Kend din powder!

Kend din powder!

Jeg tror, at vi alle kan nikke genkendende til, at følelsen af frisk powder, first-tracks og brede planker under fødderne er noget af det fedeste, der findes.

Men inden du bliver for ekstatisk og hopper ud i den dybe sne, er det godt at have styr på nogle enkelte ting – det forklarer vi heldigvis mere om lige her!

Kend de forskellige typer af sne:
Der findes forskellige typer af sne, hvor den ultimative freeriders drøm er det, som hedder puddersne. Puddersne er optimalt, fordi det er luftigt og derfor ikke er tungt at køre i – og det er aller bedst, hvis der er bund i, så du ikke synker lige igennem.

En anden type sne, vi ofte stifter bekendtskab med, er den mere klæbrige sne. Den falder ved en temperatur omkring 0 grader, og er helt perfekt til undervisning på pisterne, eller til at bygge snemænd af. Dog er den også tungere, og du vil også opleve at den giver mere sved på panden at køre i….

Gode råd inden du hopper i den friske powder: 
Først og fremmest er det vigtigt at have udstyret i orden, tjekke vejrudsigter, sneens lag og lavineadvarsler for at orientere dig om lavinefare.

Derudover anbefaler vi, at du som minimum medbringer:
• En ABS lavinerygsæk (den hjælper med at holde dig i overfladen, hvis du skulle blive fanget i en lavine)
• En skovl (helst sammenklappelig)
• En..... 

Du kan læse resten af de gode råd lige her.

Men du kan selvfølgelig også bare tilmelde dig vores PowderWeek, så slipper du for alt bøvlet selv. 

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen