallet af rejsende i påsken steget med 118 %, og kigger man tilbage på 2019, er stigningen på hele 205 %.

Det ser lyst ud

”Vi er vildt glade for at se, at danskernes rejselyst ikke længere ligger gemt væk i en kuffert på loftet, men er tilbage i fuldt forårsflor til påsken i år. Inflationen, som ellers også udfordrer rigtig mange, ser umiddelbart heller ikke ud til at påvirke lysten til påskeferie i udlandet. Hos Sunweb oplever vi, at flere booker påskerejser hos os i år end de forrige år. Så det ser lyst ud for den internationale turisme, der jo ellers virkelig har lidt under pandemien,” siger Martin Smidstrup, Country Manager hos Sunweb i Danmark.

Markant stigning i skirejser

For de sneglade rejsende er det især alperne i Frankrig og Østrig, der trækker i påsken. Generelt melder rejsebureauet om en markant stigning i skirejser sydpå i årets påskeuge.

”Vi sælger generelt flere rejser i 2023, end vi gjorde i fx 2019. Sunweb er som rejsebureau blevet en større spiller i Danmark over de seneste år, men det virker også til, at danskerne har noget at indhente for de ’tabte’ rejseår. At Frankrig er blevet et utroligt populært rejsemål i påsken, skyldes især, at skigæster går efter destinationer med lang skisæson, og der byder Frankrig på mange gode højtliggende skisportssteder som fx Val Thorens,” siger Martin Smidstrup.

- Læs mere om skiferie i påsken

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen