« Til oversigten

Livigno har kæmpet for at få ny gondol klar til vinteren

Efter en sommer, hvor det Italienske skiområde har kæmpet for at få liften færdig, er den nu blevet testet. Det endelige resultat bliver færre liftkøer og mere komfort.

Måske har du travlt herhjemme i Danmark, men der er gode odds for, at der er nogle arbejdere i det nordlige Italien, som har det værre. I Livigno har de nemlig kun haft en sommer til at bakse to kabinelifter op på bjerget. De kommer til at stå i forlængelse af hinanden, så de i praksis kommer til at stå i forlængelse af hinanden.

Endnu mere effektivitet og komfort

Byen Livigno ligger i de norditalienske alper, lige ved grænsen til Schweiz, hvorfor den har toldfri status. Området kan prale af ca. 110 kilometer særdeles velfriserede pister, og så er det desuden også verdenskendte for deres fantastiske liftsystemer, som sørger for, at man meget sjældent står i kø ved lifterne. Med den nye lift, bliver liftkøer et endnu sjældnere syn.

De to lifter er til sammen omtrent 3 kilometer lange og kommer til at servicere 900 højdemeter. Italienerne havde blot en sommer til at bygge tre helt nye liftstationer (i dalen, på midten og på toppen) og sætte de 29 pyloner, som skal bære kablerne, op. Det skulle alt sammen gøres under den meget uforudsigelige sommer, som området som regel oplever, hvor høj varme og snevejr kan opleves på samme dag.

Liftsystemet er leveret af Doppelmayr og kabinerne er leveret af CWA. CWA kalder selv modellen for ekstra komfortabel. Der er masser af plads, mere komfortable sæder end i standardversionen og så kan liften bære alle former for ski og snowboards - også de brede offpisteski.

Lige akkurat færdig

Chefen for Carosello 3000 (skiområdet), Stefano Cusini, var optimistisk fra starten, men var udmærket klar over, at der skulle en del hårdt arbejde og en slat held til, hvis det skulle lykkes at få byggeriet færdigt, før sneen kom. Heldigvis lykkedes det at få selve byggeriet færdigt, lige før flere store vinterstorme hamrede ind over alperne og efterlod op mod en meter sne på bjergene omkring Livigno.

Testfasen gik godt, så nu kan de tusindvis af skiløbere, som til vinter sætter kursen mod Livigno, nyde godt af den topmoderne skilift.

Se en video om konstruktionen i videoen her: 

Læs mere om skiferie i Livigno her


Næste »« Forrige

Se alle nyheder