Nyt ishotel indenfor rækkevidde

Nyt ishotel indenfor rækkevidde

Skandinaviens sydligste ishotel er netop åbnet lige udenfor Lillehammer, som ligger blot 2½ times kørsel nord for Oslo. Dermed er den store oplevelse at overnatte i værelser af is og sne nu kommet

Online: 11/01 2008

Skandinaviens sydligste ishotel er netop åbnet lige udenfor Lillehammer, som ligger blot 2½ times kørsel nord for Oslo. Dermed er den store oplevelse at overnatte i værelser af is og sne nu kommet indenfor rækkevidde for danskerne.

Oplev alternativ overnatning
Ishotellet åbner i Hunderfossen Vinterpark, som ligger lige ved det populære skiområde Hafjell. Hotellet er blevet en realitet, efter den populære vinterpark flere gange har fået forespørgsler på nye overnatningsmuligheder.

”Vi har mærket, at folk ønsker alternative måder at overnatte på. Så vi fandt ud af, at et ishotel kunne være et spændende produkt at tilbyde,” fortæller Jarle Nereng, vinterparkchef i Hunderfossen.

50 tons is og 1000 m3 sne
Inden hotellet kunne åbne den 29. december 2007, er omtrent 1000 kubikmeter sne og 50 tons is blevet transporteret til parken til opbygning og udsmykning. Gæsterne kan gå på opdagelse i lobbyen og isbaren i hele parkens åbningstid og indlogere sig på de 13 værelser, som i alt har plads til 40 mennesker.

”Hotellet vil være en fin, ekstra oplevelse for Vinterparkens gæster. Man kan enten besøge det om aftenen eller overnatte og dermed få en helt unik oplevelse,” forklarer Jarle Nereng.

Eventyrslotte, isbowling og meget andet
Hunderfossen Vinterpark ligger lige ved det særdeles populære skiområde Hafjell, så den er en oplagt destination for mange skigæster, som ud over ishotellet blandt andet også vil kunne køre på snescootere, spille curling og isbowling, gå på opdagelse i eventyrslottet og eventyrgrotten og se enestående fyrværkerishows.

”Parken har åbent om aftenen. Så man kan fint kombinere, at man står på ski om dagen og tager i Vinterparken om aftenen – der kommer lyset og mystikken også bedst frem,” siger Jarle Nereng.

Husk uldent undertøj
Vil man opleve at overnatte i is og sne, skal man være forberedt på værelsestemperaturer mellem -3 og -7 grader. Heldigvis ligger man lunt på tykke skind og får termosoveposer, der kan tåle ned til -30 grader, men alligevel er uldne sokker, uldent undertøj og en tynd hue en god idé – og så skal man være ude i god tid.
”Vi har allerede fået reservationer til 2009 og 2010, men vi har plads til flere, så det er bare om at tage kontakt,” fortæller Jarle Nereng

Fotos:
Brudesuite - Frank Klische, Lillehammer Turist
Reception - Vinterparken.no


Nyt ishotel indenfor rækkevidde - Billede 119
Nyt ishotel indenfor rækkevidde - Billede 120

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen