Iran – skiløb i mellemøsten

Iran – skiløb i mellemøsten

Online: 16/09 2013

Vi kunne ikke holde os væk fra Iran. Så stort var det sidste gang vi var der og her forklarer vi hvorfor. Iran er, hvad Alperne var for lang tid siden – store oppustede vidder med et par tusinde meter over havet, klipper, hængedriver og bølgende dale, som er åbne til dig. Iranerne bor selv tæt på liftern. Ofte er du næsten helt alene i liftkøen, bortset fra ski-venner og guide selvfølgelig. Turen foregår over otte dage og er ulig noget, du før har oplevet. Det er derfor, vi gør et comeback til Iran.

For at hjælpe dig bedst muligt med at få mest ud af din ferie i Alborz-bjergene, er det vigtigt at være en bekendt skiløber med en forkærlighed for off-piste i al slags vejr. Forvent at hver dag er en ny udfordring, og at der forekommer ting du er ikke forberedt på. Her kender man ikke til svensk orden, men tager i stedet hver dag som den kommer. Det er netop det der er charmen – du får pludseligt at se ruten bliver ændret med stor optimise, eller så vil du blive tilbudt chai te fra den venlige lokalbefolkning, der er nysgerrige når der er besøgende. Selvfølgelig rejser vi i en lille gruppe med en svensk bjergguide, der kender området fra tidligere besøg.

Vi tager afsted i uge 10. Flyet går fra London til Teheran med KLM via Amsterdam. Derefter tager vi transfer på ca 1,5-3 timer, afhængig af trafikpropper til Shemshak hvor vi vil bo på Hotel Shemshak. Et simpelt hotel, som engang blev bygget som boplads for Shahen af Iran og hans familie. Skiløbet foregår i Shemshak, Darbandsar og Dizin. Hele ugen har vi en chauffør til at hente os efter hvert afsluttet skiløb, der efterlader os på den næste skilift og så videre. Dermed optimerer vi vores skiløb og kan vælge de bedste steder. Totalt bliver det otte og en halv-dags tur med seks hele dage på ski og en hviledag.



Iran – skiløb i mellemøsten - Billede 1440
Iran – skiløb i mellemøsten - Billede 1441

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen