DANSKI
Nyhed fra DANSKI. Se oversigt med alle nyheder fra DANSKI her
« Til oversigten

Gode råd til offpisten

Vil du gerne udfordre dit skiløb og komme lidt væk fra pisterne? Så er der en række ting, som du skal være opmærksom på. Derfor giver en af Danskis eksperter, Rasmus Lundby, sine anbefalinger til dig, som gerne vil stå offpiste.


Rasmus Lundby er en af Danmarks mest erfarne skilærere, og han ved rigtig meget om offpiste. Han ved, hvad du skal være opmærksom på, når du vil køre offpiste, og hvilket sikkerhedsudstyr du bør anskaffe.

FLERE OG FLERE PÅ OFFPISTE
Igennem de seneste år har udviklingen af skiudstyr gjort, at der er langt flere skiløbere der kommer ud i offpisten. Dette er primært forårsaget af skienes design, hvor de bredere ski gør det lettere at kontrollere svingene i dyb sne. Rasmus Lundby synes det er fedt, at flere skiløbere kan mærke glæden ved at køre i uberørt nysne – men der er også en bagside af medaljen.

RISIKOVURDERING
Når man vælger at forlade de afmærkede pister, er der mange der kommer ud nogle steder, hvor de ikke har erfaring til at vurdere, den risiko der kan være.

– En støvlavine kan opnå en hastighed på 250 km/t, hvilket gør det umuligt at komme væk, hvis man er i lavinens bane. Derfor har man brug for at vide, hvilke steder der har lavinefare, og det kræver meget erfaring, siger Rasmus Lundby.

Derfor har Rasmus Lundby tre råd til dig, der gerne vil køre offpiste:
Råd 1 – Hyr lokal bjergguide
Råd 2 – Få styr på dit basis udstyr
Råd 3 – Lær at bruge dit udstyr

Læs mere om de tre råd og få flere tips og tricks her.

Næste »« Forrige

Se flere nyheder fra DANSKI - Se alle nyheder