« Til oversigten

”Nyt” spændende skiområde i Norge

Gausta Skisenter er – endnu – ukendt for mange, men området byder på mange spændende muligheder – tæt på Danmark…

Der er spændende nyt fra Norge, hvor der kun 180 kilometer fra Oslo gemmer sig det, der måske i nær fremtid bliver Norges 5. største sammenhængende skiområde: Gausta Skisenter.

Med 35 pister og 35 pistekilometer hører området allerede til blandt de større i Norge, men der er store planer for området, der er en sammenlægning af de to skicentre Gaustablikk og Gaustatoppen.

Foto: Gausta.com


Omfattende udbygning

I år arbejder de med at udbygge infrastrukturen; bredere pister, opgradering af liftsystemet og udbygning af anlægget til produktion af kunstsne. Derudover er der etableret nyt børneområde og ny fun park. Samlet løber investeringen op i 40 millioner norske kroner.

Men det stopper ikke her. For allerede næste år er der planlagt yderligere forbedringer med blandt andet nye pister og lifter – målet er at forbinde det nuværende område med Telemarkens højeste top Gaustatoppen (1.883 meter).

Hvis det lykkes giver det mulighed for at genskabe en legendarisk piste fra 1939 med start på Gaustatoppen og et fald på hele 1.650 højdemeter til Dale – en piste der både i længde og fald vil kunne måle sig med fx world cup pisten i Kitzbühel.

Foto: Gausta.com

Du får 1.650 højdemeter fra toppen og ned til dalen.

Er du til kombineret familieferie og randonée, så byder Gausta på mange muligheder, der kan udfordre både ung som gammel. Vi pønser på en tur, gør du? 

Læs mere om Gausta her.

Book din skiferie til Gausta her. 

Foto: Gausta.com

Der bliver pludselig masser af højdemeter i området

Foto: Gausta.com

Der vil være fantastiske muligheder for offpiste og skitouring/randonée


Næste »« Forrige

Se alle nyheder