Danskerne vil selv sammensætte skiferien

Glem alt om færdige pakkerejser og busture til de franske alper. Når danskerne skal på skiferie foretrækker 7 ud af 10 at sammensætte deres egen skiferie.

Online: 09/11 2010

Glem alt om færdige pakkerejser og busture til de franske alper. Når danskerne skal på skiferie foretrækker 7 ud af 10 at sammensætte deres egen skiferie. Typisk tager vi en uges tid til Norge, Østrig eller Sverige med familien, og langt de fleste tager bilen med på skiferien. Men den lange køretur kan være opslidende og går ud over humøret. Derfor tilbyder DFDS Seaways nu at man kan få bilen gratis med ombord på skibet til Oslo, hvis man booker sin skiferie allerede nu.

Danskerne vil selv planlægge deres skiferie, og langt de fleste tager bilen med, viser en undersøgelse foretaget for rederiet DFDS Seaways blandt 3.245 danskere fra hele landet. Nu introducerer DFDS Seaways et first-mover tilbud, så de hurtige kan få bilen gratis med på skibet til Oslo.

Danskerne sammensætter selv deres skiferie
For 1,7 mio. danskere er det blevet et fast årligt indslag at tage af sted på skiferie. Men frem for at købe en færdig pakkerejse, vælger 7 ud af 10 (69 pct.) selv at sammensætte deres skiferie og booke overnatning og transport hver for sig.

Selvom vi selv vil sammensætte vores skiferie, er der visse træk der går igen blandt de skilystne danskere. Som oftest tager danskerne således på skiferie i Norge (51 pct.) efterfulgt af Østrig eller Sverige, og vi tager typisk af sted en uge af gangen. Oftest rejser vi med familien, og størstedelen af danskerne tager af sted i bil. Sidste år valgte hele 67 pct. således at rejse på skiferie i bil.

Fordelen ved at have bilen med på skiferien er bl.a., at der er plads til hele familien og al bagagen samt mulighed for større fleksibilitet og mobilitet på destinationen. Men det kan også være opslidende og udmattende at køre halve og hele døgn med skrigende børn på bagsædet, alt for lidt benplads og dårlige muligheder for at sove undervejs. En køretur på 600 km uden pauser undervejs går ud over humøret og kan dræne de fleste for energi.

På ski ad søvejen – tilbud til de hurtige
Nu er der dog godt nyt til dem, der gerne vil have bilen med, men som ønsker at få en god start på skiferien og ankomme friske og veludhvilede til destinationen. DFDS Seaways tilbyder nu de danskere, som booker deres skiferie tidligt, at de kan få bilen gratis med ombord på skibet fra København til Oslo.

Fra Oslo er der kun ca. 3 timers kørsel til mange af de populære skisteder i både Norge og Sverige, og tager man af sted om aftenen, ankommer man i Oslo næste morgen og kan være ude på ski allerede lidt over middag. Således kan man spare den lange køretur og benzinen, og man kan samtidigt nyde den smukke udsigt til Oslofjorden og skibets mange faciliteter undervejs.

”I rejsebranchen ser man ofte, at der er penge at spare ved at vente med at booke rejsen til sidste øjeblik, men hos DFDS Seaways vil vi gerne belønne alle dem, som planlægger deres skiferie i god tid og booker rejsen tidligt. Og da vi oplever, at mange danskere gerne vil have deres bil med på skiferien til Norge eller Sverige, har vi nu indført dette ’first-mover’ tilbud, hvor folk kan få bilen gratis med ombord, hvis de bestiller allerede nu,” siger Kim Heiberg, landechef for DFDS Seaways.


Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen