« Til oversigten

Danske skilærere giver afrikanere skiundervisning

Det unge selskab Blivskiinstruktor.dk har sendt skiinstruktører til den lille, afrikanske stat Lesotho for at lære lokale om skiløb

Online: 04/07 2013

Kan man stå på ski i Afrika – om sommeren? Det spørgsmål stillede stifterne bag virksomheden Blivskiinstruktor.dk sig selv og fik et overraskende ja som svar.

Derfor sendte man, som det første danske bureau nogensinde, for to uger siden skiinstruktører til et af kontinentets meget få skiområder, Afriski, som ligger i 3.000 meters højde i den sydafrikanske stat Lesotho.
”Det kom helt bag på os, at man overhovedet kan stå på ski i Afrika. Men efter at have besøgt Afriski har vi selv set, at interessen er enorm, og derfor fik vi hurtigt lyst til at kaste os ud i projektet,” siger Christoffer Vorre, medejer og direktør i Blivskiinstruktor.dk, som blev stiftet i 2012 og havde 61 skiinstruktører som arbejdede i som skilærere Østrig denne vinter.

Festlig afterski
Marianne Clausen, 20 år, er en af de danske skilærere, som har taget turen til Lesotho for Blivskiinstruktor.dk. Og det har på alle måder været en stor og anderledes oplevelse, fortæller hun.
”Bare tanken om at stå på ski hernede var noget, jeg skulle vænne mig til. Det er jo Afrika! Men det er så fedt at mærke glæden ved skiløb hernede, og de afrikanske børn er meget lærenemme,” siger Marianne Clausen, som kom til Lesotho efter en sæson som skilærer i Østrig.
Og der har til hendes overraskelse været en række ligheder mellem skiløb i det europæiske alpeland og Lesotho. Specielt når skiene ikke er på.
”Jeg troede helt ærligt ikke, at konceptet afterski fandtes hernede. Men når skidagen er ovre, er der virkelig gang i den. Gæsterne fester og danser, og det er fedt at være en del af,” siger Marianne Clausen.

Unikt for gæsterne
For lederen af skiskolen i Afriski, Mike Todd, har det været en stor gevinst at få de danske skilærere til Lesotho.
”Europæere har en helt anden forståelse for skiløb. Så vores gæster føler, at de får en unik oplevelse ved at blive undervist af de danske instruktører, fordi de har styr på teknikkerne og traditionerne omkring skiløb,” siger han.
Mike Todd håber derfor, at der næste vinter kan komme endnu flere danske instruktører til det lille skiområde i Lesotho.


Danske skilærere giver afrikanere skiundervisning - Billede 1385
Danske skilærere giver afrikanere skiundervisning - Billede 1386
Danske skilærere giver afrikanere skiundervisning - Billede 1387


Næste »« Forrige

Se alle nyheder