Skibakke på Bornholm

Skibakke på Bornholm

1/1 2008, er der en skibakke klar på Bornholm - om den åbner afhænger naturligvis af sneforholdene.

Online: 17/10 2007

1/1 2008, er der en skibakke klar på Bornholm - om den åbner afhænger naturligvis af sneforholdene.

Men det er ganske vist.. En flok entusiastiske bornholmere er i gang med at lave en skibakke, pisterne bliver ca. 250 meter lange med et fald på ca, 35 - 40 meter.

Der er varierende fald på bakken og derfor mulighed for at lave to pister. En lige ned med et jævnt fald og en der går i en bue rundt, hvor der midt på bakken er meget stejlt.

Selve bakken får eget sneproduktionsanlæg og lift. De første tiltag til sneproduktionen er i gang - søen der skal rumme vandet til sne bliver gravet ud nu. Det vil formentlig kun tage et par dage at grave søen. Den bliver på ca. 600 m3. Det er billedet af søen du ser til højre.

Bornholm er et af de steder i Danmark der oftest rammes af sne, og man forventer at kunne have bakken åben flere gange årligt. Der skal kun 5-10 cm græs til for at man kan bruge bakken, da den er gjort helt plan og der er sået græs.

Udover at etablere banen med græs, kræver projektet at der kan laves kunstsne og at der etableres en skilift, så man kan blive trukket op ad bakken. Det vil også være nødvendigt med en pistmaskine, der kan jævne og pakke sneen. Pisten vil pasere en mindre bæk, som det vil være nødvendigt at rørlægge i ca. 10 m. længde.

Alt i alt et stort projekt, selv om det er en forholdsvis lille bakke sammenlignet med udlandet.

Men på forhånd stort tillykke til Bornholm med bakken som står færdig til brug 1/1 2008


Skibakke på Bornholm - Billede 49
Skibakke på Bornholm - Billede 50

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen