Nytårsaften = Offentlig sygeforsikring ændres!

Hvis du vågner med hovedpine tirsdag morgen er det ikke den eneste hovedpine du risikere at få i 2008. Men hovedpinen tirsdag har mindre økonomiske konsekvenser end den du kan få i løbet af skisæso

Online: 29/12 2007

Hvis du vågner med hovedpine tirsdag morgen er det ikke den eneste hovedpine du risikere at få i 2008. Men hovedpinen tirsdag har mindre økonomiske konsekvenser end den du kan få i løbet af skisæsonen.

Mens du gik ind i det nye år blev reglerne for den offentlige sygesikring ændret. Vi repetere her lige de to ændringer:

1) Det geografiske dækningsområde indskrænkes til kun at dække i EU- og EØS-lande samt enkelte miniputstater.

2) Dækning af hjemtransport som følge af sygdom/tilskadekomst afskaffes – dette gælder dog ikke Færøerne og Grønland. Rejsesygesikringen vil fortsat dække hjemtransport i tilfælde af død. Derudover vil rejsende til de nordiske lande fortsat kunne blive hjemtransporteret i tilfælde af sygdom/tilskadekomst i kraft af de særlige regler, der gælder for de nordiske lande (Nordisk Konvention). (Kilde: http://www.sundhed.dk/info/rejsesygesikring)

Punkt 2 er den som påvirker mange skiløbere - Knogleekspressen på det offentliges regning er afskaffet. Det betyder at skiløbere nu bør kontrollere forsikringerne en ekstra gang inden afrejse på skiferien uden for norden. I få tilfælde er du måske dækket af din almindelige ulykkesforsikring, men i mange tilfælde er du ikke. En hjemtransport kan være særdeles bekostelig.

Så tjek din forsikring, flere forsikringsselskaber har inkluderet hjemtransport i den almindelige forsikring, men langt fra alle.

Så kontroller din forsikring inden du rejser.


Tip til at undgå skader
Det rareste er naturligvis helt at undgå skiskader. Her lige tre tips fra Skisport.dk til at undgå skader:

1) Kend færdselsreglerne på pisten. Så ved du hvordan du skal opføre dig, kniber det med hukommelsen så se dem her: http://skisport.dk/artikler/skiltene-paa-pisten/

2) Lad være med at kører på ski når du har drukket alkohol

3) Udfør bindingstesten og kontroller på den måde at dine bindinger er indstillet korrekt

4) Brug evt. sikkerhedsudstyr som hjelm og rygskjold

5) Sørg for at være i form inden skiferien

Du kan selv prøve at teste hvor sikker din skiferie er her:
http://skisport.dk/artikler/test-hvor-sikker-skiferien-bliver/

Godt Nytår fra www.skisport.dk

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen